fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eurobasket

Landstræner Jesper Krone udtager endelig trup

Landstræner Jesper Krone har valgt 13 spillere til de to kampe mod Østrig og Rusland. Første modstander er Østrig torsdag aften.

Foto: FIBA

Det danske kvindelandshold skyder torsdag aften deres kvalifikation til EM 2023 igang, og landstræner Jesper Krone har onsdag sorteret Ellen Iversen, Enna Pehadzic, Nikoline Sandbäck Agmund og Rikke Fabricius fra truppen.

”Vi har udtaget vores trup til kampene mod Østrig og Rusland, og det er altid en svær proces. Vi har tillid til alle spillerne, og de har vist højt niveau i de få træningspas, vi har haft mandag og tirsdag,” siger den danske landstræner til basket.dk

”Da vi spiller imod to tydeligvis forskellige hold, har vi valgt at udtage 13 spillere, og laver dermed en ændring fra kampen mod Østrig til kampen i Rusland.” siger han.

Den endelige trup består af følgende spillere: 

Asta Vadum Blauenfeldt
Elisabeth Brynaa Hansen
Emilie Sofie Hesseldal
Ida Tryggedsson Preetzmann
Gritt Langberg Ryder
Ena Viso (spiller kun mod Rusland)
Caroline Tindal Wich
Laura Ziegler
Sarah Mortensen
Maria Steen Jespersen
Sofie Tryggesson Preetzmann
Anna Gylling Seilund
Melanie Elmgreen (spiller kun mod Østrig)

Ena Viso kommer altså udelukkende til at trække den danske landsholdstrøje over hovedet mod Rusland, mens Melanie Elmgreen kun tager del i kampen mod Østrig.

Danmark møder Østrig hjemme i Gentoftehallen torsdag aften. Næste opgør er den 15. november på udebane i Moskva i Rusland.

Skrevet af

Jeg er sidens redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 20 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe.

Annonce
Annonce

Andre artikler med dette emne

FIBA

FIBA har tirsdag offentliggjort en opdateret udgave af deres verdensrangliste, og Danmark er faldet to placeringer siden sidste udgave.

Landshold

Alexander Christiansen og Sebastian Pfaff er tilbage med endnu en dansker-update. Denne uges opdatering er imidlertid en kort en af slagsen, da der har...

Eurobasket

Danmark var regnet som kampens favorit, men hjemmeholdet fra Kosovo gav danskerne kamp til stregen og skød deres gruppespil i præ-kvalifikationen til EM 2025...

Eurobasket

Se Danmarks kamp mod Kosovo lige her.

Eurobasket

Arnel Dedic har udtaget de 12 spillere, som skal forsøge at vinde søndagens landskamp i Kosovo.

Eurobasket

Den danske herrelandsholdstrup er ramt af Covid-19. Landstræner Arnel Dedic har derfor lavet to udskiftninger i truppen forud for opgøret mod Kosovo søndag.

Internationalt

Efter storsejren over Østrig i torsdag skulle kvindelandsholdet prøve at gentage successen. Aftens modstander var de formstærke russer. På trods af en masse selvtillid...

Eurobasket

Danmark tog torsdag aften en overbevisende sejr over et sløjt østrigsk mandskab i deres første EM-kvalifikationskamp.