Kevin Larsen: “At være så tæt på at lave historie, var en svær pille at sluge”

Litauen besejrede mandag aften det danske herrelandshold og tog dermed den sidste EM-plads. Vi har fanget Kevin Larsen til et interview om skæbne-opgøret i mandags.
Arkivfoto: FIBA.com
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

Lige ved og næsten, var hvad det blev til for det danske herrelandshold, der lige nøjagtigt missede en billet til EM næste år med det bitre nederlag til basketball-giganten Litauen.

Litauen, der er placeret som nummer otte på FIBA´s verdensrangliste, slap afsted med en smal – og uimponerende – sejr på 76-77 og afværgede dermed en total fiasko. Litauerne kunne ånde lettet op efter 40 intense minutter, men selvom danskerne måtte forlade corona-boblen tomhændede, var det dem, der stjal overskrifterne.

“Danmark har vundet mange hjerter i basketballverdenen for deres præstationer ved EM-kvalifikationen,” lød det i det internationale basketballforbunds, FIBA, kampreferat.

De danske drenge leverede en mandfolkeindsats mod Litauen. Så snart man troede, at Litauen skulle til at trække fra, svarede Danmark tilbage og lukkede forspringet. I perioder så det endda ud til, at danskerne havde et psykologisk overtag, men det danske mandskab fik ikke den sejr, der ville give dem adgang til det forjættede land.

“Vi er kommet langt, og gjorde det bedre end vi forventede, da vi startede denne kvalifikation. Derfor har vi grund til at være stolte, og det vil vi også føle, når vi kommer lidt længere væk fra kampen. Vi har bevist, vi har talentet og et godt trænerteam, som skubber DK-basket i den rigtige retning,” indleder topscoreren fra kampen mod Litauen, Kevin Larsen, med at fortælle til Fullcourt.dk.

“Det var en fed oplevelse, som vil huskes i meget lang tid. Det er ærgerligt, at den ikke kan ses tilbage på med en sejr til os, men sådan er sport. Der skal være en vinder og en taber – men vi er på rette vej,” understreger Kevin Larsen.

Danskerne tog fusen på mange

Som Larsen nævner, gjorde danskerne det bedre end forventet i den forgangne EM-kvalifikation. Der var ikke mange, der troede på, at Danmark ville være en seriøs bejler til at komme ud af Gruppe C med en EM-billet, men det danske landshold var blot en enkelt scoring fra at kvalificere sig og slå selveste Litauen for anden gang i træk, men Litauen trak det længste strå.

“Vi var alle skuffede efter kampen. Man sad faktisk bare og var enormt skuffet. At komme så tæt på at lave historie, var en svær pille at sluge. Som et konkurrencemenneske er det eneste, man tænker på efter en kamp, at man ikke fik sejren, og hvad man måske kunne have gjort anderledes. Men når man kommer lidt længere væk fra kampen, kan man måske begynde at føle sig stolt over præstationen, men det er stadig for tidligt,” lyder det fra Leche Rio Breogan-profil.

“Det var et trykket omklædningsrum efter kampen. Der blev ikke sagt mange ord, og folk sad bare og kiggede ned i gulvet. At komme så tæt på og have chancen til sidst for at vinde kampen og komme til EM, gør bare så meget mere end ondt, end hvis vi nu havde tabt med 30 point,” afslutter Kevin Larsen med at fortælle til Fullcourt.dk.

Se andre spændende artikler