fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Landshold

Stolt U20 træner roser sit hold

En ny træner og et nyt setup, er allerede en succes. De danske U20 drenge kom hjem fra Helsinki som Nordiske mestre efter en overtids sejr over Estland på 101-94. Det er ikke mange uger siden at U16 Herrer vandt NM guld, og nu lykkedes det så altså også for U20 Herrerne.

Læs også: Randers – næste stop for Nielsen?

Den nye cheftræner for U20 landsholdet Almir Zeco var da også i den grad glad, da Fullcourt tog en snak med ham om den netop overståede turnering, som i øvrigt var hans første som landstræner.

”Følelsen er virkelig fantastisk. Jeg synes at det er meget vigtigt at både jeg, holdet og ikke mindst DBBF lagde ud med et så godt resultat. Det vil helt sikkert betyde meget for os i fremtiden, da vi stadig er i en fase hvor vi lærer hinanden at kende, og opbygger en tillid til hinanden.

Jeg vidste allerede på forhånd at jeg ville få en flok fantastiske, og talentfulde drenge, og jeg håber at drengene også har en fornemmelse af at de har fået en god træner.”

Almir Zeco fortæller desuden at der var mange afbud til turneringen, og at han derfor ikke havde forventet den allerbedste skæbne for holdet til de nordiske mesterskaber. Men sådan gik det dog ikke helt alligevel til stor glæde for den bosniske træner.

”Vi fik for et par måneder siden lavet listen med mulige kandidater til U20 landsholdet, hvor der var 18-19 navne. Til stor ærgrelse var der fire navne fra den liste der måtte melde afbud. Rasmus Larsen, Kevin Larsen, Andreas Bigum, Søren Olsen, Sami Eleraky, Anders Skou, Zarko Jukic, Alexander Birketoft, Rasmus Stolbjerg er alle spillere der var på den liste, men ikke var at finde til turneringen. Christian Benzon og Kristoffer Gertz var begge med i Finland, men fik heller ikke lov til at mærke banen idet de blev forhindret af skader.

På grund af alle disse afbud, men også på grund af, at vi kun havde fire dage sammen før turneringen, så regnede jeg ikke med at vi ville vinde over alle vores modstandere. Men jeg havde dog en klar forventning om at vi kunne skabe nogle gode resultater.

Annonce. Scroll for at læse videre.

Alle nationer til de nordiske mesterskaber aftalte desuden at alle hold kunne tage to spillere med, der var under 22 år. Vi besluttede os for at tage Thomas Lærke og Jonas Zohore med, som også er varme emner for A-landsholdet. De har på grund af skader ikke haft den store kamptræning, og dette var derfor deres mulighed for igen at finde formen. Vi var dog meget forsigtige med hensyn til disse to, og de fik derfor ikke mange minutter på banen.”

Finalen var en hård kamp for Almir Zecos tropper, hvor man kæmpede med både skader, og taktiske rokeringer i forhold til Estlands lave spillere på alle positioner. En kamp der virkelig satte de danske spillere på prøve.

”Estland er et meget atypisk hold, de er meget stærke, og aggressive i deres spil. Vi kæmpede desuden med træthed på grund af to kampe på blot fire dage. Rungby og Lærke klagede desuden begge over skader, imens vores høje spillere Zohore og Jakob Jensen spillede med besvær i mod de små og hurtige center-spillere fra Estland. Jeg valgte derfor i langt det meste af kampen at ændre taktikken og spille uden dem, der i sidste ende gav sejren.

Holdet viste virkeligt karakter, og de gav ikke op efter vi kom bagud med 15 point. Vi kom tilbage, og vandt fortjent kampen trods meget modgang.

Det allervigtigste er at spillerne har har accepteret at tænke på Basketball på en anden måde! Vi vandt fortjent turneringen og jeg synes at vi spillede virkelig godt basketball med et aggressivt forsvar og gode fast breaks. Holdet kan sagtens spille bedre, men vi har brug for tid, så vi kan arbejde med spillerne og ikke mindst holdet.”

Til spørgsmålet om Danmark kan forvente endnu større ting af dette hold i fremtiden, var svaret fra Almir Zeco et meget understreget JA, og at vi i den nærmeste fremtid måske ser nye navne på U20-landsholdet, der har fortjent en invitation.

”Ja selvfølgeligt kan vi det! Jeg er optimist, idet alle disse spillere har masser at potentiale til at udvikle sig endnu mere. Vi forventer desuden at alle de spillere der meldte fra i år, er klar til at spille for landsholdet allerede til næste sommer. Dette kommer til forstærke holdet yderligere.

Samtidigt må jeg sige at døren altid vil være åbent til landsholdet for alle de spillere der fortjener en invitation via deres gode præstationer. Jeg håber derfor meget på at vi snart kan introducere nogle helt nye navne, der kan optræde for U20 landsholdet. Det er vigtigt at spillerne får spilletid i deres klubber, da dette landshold er et springbræt til A-landsholdet. Derfor er det vigtigt at de spillere, der er at finde på holdkortet er spillere med et stort talent, men at de på trods af deres talent, også er klar til at arbejde hårdt for at komme videre i deres karriere.”

Der bliver allerede arbejdet på højtryk for at sikre U20-holdet de bedste rammer for udvikling i fremtiden, og mange af spillerne vil højest sandsynligt blive trukket op på A-landsholdet afslutter Almir Zeco med at fortælle til Fullcourt, og roser samtidigt DBBF for deres store engagement.

Annonce. Scroll for at læse videre.

”En del af dette hold kommer til at være indover landsholds programmet i juli og august. Ligeledes har vi allerede planlagt to venskabskampe mod Islands U23 landshold. Allerede fra nu af skal vi begynde at overveje hvordan vi kan sikre at samle dette landshold endnu flere gange i fremtiden, og deltage i stærke turneringer, der kan gøre dem klar til den helt store opgave når de en dag kommer på A-landsholdet. Jeg har allerede nævnt at der er mange spillere der har stor potentiale og kvalitet. Nu venter der dem hårdt arbejde, og en mulig plads på landsholdet.

Til sidst vil jeg gerne rose alle i DBBF som virkeligt har gjort et godt stykke arbejde og sikret os gode arbejdsvilkår, vores fysioterapeut Emil Rasmussen som havde en masse at lave under hele turneringen i Helsinki pga. mange skader, og til sidst men ikke mindst assistenttræneren Steen Guido.”

Se stats fra alle Danmarks kampe fra de Nordiske Mesterskaber ved at klikke her.

(Foto: Privat Foto)

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

Eurobasket

Danmark måtte ganske overraskende se sig besejret, da de søndag besøgte det østrigske landshold i Wien.

Eurobasket

Danmark måtte torsdag tage til takke med et smalt nederlag, da Montenegro gæstede Gentoftehallen.

FIBA

Den franske komet Victor Wembanyama fik fredag aften senior landsholdsdebut, og Wembanyama var i vanlig stil i centrum.

Eurobasket

Danmark mangler fortsat at smage sejrens sødme i anden runde af præ-kvalifikationen til Eurobasket, efter de torsdag aften måtte gå tomhændet fra opgøret mod...

Landshold

De danske drenge står med ryggen mod muren inden de kommende landskampe, der spilles denne uge

Eurobasket

Landstræner Jesper Krone har sat sin trup, der skal møde Montenegro og Østrig i EM-kvalifikationen i næste måned.

Eurobasket

Der har været lidt udskiftninger i truppen, siden Allan Foss udtog de første ti spillere. Men nu er truppen fuldendt, og klar til kamp...

Eurobasket

Allan Foss har fundet sine landsholdsspillere til kampene i november. Der er udtaget 11 spillere allerede, og der skal udtages yderligere 2 spillere om...