fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Landshold

Australien overraskede Frankrig i åbningskampen ved OL

Åbningen ved OL i Rio de Janerio, blev skudt i gang med et brag af en kamp i gruppe A, da Australien leverede turneringens første store overraskelse mod Frankrig.

The Boomers åbnede for OL-turneringen med en fantastisk præstation, og viste at de ikke er kommet til Rio for blot at se på, imens Frankrig på ingen måder viste noget af deres storslåede spil, som vi ellers kender dem for.

Franksmændene fik samtidigt indkasseret deres fjerde nederlag i træk, hvis vi også regner træningskampene op til OL, hvor de tabte til Serbien, Kroatien og Argentina.

En kamp med masser af highlights, og en fænomenal præstation af Australien der førte fra start til slut, endte med en sejr til ”The Boomers” over Frankrig med overbevisende 87-66.

Australien førte fra start til slut

Det australske mandskab, der stiller op med det stærkeste mandskab nogensinde i landets historie åbnede kampen med masser af momentum, og var allerede foran med 34-19 fem minutter inden halvleg.

Den store føring blev dog hentet igen af franskmændene, da Tony Parker på egen hånd lagde 16 point i blot anden periode. Men det var også her at festen sluttede. Parker scorede nemlig blot 2 point i resten af kampen, og det franske landshold kollapsede. Ved halvleg er kampen dog endnu ikke afgjort og resultatet er 36-33.

Tredje periode startede lidt ligesom anden, hvilket betød australsk dominans. Australierne startede anden periode med et flot alley-oop dunk fra Joe Ingels. Mens kampens største skuffelse, Nicholas Batum scorede sine første 3 af 5 point i starten af anden halvleg i den anden lejr.

Trods et hav af udskiftninger fra den franske landshold, så kunne det ikke ændre på det flotte spil af australierne. De dominerede fuldstændigt franskmændene i anden halvleg, og lavede rav i deres forsvar, der på ingen måder hang sammen, og som resulterede i hele 17 turnovers i den franske lejr. Da tredje periode var ovre førte ”The Boomers” med hele 61-48.

Patty Mills - Australien - OL 2016 - FIBA.com

Australien skabte overraskelsen da de lørdag aften slog Frankrig i åbningskampen ved de Olympiske Lege i Rio – Foto: FIBA.com

Kampens status ændrede sig ikke meget i fjerde periode. Australierne åbnede fjerde periode med et 8-2 run, som virkelig gav franskmændene dødsstødet. Kampen endte dermed med en overbevisende og sikker sejr til Australierne på 87-66. Næste opgave for The Boomers er Serbien på mandag, mens at franskmændene skal møde Kina natten til tirsdag.

Kampens topscorer blev australske Patty Mills med sine 21 point, men kampens største oplevelse må alligevel regnes for at være Matthew Dellavedova, som med sine 10 assist og 3 steals, især var dominerende over for Frankrigs store stjerner. Andrew Bogut viste desuden også at han var sin skade kvit med en flot kamp hvor han sluttede af med 18 point, 5 assists og 4 rebounds.

Tony Parker var Frankrigs bedste spiller, med sine 18 point, 2 rebounds og 2 assists, efterfulgt af Mickael Gelabale med sine 13 point, og 4 rebounds.

I nat mødes også USA og Kina også i gruppe A. En kamp der starter kl. 00.00 imens Serbien og Venezuela skyder turneringen igang i samme gruppe i nat kl. 03.30.

Læs også: 

Rekordmange NBA-spillere ved de Olympiske Lege

Hold øje med disse OL-jokere

USA mod alle de andre ved OL, kan deres dominans få en ende?

Kan Spanien leve op til favoritværdigheden i gruppe B?

Foto: FIBA.com

Jeg er Fullcourts chefredaktør. Jeg har det overordnet ansvar for sidens indhold, og jeg brænder for alt basketball, hvor jeg bidrager til både NBA- og Basketligadelen af siden.

Andre artikler med dette emne

Eurobasket

Danmark ydmygede torsdag aften Estland, der blev besejret med 81-53 i kvalifikationen til EM 2025.

Internationalt

Den forsvarende MVP i NBA, Joel Embiid, har valgt at spille for det amerikanske landshold frem for Cameroun og Frankrig, og han skal derfor...

FIBA

Arturs Zagars, Simone Fontecchio, Jonas Valanciunas, Nikola Milutinov og Franz Wagner udgør VM´s All Second-Team. Det har det internationale basketballforbund offentliggjort.

FIBA

I kølvandet på Tysklands VM-triumf har det internationale basketballforbund, FIBA, offentliggjort turneringens All Star-hold, der består af fem spillere fra fem forskellige lande.

FIBA

Tyskland er verdensmestre for første gang efter en intens finale mod Serbien. Tyskland slog Serbien med 83-77.

FIBA World Cup

Der var drama for alle pengene, da Canada søndag løb med bronzemedaljerne efter en vanvittig kamp mod USA, der først blev afgjort i overtid....

FIBA World Cup

USA måtte se sig slået af Tyskland i semifinalen, og ifølge den amerikanske cheftræner, Steve Kerr, er det et udtryk for en basketballverden, der...

FIBA

Tyskland skal søndag spille om VM-guld mod Serbien, efter de fredag leverede en historisk sensation mod USA. Tyskland vandt kampen med 111-113 og er...