fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eurobasket

Magtdemonstration på udebane: Danmark udspiller Kosovo og er klar til EM-kvalifikationen

Danmark viste klassen, da de lørdag aften på udebane besejrede Kosovo med 63-88. Med sejren er Danmark klar til den egentlige kvalifikation til Eurobasket 2025.

Foto: fiba.basketball

Danmark er klar til kvalifikationen til Eurobasket 2025.

Det er en kendsgerning, efter at de danske drenge, anført af en flyvende Iffe Lundberg, færdiggjorde arbejdet og på udebane smadrede Kosovo med cifrene 63-88.

Med den komfortable sejr over Kosovo tager Danmark førstepladsen i gruppe H. Danmark gik ubesejret gennem gruppespillet med fire sejre over Kosovo og Schweiz.

Overbevisende præstation

Danmark lagde fundamentet til sejr med en fremragende første halvleg, hvor blandt andet den danske landsholdsstjerne Iffe Lundberg steppede up med 18 point.

Danmark var efter første periode foran med 17-24, men i løbet af de næste ti minutter stak danskerne for alvor af fra værterne. Danmark fortsatte med at levere på samme niveau i den offensive ende i anden periode, men det, der gjorde forskellen, var defensiven.

De rødklædte gæster fik lukket ned for hjemmeholdet, der blot fik sat 11 point på tavlen i perioden. I løbet af anden periodes første syv minutter holdte Danmark deres modstander på bare et enkelt point. Til sammenligning havde Danmark i samme tidsrum scoret 14 point.

Efter en stor første halvleg var Danmark foran med 28-47, og så var gode råd dyre for hjemmeholdet, der endnu en gang ikke havde formået at finde opskriften på at få Danmark under kontrol.

Spændingen udeblev

Og det blev der ikke ændret på i anden halvleg, som var på cruise control for de danske spillere, der slap speederen en anelse. Danmark spillede med selvtillid og bevarede koncentrationen, til kampen var slut.

Dermed slog Danmark Kosovo med 63-88.

Kampens topscorer var en storspillende Iffe Lundberg med 28 point point. Han leverede derudover fem rebounds, fem assists og tre steals. Lundberg var banens bedste og viste vejen for det danske mandskab, der nu er klar til den egentlige EM-kvalifikation.

Jonas Zohore leverede 14 point og ni rebounds.

Bakary Dibba, der har imponeret stort i løbet af dette landsholdsvindue, noterede sig for 17 point, syv rebounds og to steals.

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Anadolu Efes Istanbul

Iffe Lundberg flirtede med en triple-double, da han tirsdag sendte Anadolu Efes Istanbul ud af EuroLeague-slutspilsræset med en clutch-treer.

Internationalt

Jonas Zohore fortsætter karrieren i Asien, hvor han har indgået en aftale med indonesiske Rajawali Medan.

Eurobasket

Danmarks landstræner Allan Foss er tilfreds med, at de står med en sejr efter de to første kampe i EM-kvalifikationen, men sidder alligevel tilbage...

Eurobasket

Georgien er stadig uden sejr i EM-kvalifikationen, efter de mandag blev slået af Serbien med 63-76.

Eurobasket

Se highlights fra Danmarks nederlag til Finland lige her.

Eurobasket

Det er en ærgerlig fornemmelse, basketekspert Morten Stig Jensen sidder tilbage med, efter Danmark mandag aften tabte til Finland med 89-85.

Eurobasket

Danmark var lige ved at kunne fortsætte drømmestarten på kvalifikationen til EM 2025, men måtte se sig besejret af Finland med 89-85 efter en...

Landshold

I fredagens opgør mod Georgien lod Allan Foss flere af de unge talenter få chancen. Heriblandt Tobias Jensen som Fullcourt fangede efter kampen.