fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eurobasket

Landstræner Allan Foss klar med 14 mand til vigtige kval-kampe

Landstræner Allan Foss har onsdag offentliggjort navnene på de 14 spillere, der er udtaget til de kommende landskampe i præ-kvalifikationen til Eurobasket 2025.

Foto: fiba.com

I slutningen af juli og starten af august skal det danske herrelandshold i aktion intet mindre end fire gange i præ-kvalifikationen til Eurobasket 2025, og der er vigtige point på spil.

Onsdag har landstræner Allan Foss udtaget sin endelige trup til de kommende landskampe mod Schweiz og Kosovo, og med i truppen er den tidligere danske NBA-spiller Iffe Lundberg, der ligesom sidste sommer er klar til at iklæde sig den rød-hvide trøje.

14 mand er tilbage i truppen, der skal kæmpe om deltagelse i den egentlige kvalifikation til EM 2025.

De spillere, der blev sorteret fra, er: Anton Harbo, Kevin Larsen, Laurits Halstad, Leonardo Carlino, Liam Churchill, Louis Stormark, Martin Poulsen, Tobias Jensen og Tomas Bjarkason.

Mest markante skikkelse af de frasorterede spillere er landsholdsprofilen Kevin Larsen, der er fraværende, da han venter barn.

Asbjørn Midtgaard, der ligeledes er fast mand på landsholdet, vil ej heller være kampdygtig, da han skal bruge sommeren på at restituere, skriver Danmark Basketball Forbund.

Det betyder, at den endelige trup består af:

Adama Darboe
Bakary Dibba
Bakir Serdarevic
Dane Erikstrup
Daniel Mortensen
Darko Jukic
David Kristensen
David Nørby Knudsen
Iffe Lundberg
Jonas Zohore
Jonathan Klussmann
Mads Bonde Stürup
Sebastian Åris
Sylvester Berg

Landstræner Allan Foss har således fundet plads til en mulig debutant i form af Dane Erikstrup, der for få dage siden vandt guld til De Nordiske Mesterskaber med det danske U20-herrelandshold.

“Vi har valgt at tage en af de mest spændende unge spillere med i Dane Erikstrup. Dane har et stort repertoire og har allerede som førsteårs gjort det godt på college. Han var en væsentlig faktor i U20-landsholdets succes ved NM,” udtaler landstræner Allan Foss til DBBF´s hjemmeside.

“Der venter nogle vigtige men svære kampe forude, og jeg ser frem til at bygge videre på de sidste par vinduers kampe, som alle har været super intense og tætte, men vi har manglet det fornødne held og koldblodighed til at trække sejrene hjem,”

Inden de danske drenge skal i aktion for første gang vil yderligere to spillere blive skåret fra truppen.

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Værløse Blue Hawks-profilen Adam Heede-Andersen er rejst med det danske landshold til Finland som erstatning for Darko Jukic og kan dermed potentielt få sin...

Eurobasket

Georgiens landstræner Aleksandar Dzikic var tydeligt frustreret, da han efter nederlaget til Danmark skulle besvare spørgsmål fra den fremmødte presse.

Eurobasket

Den unge Bakken Bears-spiller Gustav Knudsen imponerede, da Danmark fredag besejrede Georgien. Vi fangede ham til et interview efter kampen.

Eurobasket

Det var en ganske tilfreds Iffe Lundberg, Fullcourt.dk mødte, efter Danmarks sejr over Georgien i kvalifikationen til EM 2025. Hør fra Danmark-stjernen her.

Eurobasket

Kevin Larsen spillede en stor rolle i Danmarks triumf mod Georgien, og han lægger heller ikke skjul på, at en sejr var nødvendig for...

Eurobasket

Jonas Zohore har været med i mange år for Danmark, og efter en vigtig dansk sejr mod Georgien sætter den 32-årige leder ord på...

Landshold

Fredag aften spillede Danmark deres første kvalifikationskamp til Eurobasket 2025, hvor modstanderen hed Georgien. Efter en langsom start kæmpede holdet i rødt og hvidt...

Eurobasket

Fredag aften kl. 18.30 tørner Danmark sammen med Georgien i den første kamp i kvalifikationen til EM 2025. Følg kampen her.