fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eurobasket

Landstræner Jesper Krone udtager endelig trup

Landstræner Jesper Krone har valgt 13 spillere til de to kampe mod Østrig og Rusland. Første modstander er Østrig torsdag aften.

Foto: FIBA

Det danske kvindelandshold skyder torsdag aften deres kvalifikation til EM 2023 igang, og landstræner Jesper Krone har onsdag sorteret Ellen Iversen, Enna Pehadzic, Nikoline Sandbäck Agmund og Rikke Fabricius fra truppen.

”Vi har udtaget vores trup til kampene mod Østrig og Rusland, og det er altid en svær proces. Vi har tillid til alle spillerne, og de har vist højt niveau i de få træningspas, vi har haft mandag og tirsdag,” siger den danske landstræner til basket.dk

”Da vi spiller imod to tydeligvis forskellige hold, har vi valgt at udtage 13 spillere, og laver dermed en ændring fra kampen mod Østrig til kampen i Rusland.” siger han.

Den endelige trup består af følgende spillere: 

Asta Vadum Blauenfeldt
Elisabeth Brynaa Hansen
Emilie Sofie Hesseldal
Ida Tryggedsson Preetzmann
Gritt Langberg Ryder
Ena Viso (spiller kun mod Rusland)
Caroline Tindal Wich
Laura Ziegler
Sarah Mortensen
Maria Steen Jespersen
Sofie Tryggesson Preetzmann
Anna Gylling Seilund
Melanie Elmgreen (spiller kun mod Østrig)

Ena Viso kommer altså udelukkende til at trække den danske landsholdstrøje over hovedet mod Rusland, mens Melanie Elmgreen kun tager del i kampen mod Østrig.

Danmark møder Østrig hjemme i Gentoftehallen torsdag aften. Næste opgør er den 15. november på udebane i Moskva i Rusland.

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Eurobasket

Danmark ydmygede torsdag aften Estland, der blev besejret med 81-53 i kvalifikationen til EM 2025.

FIBA

Arturs Zagars, Simone Fontecchio, Jonas Valanciunas, Nikola Milutinov og Franz Wagner udgør VM´s All Second-Team. Det har det internationale basketballforbund offentliggjort.

FIBA

I kølvandet på Tysklands VM-triumf har det internationale basketballforbund, FIBA, offentliggjort turneringens All Star-hold, der består af fem spillere fra fem forskellige lande.

FIBA

Tyskland er verdensmestre for første gang efter en intens finale mod Serbien. Tyskland slog Serbien med 83-77.

FIBA World Cup

Der var drama for alle pengene, da Canada søndag løb med bronzemedaljerne efter en vanvittig kamp mod USA, der først blev afgjort i overtid....

FIBA

Tyskland skal søndag spille om VM-guld mod Serbien, efter de fredag leverede en historisk sensation mod USA. Tyskland vandt kampen med 111-113 og er...

FIBA

Serbien var en for stor mundfuld for Canada, der fredag blev besejret med 95-86. Dermed skal Serbien spille VM-finale på søndag.

FIBA

Tysklands Dennis Schröder var alt andet end tilfreds med sig selv efter Tysklands VM-kvartfinalesejr mod Letland på 81-79. Tyskland er videre til semifinalerne, men...