fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eurobasket

Fullcourt forudsiger: De er med på landsholdet

En blanding af unge talenter og erfarne spillere kommer til at præge herrelandsholdet til den kommende EM kvalifikation. Fullcourt kommer her med et bud på hvilke 12 spillere der bliver udtaget og hvorfor. 

EM KVALIFIKATION: I løbet af sommeren begynder udskillelsen af de i alt 37 navne, der p.t. er med i landsholdets bruttotrup under den nye landstræner Peiti Poikola. Landsholdets første store opgave bliver kvalifikationen til Eurobasket 2015, hvor holdet lægger ud med at møde Schweiz på udebane. Overordnet er holdet en blanding af erfarne og solide spillere, som i en årrække har figureret på det danske landshold. Samtidig er høsten af forbundets arbejde omkring U-landsholdene også tydelig på det hold, som Fullcourt mener bør stille til EM kvalifikationen, da godt halvdelen af spillerne er unge talenter. Generelt kan man sige, at holdet er en blanding af yngre talenter og rutinerede ansigter med vægt på ‘yngre talenter’ og den langsigtede plan for landsholdssucces.  Herunder figurerer de 12 spillere, som Fullcourt mener bør være med på landsholdet til den kommende EM kvalifikation.

Læs også: Gilling sagde ‘nej tak’ til landsholdet

Guards

G# Adama Darboe | 190 cm | 86 kg | 40 kampe (Basketligaen)
Stats: 18.4 point, 4.5 rebounds, 5.4 assist

Adama Darboe har været blandt de bærende kræfter for Svendborg Rabbits hele sæsonen og har været med i starting five samtlige kampe, og han kommer derfor med masser af minutter i benene. Samtidig er Darboe en atletisk spiller, der offensivt er stærk med bolden og har et godt skud fra distancen. Defensivt er han hurtigt og fysisk stærk og vil kunne bidrage til Pieti Poikolas filosofi om hårdt forsvar og masser af point i transition. Samtidig har Darboe rutine både fra landsholdet, Spanien og Island, hvor han tidligere har slået sine folder.

G# Alan Voskuil | 191 cm | 83 kg | 23 kampe (franske ProA og den bedste tyrkiske basketball-liga)
Stats: 5.3 point,  1.2 rebounds, 0,7 assist

26-årige Alan Voskuil kommer fra en sæson, hvor han både har spillet for Roanne i den bedste franske række og sidst for Olin Edirne i den bedste tyrkiske række. Voskuil har tidligere været med på landsholdet og er en offensiv spiller, der særligt er kendt for hans skud fra distancen, som han sammen med Mikkel Plannthin og Adama Darboe skal eksekvere. Alders – og rutinemæssigt er Voskuil hverken blandt de helt unge kometer eller  veteranerne som Iversen og Chrisoffersen. Men hans fortid på Texas Tech og nuværende karriere og internationale erfaring fra Frankring og Tyrkiet kvalificerer ham i høj grad til at være med på holdet.

G# Chanan Colman | 191 cm | 91 kg | 9 kampe ( Israeli Basketball Superleague)
Stats: 2,7 point, 0,2 assist, 0,2 steals

Chanan Colman havde sin debut på landsholdet som 18-årig tilbage i 2003 og er blandt de mest erfarne spillere på holdet. Colman skrev i 2012 under på en 2-årig kontrakt med den israelske klub Maccai Haifa efter en fremragende sæson i Danmark, hvor han blev  MVP for Rabbits. Kort efter brød en gammel skade i Colmans fod dog op og han var ude hele 2012. Da han endelig var ved at komme tilbage og skulle spille sin sæsondebut for holdet i januar, brækkede han sin hånd til træning.
Derfor er Chanan stadig på vej tilbage efter sin skade og ved at finde formen igen. EM kvalifikationen vil være en udemærket test for Colman, der på sit højeste niveau er blandt de bedste, vi har. Han er dog stadig et tvivlsomt kort for det danske landshold, da hans israelske hold muligvis spiller finale samtidig med udtagelsen af landsholdet.

G# Christian Benzon | 190 cm | 30 kampe (NCAA)
Stats: 8.2 point, 5.0 rebounds, 1.5 assist

Christian Benzon er en atletisk guard tilhørende årgang 93′ og et af de yngre medlemmer på det kommende landshold. Benzon spiller High School for The Rock School i Florida, og har næste sæson skrevet under med University of Evansville. Af sin kommende træner på Evansville, Marty Simmons, beskrives Benzon som en eksplosiv guard med masser af hurtighed.

“He is a very explosive slashing guard. He has great speed to run the wing and along with that can handle the ball very well. He has a tremendous motor and will play multiple positions for our team.”

Særligt hurtigheden og alsidigheden på positionerne vil være i Pieti Poikolas søgelys, når han udvælger Benzon til holdet.

G# Esben Reinholt | 195 cm | 18 kampe (ABA League)
Stats: 10.1 point, 1,1 rebounds, 0,3 steals

20-årige Esben Reinholt spiller i en af Europas bedste turneringer, i den adriatiske ABA League. Med erfaring fra kampe mod bla. Partizan, Igokea og Crvena Zvezda i denne sæson hvor han har guardet klassespillere som Igor Rakocevic og Leo Westermann, har den unge guard virkelig fået noget erfaring i rygsækken, om hvordan man går ind, og spiller store kampe mod store spillere. Samtidigt har Esben fået faste minutter i ligaen, og leveret rigtige gode præstationer hvor forsvaret har været en af hans store styrker.

G# Mikkel Plannthin | 195 cm | 88 kg | 40 kampe (Basketligaen)
Stats: 13.6 point, 4.0 rebounds , 4.3 assist

Mikkel Plannthin udvikler sig fra sæson til sæson og i år viste han virkeligt hvor meget han betyder for Svendborg Rabbits. I finalen mod Bakken Bears beviste den unge guard, at hans hold kan regne med ham – særligt med store spil i angrebet og scoringer på de rette tidspunkter. Den unge 24-årige guard er solid med bolden og har holdt et stabilt niveau, og fortjener at være med når Danmark skal spille om den gyldne billet

Læs også: Rød tråd med bred trænerstab på landsholdet

Forwards

F# Nicolai Iversen | 205 cm | 105 kg | 42 kampe (Basketligaen)
Stats: 15.8 point, 7.7 rebounds, 2.8 assist

Iversen har sæsonen igennem haft en central rolle for Bakken Bears, som han hjalp med at vinde endnu et mesterskab. Han er samtidig sammen med Chanan Colman og Chris Christoffersen en af de mest rutinerede spillere på landsholdet. Rutine, fightervilje, og effektivitet er hovedårsagerne til at Nicolai Iversen er med på landsholdet.

F# Darko Jukic | 199 cm | 94 kg | 36 kampe (Basketligaen)
Stats: 21.4 point, 9.0 rebounds, 3.6 assist

Darko Jukic har domineret den danske liga, og båret sit hold til semifinalen, hvor de var tæt på at komme i finalen. Darko har haft en fantastisk sæson, og har virkeligt udviklet sig til en klasse spiller under Arnel Dedic, der i sidste ende, blev belønnet med titlen som årets spiller i ligaen. Darko er stærk i begge ender af banen, og med hans hurtighed i forhold til hans højde er han helt sikkert en spiller der skal være på holdkortet.

F# Casper Hesseldahl | 198 cm | 100 kg | 29 kampe (Basketligaen)
Stats: 13.0 point, 5.7 rebounds, 1.6 assists

27-årige Casper Hesseldahl er en af de mere rutinerede kræfter på landsholdet. Hesseldahl har en fortid hos Bakken Bears, college i USA og senest hos Hørsholm 79ers. Hesseldahl har været en del af landsholdsprogrammet siden han var 16 år gammel og er primært med på holdet for at bidrage med størrelse og erfaring.

F# Kevin Larsen | 208 cm | 108 kg | 30 kampe (NCAA)
Stats: 8.2 point, 5.0 rebounds, 1.5 assists

Kevin Larsen kom oprindeligt fra Stevnsgade og Værløse, før han tog på high school på Montrose Christian School og sidste år skrev under med universitetet George Washington i NCAA. Larsen er en fysisk spiller, der med god højde og tyngde skal være med til at holde de store folk i forsvaret.

“Kevin has the size and strength to be an inside presence on both ends of the court. He is a great passer and a very unselfish player. He is fundamentally sound and should have an immediate impact on our program,” lyder det fra Larsens Coach Lonergan.

Læs også: Troen på sejr over de store nationer

Center

C# Chris Christoffersen | 218 cm | 126 kg | 39 kampe (Basketligaen)
Stats: 10.4 point, 7.8 rebounds, 1.1 assist

Blot Christoffersen’s højde og hans brede skuldre er et godt argument til at den store bornholmer skal med i landsholdstruppen. Chris har stor erfaring fra landsholdet, og er en af de rutinerede kræfter, der skal med for at de unge har en spiller de kan læne sig op af. Chris har desuden haft en fin sæson, og var en af nøglespillerne da Bakken Bears slog Svendborg Rabbits i jagten efter DM-guldet.

C# Jonas Zohore 2 kampe (Cypern) + 4 kampe (Eurochallenge)
Stats: 3.2 point, 3,8 rebounds, 0,5 assist

Fra at have tilmeldt sig til NBA-draften, er han gået fra hold til hold i denne sæson. Det hele startede i Litauen hvor han fik et par kampe hvorefter træneren blev fyret, og der blev ryddet op på holdet, hvor det betød at netop Zohore stod for skud. Herefter gik turen til Cypern, hvor Jonas i 2012 både har fået spilletid i ligaen, men også i Eurochallenge. Ligemeget hvad er Zohores styrke og højde under kurven kombineret med hans erfaring fra diverse hold dog, en god ting at have på det danske landshold. Og derfor er Jonas også at finde på holdkortet.

Afbud og skader

Rasmus Glarbjerg og Jonathan Gilling

50/50

Chanan Colman
Thomas Lærke (hvis Chanan Colman ikke er med)

Læs også: Se landsholdets bruttotrup

Skrevet af

Denne profil bruges som forfatter til artikler med indhold fra flere af vores skribenter i samme artikel. F.eks. forudsigelser og gennemgange af hold og spillere, fra diverse turneringer.

Andre artikler med dette emne

Landshold

Efter et år i Canada blev det tirsdag offentliggjort, at det danske talent Johan Munch har valgt at spille for Oregon State College næste...

Internationalt

Jonas Zohore imponerede, da han onsdag debuterede for sin nye arbejdsgiver, indonesiske Rajawali Medan.

Internationalt

Jonas Zohore fortsætter karrieren i Asien, hvor han har indgået en aftale med indonesiske Rajawali Medan.

NCAA

I sidste uge kunne vi berette om, at kampen mellem Iowa Hawkeyes og LSU Tigers tiltrak flere seere end nogen anden kvindelig college kamp....

Internationalt

Colorado Buffaloes´ mest scorende spiller fra distancen nogensinde, danske Frida Formann, har offentliggjort, at hun vender tilbage til sit femte og sidste år på...

NCAA

Årets helt store opgør i college-rækkerne fandt sted natten til onsdag. Her var Caitlin Clark og Iowa Hawkeyes på besøg hos Angel Reese og...

Internationalt

Vilkårene er vind eller forsvind, når danske Frida Formann lørdag aften står overfor den amerikanske collegestjerne Caitlin Clark og Iowa Hawkeyes i kampen om...

Internationalt

Efter en sejr i nat står det klart, at det bliver Caitlin Clark og Iowa, Frida Formann og Colorado, skal møde i Sweet Sixteen.