fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

FIBA

Status på gruppe B – Grækenland videre

Med dagens hviledag i gruppe B, må det være på sin plads at følge kort op på de første 3 dage ved VM. En gruppe der har overrasket gevaldigt, både positivt og negativt.

Gruppen førers af Grækenland, som har hevet sikre hjem i alle 3 kampe. Først mod Senegal med 87-64, Fillipinerne blev besejret med 82-70, og i går blev det til en 90-79 sejr over Puerto Rico. Tilbage har man i morgen Kroatien, og torsdag Argentina. Grækenland har spillet som man kunne forvente, intet har været overladt til tilfældighederne. Man har fået fordelt minutterne godt på holdet, og ingen har skilt sig væsentligt ud. Georgios Printezis er således deres topscore med 11,7 point. Grækenland er sikre på videre deltagelse i turneringen allerede nu.

Nummer 2 i gruppen er Argentina, som har skuffet en smule. Godt nok fik de en sikker sejr over Puerto Rico i den første kamp, men i anden havde de problemer med Kroatien og tabte med 5 point. Det samme gjorde sig gældende mod overraskelsen fra Filippinerne. Her lykkedes kun lige med nød og næppe at hive en sejr i land på 85-90.

Argentinernes store spiller, har ikke overraskende været Luis Scola, som fører samtlige statistikker for Argentina. En effektivitet på 24, et scoringsgennemsnit på 23, og 8 rebounds i snit. Argentina mangler at møde endnu et friskt pust i turneringen – Senegal. Og så altså Grækenland.

Kroatien er det næste hold, som står for en gevaldig skuffelse. Man har måttet ned til sidste sekund, for at sikre sig sejre i sine første 2 kampe mod Filippinerne og Argentina. Det samme gjorde sig gældende i går mod Senegal, men her lykkedes det dog ikke at få sejren i land. Senegal kæmpede utroligt flot, og ramte næsten alt. Selv de svære skud presset af skuduret. Kroatien derimod, skal nok bruge dagens hviledag på at øve skud. Man havde muligheden i de sidste sekunder, men selv helt åbne 3ere blev brændt. Det er der bare ikke råd til ved et VM, heller ikke når modstanderen hedder Senegal.

Annonce. Scroll for at læse videre.

Trods nederlaget, så burde Kroatien klare sig videre. Med Puerto Rico og Grækenland tilbage, burde de kunne hive en sejr hjem.

Næste plads, og altså pt videre i turneringen er Senegal, som har været turneringens helt store overraskelse. Anført af Gorgui Dieng har Senegal en helt utroligt energi, og en mentalitet man kun kan beundre. De vil det her, og de er bestemt heller ikke kedelige at se på. I kampen mod Kroatien var der både alleyoops og sindssyge 3 pointsscoringer. De var dog ved at smide den flotte sejr væk, men en stribe dumme fejl mod Kroatien i de døende sekunder.

Senegal har 2 svære kampe tilbage mod Argentina, og til slut kampen som formentlig bliver om den 4. plads der sikre videre deltagelse, mod Filipinerne.

Netop Filipinerne har i den grad også overrasket med en gang frisk basket. Desværre for dem har de ikke kunnet hive en sejr hjem endnu. De har været tæt på både mod Kroatien og Argentina. Men det sidste har lige manglet. Andray Blatche har haft en helt fantastisk turnering indtil videre, men spiller også næste 40 minutter. Spørgsmålet er om han kan holde dampen oppe. Der venter Filipinerne to afgørende kampe i de sidste 2. I morgen har man Puerto Rico, som skal vindes. Og så kan der lægges op til en spændende finale om 4. pladsen mod Senegal på torsdag.

Bundproppen i gruppen, Puerto Rico er der ikke meget at skrive hjem om. De har haft et virkelig dårligt VM indtil nu, og kommer næppe til at få en sejr med hjem til Sydamerika i denne omgang. Tilbage har de Filipinerne og Kroatien, to hold som vil gøre alt for at få sejre.

De resterende kampe i gruppe B:
Onsdag kl. 13:30 – Filipinerne – Puerto Rico
Onsdag kl. 17:30 – Senegal – Argentina
Onsdag kl. 20:00 – Argentina – Grækenland

Annonce. Scroll for at læse videre.

Torsdag kl. 14:00 – Senegal – Filipinerne
Torsdag kl. 18:00 – Kroatien – Puerto Rico
Torsdag kl. 22:00 – Argentina – Grækenland

(Foto: FIBA.com)

Skrevet af

Casper er 34 år og partner i Fullcourt.dk Aps. Han står primært for den daglige drift af virksomheden bag hjemmesiden, og sørger for at al det tekniske omkring siden fungere. Derudover bidrager han med korte artikler og posts fra primært dansk basket.

Andre artikler med dette emne

FIBA

Den franske komet Victor Wembanyama fik fredag aften senior landsholdsdebut, og Wembanyama var i vanlig stil i centrum.

Internationalt

Fra den 1-4 juni vil danske Andreas Rosenkrantz Holst deltage i den prestigefyldte camp ´Basketball Without Borders´, som er arrangeret af NBA og FIBA.

FIBA

FIBA har tirsdag offentliggjort en opdateret udgave af deres verdensrangliste, og Danmark er faldet to placeringer siden sidste udgave.

FIBA World Cup

Danmark taber 68-79 til favoriterne fra Montenegro. Nu skal Danmarks videre deltagelse afgøres mod Island på tirsdag.

FIBA World Cup

Af: Mads Olesen, DBBF.  De danske basketherrer er mandag morgen rejst til Montenegro, hvor fire landskampe på seks dage venter. Målet er at ende...

Eurobasket

Onsdag kl. 16:30 er der i Berlin en kugle i en bowle med de danske basketherrers landenavn på. Danmark er, sammen med 11 andre...

FIBA

Det danske Damelandshold må undvære Sofie Tryggedsson i de to forestående EM-kvalifikationskamp på grund af coronavirus.

Eurobasket

Damelandstræner Jesper Krone har udtaget truppen til de vigtige EM-kvalifikationskampe i november.