fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eurobasket

Finsk landstræner har indgående kendskab til Iffe Lundberg

Den finske landstræner Lassi Tuovi arbejder til dagligt sammen med den danske stjerne Iffe Lundberg i Virtus Segafredo Bologna, og det skulle i høj grad have gavnet finnernes forberedelse frem mod mandagens EM-kvalifikationskamp.

Foto: fiba.basketball

Danmark er kommet godt i gang med kvalifikationen til EM 2025, efter de i fredags besejrede Georgien med 75-69.

Første danske sejr er i hus, og mandag kl. 17:30 venter næste udfordring for de danske drenge, når modstanderen hedder Finland, og finnernes landstræner har et indgående kendskab til Danmarks helt store stjerne, Iffe Lundberg.

Lassi Tuovi, som er manden i spidsen for det finske landshold, har nemlig nyttig viden om den danske landsholdsstjerne fra sit daglige virke, hvor han er assistenttræner for Virtus Segafredo Bologna.

Og den viden har resulteret i en ´fremragende scouting-rapport´ på Iffe Lundberg, har Finlands assistenttræner Teemu Ranikko fortalt til det finske basketforbunds hjemmeside.

“Iffe Lundberg er den absolutte stjerne på det danske landshold og den farligste enkeltspiler, men Lassi (Tuovi, red.) kender Lundberg ind og ud fra deres fælles sæson i Virtus, så vi har en fremragende scouting-rapport på ham baseret på det,” siger Teemu Rannikko, der også fremhæver Kevin Larsen og Jonas Zohore som spillere, Finland skal være opmærksomme på.

“De to big men Kevin Larsen og Jonas Zohore har mange års erfaring som professionelle basketballspillere, og Bakken Bears, der spiller europæisk basket, er lidt som et andet hjem for de danske landsholdsspillere på klubplan. Og det danske landshold har spillet sammen i lang tid og kommer ind til mandagens kamp som et vinderhold og med selvtillid,” siger han

Finland-Danmark har tipoff kl. 17:30 og kan ses via linket herunder:

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Svendborg Rabbits mister en af sidste sæson stjernespillere i form af hollandske Dylan Van Eyck, der skifter til spanske Odilo FC Cartagena CB.

Bakken Bears

Den højtflyvende guard Magnus Møllgaard forlader spanske Class Bàsquet Sant Antoni. Det har klubben meldt ud på Instagram.

Landshold

Farum Arena bliver ny hjemmebane for det danske herrelandshold, der foreløbig siger farvel til Arena Næstved.

ASVEL

Dansk-israelske Noam Yaacov er igen blevet lånt ud af det franske EuroLeague-hold LDLC ASVEL - denne gang til Hapoel Tel Aviv.

Bakken Bears

Bakken Bears-stjernen Deandre Pinckney skal i næste sæson spille for israelske Hapoel Haifa.

Boston Celtics

Iffe Lundberg havde et kontrakttilbud på bordet fra Boston Celtics, men valgte Partizan Belgrade på bekostning af de 18-dobbelte NBA-mestre.

Bakken Bears

Den tidligere Bakken Bears-stjerne DeVaughn Akoon-Purcell skifter Lokomotiv Kuban ud med UNICS Kazan.

Internationalt

22-årige Bakary Dibba skal i næste sæson spille i Bundesligaen. Fredag er han blevet præsenteret i MLP Academics Heidelberg.