fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eurobasket

Maria Jespersen: “Vi skal kæmpe hele kampen”

Torsdag aften skal Danmark møde Østrig i kvalifikationen til EM 2023, og Kvindelandsholdets helt store profil Maria Steen Jespersen forventer et tæt opgør.

Foto: FIBA

Østrig, Rusland og Montenegro er holdene, som det danske kvindelandshold skal dyste mod i kampen om en billet til EM 2023. 38 lande deltager i kvalifikationen til det kommende Europamesterskab, men der er kun plads til 14, og disse går til de ti gruppevindere samt de fire bedstplacerede toere på tværs af de ti grupper.

Første opgave for de danske kvinder er torsdag aften i Gentoftehallen mod Østrig, og landsholdets stjerne Maria Steen Jespersen forventer en svær kamp mod Østrig, der på verdensranglisten er placeret som nummer 61. Danmark ligger lidt højere på en 57. plads. Montenegro befinder sig på en 20. plads, mens Rusland ligger højest med en tiendeplads på verdensranglisten.

“Jeg forventer et tæt opgør, hvor vi skal kæmpe hele kampen. Østrig har et par rigtig dygtige spillere, som vi skal have styr på.
En god start er altid vigtig, men den her er selvfølgelig mere vigtig, da det er imod et hold, vi kan slå og på hjemmebane. Vi vil virkelig gerne give alle de mennesker, der kommer og støtter op om os, en fed oplevelse og en sejr,” siger Maria Steen Jespersen til Fullcourt.dk.

“Det er specielt at spille for landsholdet”

Danmark har ikke ligefrem været heldige med deres lodtrækning, men i den danske lejr er der tro på tingene.

“Det bliver svært at kvalificere sig, men ikke umuligt. Rusland er nummer tre i Europa, og Montenegro har kvalificeret sig de sidste mange gange, så det bliver svært,” siger hun

27-årige Maria Steen Jespersen, der til dagligt spiller i den bedste spanske række, Liga Femenina 1, for Club Baloncesto Leganés, er en fast bestanddel af kvindelandsholdet, og Jespersen nyder at repræsentere Danmark – især grundet kvindelandsholdets kamp for at få et landshold. Den kamp kan du læse mere om her.

Annonce. Scroll for at læse videre.

Det er dejligt at være tilbage med landsholdet. Det er jo ens bedste veninder, man spiller med, og der er fed energi, og alle har samme mål. Det er altid specielt at spille for landsholdet, og endnu mere fordi vi har måtte skulle kæmpe for at have et. Derfor betyder kampene mere end de normale kampe, man spiller på klubhold,”

“Jeg glæder mig helt vildt til kampen mod Østrig. Specielt fordi det er på hjemmebane.” fortæller hun.

Der er tipoff i Gentoftehallen kl. 18.30.

Kampen kan ses via dette link:

Annonce. Scroll for at læse videre.
Skrevet af

Jeg er sidens redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 20 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe.

Annonce
Annonce

Andre artikler med dette emne

FIBA

FIBA har tirsdag offentliggjort en opdateret udgave af deres verdensrangliste, og Danmark er faldet to placeringer siden sidste udgave.

Landshold

Alexander Christiansen og Sebastian Pfaff er tilbage med endnu en dansker-update. Denne uges opdatering er imidlertid en kort en af slagsen, da der har...

Eurobasket

Danmark var regnet som kampens favorit, men hjemmeholdet fra Kosovo gav danskerne kamp til stregen og skød deres gruppespil i præ-kvalifikationen til EM 2025...

Eurobasket

Se Danmarks kamp mod Kosovo lige her.

Eurobasket

Arnel Dedic har udtaget de 12 spillere, som skal forsøge at vinde søndagens landskamp i Kosovo.

Eurobasket

Den danske herrelandsholdstrup er ramt af Covid-19. Landstræner Arnel Dedic har derfor lavet to udskiftninger i truppen forud for opgøret mod Kosovo søndag.

Internationalt

Efter storsejren over Østrig i torsdag skulle kvindelandsholdet prøve at gentage successen. Aftens modstander var de formstærke russer. På trods af en masse selvtillid...

Eurobasket

Danmark tog torsdag aften en overbevisende sejr over et sløjt østrigsk mandskab i deres første EM-kvalifikationskamp.