fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eurobasket

Herrelandsholdets bruttotrup udtaget

Landstræner Allan Foss udtog tirsdag de 22 spillere, der er en del af bruttotruppen frem mod Danmarks fire kampe i EM 2025 præ-kvalifikationen om en måneds tid.

Foto: fiba.com / fiba.basketball

Tirsdag satte landstræner Allan Foss navne på de 22 spillere, der udgør bruttotruppen forud for de kommende landskampe i tredje og sidste runde af præ-kvalifikationen til EM2025, hvor de danske drenge skal møde Schweiz og Kosovo to gange hver især.

Sommerens første landskampsbrag er på udebane mod Schweiz den 22. juli efterfulgt af to landskampe på dansk grund den 26. juli mod Kosovo og den 2. august mod Schweiz. Landsholdsvinduet slutter med en udebanekamp mod Kosovo den 5. august.

Hvis Danmark ikke formår at spille sig videre fra tredje runde i præ-kvalifikationen er drømmen om deltagelse til EM 2025 slukket. Formår Danmark at sikre sig en samlet sejr, er de klar til den egentlige kvalifikation til EM. Således er der meget på spil i de fire kommende landskampe.

Landstræner Allan Foss´ bruttotrup består af følgende spillere:
Adama Darboe
Anton Harbo
Bakary Dibba
Bakir Serdarevic
Daniel Mortensen
Darko Jukic
David Kristensen
Iffe Lundberg
Jonas Zohore
Jonathan Klussmann
Kevin Larsen
Laurits Halstad
Leonardo Carlino
Liam Churchill
Louis Stormark
Mads Stürup Bonde
Martin Poulsen
Sebastian Åris
Sylvester Berg
Tobias Jensen
Tomas Bjarkason

“Der venter nogle vigtige men svære kampe forude, og jeg ser frem til at bygge videre på de sidste par vinduers kampe, som alle har været super intense og tætte, men hvor vi har manglet det fornødne held og koldblodighed til at trække sejrene hjem, bortset fra sejren mod Norge, “udtaler landstræneren til Danmarks Basketball Forbunds hjemmeside.

Med i bruttotruppen er den danske stjerne Iffe Lundberg, der til dagligt tørner ud for italienske Virtus Bologna. Lundberg er igen klar til at iklæde sig de rød-hvide farver, og det glæder landstræneren.

” Iffe har både spillemæssigt niveau og er ikke mindst en gevinst på holdet i forhold til hans evne til at tilpasse sig. I Iffe får vi en spiller, som vil give plads og rum til andre spillere, hvilket indirekte kan løfte deres niveau, hvis vi evner at bruge ham rigtigt,” siger Foss.

Danmarks Basketball Forbund skriver på deres hjemmeside, at forberedelserne allerede er begyndt med træninger i to hold: ét i øst og ét i vest. I Landstræner Allan Foss afvikler træningerne i vest, mens assistenttræner Jeffrey Fawme har ansvaret i øst

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Eurobasket

Det er en profilspækket finsk trup, Danmark kl. 17:30 møder på udebane. Se hvilke 12 Finland har udtaget til opgøret her.

Basketligaen

Værløse Blue Hawks-profilen Adam Heede-Andersen er rejst med det danske landshold til Finland som erstatning for Darko Jukic og kan dermed potentielt få sin...

Eurobasket

Georgiens landstræner Aleksandar Dzikic var tydeligt frustreret, da han efter nederlaget til Danmark skulle besvare spørgsmål fra den fremmødte presse.

Eurobasket

Den unge Bakken Bears-spiller Gustav Knudsen imponerede, da Danmark fredag besejrede Georgien. Vi fangede ham til et interview efter kampen.

Eurobasket

Det var en ganske tilfreds Iffe Lundberg, Fullcourt.dk mødte, efter Danmarks sejr over Georgien i kvalifikationen til EM 2025. Hør fra Danmark-stjernen her.

Eurobasket

Kevin Larsen spillede en stor rolle i Danmarks triumf mod Georgien, og han lægger heller ikke skjul på, at en sejr var nødvendig for...

Eurobasket

Jonas Zohore har været med i mange år for Danmark, og efter en vigtig dansk sejr mod Georgien sætter den 32-årige leder ord på...

Landshold

Fredag aften spillede Danmark deres første kvalifikationskamp til Eurobasket 2025, hvor modstanderen hed Georgien. Efter en langsom start kæmpede holdet i rødt og hvidt...