fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

FIBA

Filippinsk VM-feber: Ny tilskuerrekord til en VM-kamp

Historie blev skrevet, da Filippinerne fredag tog imod Den Dominikanske Republik til FIBA World Cup 2023. En velbesøgt Philippine Arena i Manila slog nemlig rekorden for flest tilskuere til en VM-kamp.

Foto: fiba.basketball

38,115 personer.

Så mange var til stede, da den ene af de tre VM-værter Filippinerne hjemme i hovedstaden Manila fredag eftermiddag åbnede deres VM-slutrunde mod Den Dominikanske Republik, og det er en ny rekord.

Aldrig har der nemlig været så mange tilskuere til en VM-kamp før.

Rekorden slår VM-finalen fra 1994 mellem USA og Rusland, hvor 32,616 fans overværede en amerikansk magtdemonstration. USA slog Rusland med 137-91 og tog guldmedaljerne.

De mange filippinske fans fik dog ikke det resultat, de håbede på. Den Dominikanske Republik, anført af NBA-stjernen Karl Anthony-Towns, tog en snæver sejr på 87-81.

Karl Anthony-Towns leverede 26 point og ti rebounds og var særdeles træfsikker fra straffekastlinjen med 15 ramte og blot en enkelt misser.

Se highlights fra rekordkampen herunder:

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Eurobasket

Georgiens landstræner Aleksandar Dzikic var tydeligt frustreret, da han efter nederlaget til Danmark skulle besvare spørgsmål fra den fremmødte presse.

Eurobasket

Den unge Bakken Bears-spiller Gustav Knudsen imponerede, da Danmark fredag besejrede Georgien. Vi fangede ham til et interview efter kampen.

Eurobasket

Det var en ganske tilfreds Iffe Lundberg, Fullcourt.dk mødte, efter Danmarks sejr over Georgien i kvalifikationen til EM 2025. Hør fra Danmark-stjernen her.

Eurobasket

Kevin Larsen spillede en stor rolle i Danmarks triumf mod Georgien, og han lægger heller ikke skjul på, at en sejr var nødvendig for...

Eurobasket

Jonas Zohore har været med i mange år for Danmark, og efter en vigtig dansk sejr mod Georgien sætter den 32-årige leder ord på...

Landshold

Fredag aften spillede Danmark deres første kvalifikationskamp til Eurobasket 2025, hvor modstanderen hed Georgien. Efter en langsom start kæmpede holdet i rødt og hvidt...

Eurobasket

Fredag aften kl. 18.30 tørner Danmark sammen med Georgien i den første kamp i kvalifikationen til EM 2025. Følg kampen her.

Internationalt

Danmark brager fredag aften sammen med Georgien i den første gruppespilskamp i jagten på at kvalificere sig til EM 2025. Her kigger vi på...