fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

FIBA

Optakt til gruppe B – FIBA Basketball World Cup

570x70

24 landshold, men kun to pladser i finalen – Der er kun få dage til FIBA Basketball World Cup, hvor nogle af verdens bedste basketball spillere skal forsøge at spille deres landshold i finalen i Madrid.

Det er den 17. gang der afholdes VM i Basketball, men det er første gang under navnet FIBA Basketball World Cup, tidliger hed det FIBA World Championship. Formaten og antal deltagere er der dog ikke pillet ved, der er 24 landshold fordelt i 4 grupper á 6 landshold, hvor af de bedste fire går videre til Top 16 runden. Fra og med top 16 runden, og mod finalen spilles der kun knockout kampe – Altså en kamp af stor betydning.

Turneringen starter den 30. august og varer til og med den 14. september, hvor finalen afholdes. De 6 værtsbyer er desuden Madrid, Barcelona, Granada, Barakaldo, Sevilla og Las Palmas.

Læs også: Sådan kan du se VM-kampene live hjemme i stuen til billige penge

Med en serie af fire artikler/optakter vil vi prøve at give jer et lille indblik og gennemgå alle landshold og deres chancer i de fire grupper til FIBA World Cup – Læs optakten til gruppe A ved at klikke her – Her får du gruppe B:

Gruppe B

Vores bud på stillingen i gruppe B:

1. Grækenland
2. Argentina
3. Kroatien
4. Puerto Rico
5. Fillipinerne
6. Senegal

Argentina – Ingen Delfino og Ginobili

FIBA bwin Rang: Nr. 3
Sidste deltagelse ved FIBA Basketball World Cup: 2010 (7 sejre, 2 nederlag – nr. 5)
Bedste resultat nogensinde ved FIBA Basketball World Cup:
Verdensmester i 1950.

Argentina kvalificerede sig til VM via en 3. plads til de Amerikanske mesterskaber, og selvom man i Argentina må se bort fra Carlos Delfino  der er ude med en fodskade og NBA Champion Manu Ginobili som stadig er i behandling efter en lille skade, så tæller holdet stadigvæk en række store stjerne. Luis Scola, Pablo Prigioni og Andres Nocioni er nogle af dem. Og netop Prigioni skal prøve at bære landsholdet på sine skuldre efter Manu’s fravær, men kan han det? Det er det store spørgsmål.

Argentina er, trods afbudene, en af favoritterne til at nå langt i turneringen, men kan de nu også det? Det er svært at se hvordan de skal kunne komme forbi USA og Spanien, for ikke at glemme Grækenland i deres egen gruppe, og holdet har ikke ligefrem set sprudlende ud som man kender dem.

Op til VM har Argentina nemlig haft stort besvær med at hive sejre hjem og generelt få spillet fungere. Så sent som i denne uge tabte Argentinerne til Spanien, og før dette havde mandskabet også stort besvær med Puerto Rico og Serbien som begge hev sejre hjem. Det er i alt blevet til fire sejre og fire nederlag til Argentinerne i træningskampene op til VM. Det bliver derfor spændende at se hvor langt holdet kan nå uden styrmanden Manu.

Fillipinerne – En sport og landshold i rivende udvikling

FIBA bwin Rang: Nr. 34
Sidste deltagelse ved FIBA Basketball World Cup: 1978 (0 sejre, 8 nederlag – nr. 8)
Bedste resultat nogensinde ved FIBA Basketball World Cup:
3. plads i 1954

Der er sket en rivende udvikling indenfor basketball på Fillipinerne. De har fået sig en Pro liga med store sponsorer. Bl.a. det velklingende San Miguel har købt sig ind hos en af klubberne. De kalder sig derfor San Miguel Beermen. Der er sket en enorm popularitet fra basket i landet, og ikke mindst for landsholdet som det lille ø samfund følger nøje hver gang der spilles en landskamp.

En anden plads ved de asiatiske mesterskaber sidste år, gjorde ikke popularitet mindre. Og nu er de altså klar til VM for første gang siden 1978.

Forruden Brooklyn Nets spilleren Andray Blatche, så tæller Fillipinernes hold ikke nogle kendte navne. Resten af truppens spillere er fra den hjemlige Liga, hvor klubberne Talk n’ Text, Rain or Shine og San Miguel Beermen er største levenrandøre til landsholdet.

Vi tror at Fillipinerne bliver et sjovt hold at følge i dette års turnering, så hold øje med dem – Som bonus info var Filipinerne desuden utroligt tæt på at slå de forsvarende europamestre fra Frankrig i en træningskamp op til VM.

Grækenland – De traditionelt stærke grækere

FIBA bwin Rang: Nr. 5
Sidste deltagelse ved FIBA Basketball World Cup: 2010 (3 sejre, 3 nederlag – 11. plads)
Bedste resultat nogensinde ved FIBA Basketball World Cup:
2. plads (2006)

De var heldige i Grækenland – For siden deres flotte 2. plads i 2006 har der været et generationsskifte i gang. Det blev til en skuffende 11. plads ved sidste VM, og nok endnu mere skuffende 11. plads ved sidste års EM. Derfor kvalificerede de sig heller ikke direkte til VM, men måtte have en hjælpende hånd af FIBA. De modtog nemlig et wildcard og har derfor fået en plads ved denne slutrunde. Og det er vi glade for!

Grækenland tæller nemlig et hav af gode spillere, både fra NBA og de store hold fra Euroleague. Mest kendte er Giannis Antetokounmpo fra Milwaukee Bucks i NBA. Den 211 cm høje small forward, er en af de mest atletiske spillere i NBA, så han bliver en vanvittigt spændende spiller at følge, sammen med det græske hold, da han allerede i træningskampene leverede store highlights, klik bare her og se.

En god kombination af unge spillere og ældre erfarene skal sørge for at dette Græske landshold skal nå langt. De yngre i truppen Kostas Papanikolaou, Evangelos Mantzaris, Kostas Sloukas and Nick Calathes har allerede en masse erfaring på kroppen, blandt andet med to Euroleague titler til de tre førstenævnte med Olympiacos (2012 og 2013). Sammen med de ældre herrer, Bourousis, Zisis, og Printezis har Grækenland vist at de altså stadig kan spille med de tunge drenge op til VM, hvor det er blevet til sejre over blandt andet Tyrkiet, Slovenien og Serbien.

Grækenland kan godt gå hen og kæmpe med om medaljerne hvis alt flasker sig for dem, men det er stadig meget svært at forudsige hvor langt dette hold kan gå, idet opbygningsfasen stadigvæk er igang.

Kroatien – Go’ blanding

FIBA bwin Rang: Nr. 16
Sidste deltagelse ved FIBA Basketball World Cup: 2010 (2 sejre, 4 nederlag – 14. plads)
Bedste resultat nogensinde ved FIBA Basketball World Cup:
3. plads (1994)

Toni Kukoc, Drazen Petrovic – Hvem skal overtage? Krotiens hold byder på en god blanding af rutinerede kræfter, og unge super talenter som allerede imponere i hele Europa. En af dem er Dario Saric, som blot i en alder af 20 år formåede at vinde MVP titlen i den Adriatiske Liga, og som netop har sikret sig en kontrakt med tyrkiske Anadolu Efes for den kommende sæson.

En af spillerne som hverken kan kaldes talent eller rutineret, er Brooklyn Nets, Bojan Bogdanovic, som vel nok er Kroaternes bedste spiller. En anden er Damjan Rudez, 208 centimeter høj forward med et fantastisk skud. Han har netop sikret sig en aftale i NBA for Indiana Pacers.

Dernæst har vi Krunoslav Simon der sammen med Lokomotiv Kuban har haft en forrygende sæson i Euroleague regi, hvor han prægede mange kampe især bag trepointslinien, som sit ypperste våben. Den store center Luka Zoric har desuden også haft masser af succes med at vinde det tyrkiske mesterskab med Fenerbahce, og ligeledes har Ante Tomic i FC Barcelona fortsat sit gode spil for anden sæson i træk.

Kroatien nåede semifinalen ved sidste års EM, hvilket var nok for kvalifikation til VM. De stolte traditioner i kroatisk basket, vil formentlig gøre alt for at vende op på sidste VMs skuffende 16. plads. Så man kan godt forvente et kroatisk mandskab der vil kæmpe for videre deltagelse fra denne gruppe. Kroatien har desuden op til VM slået Litauen og Grækenland, og ser altså virkeligt spændende ud.

Puerto Rico – Spændende hold

FIBA bwin Rang: Nr. 17
Sidste deltagelse ved FIBA Basketball World Cup: 2010 (1 sejr, 4 nederlag – 18. plads)
Bedste resultat nogensinde ved FIBA Basketball World Cup:
4. plads i 1990.

Puerto Ricos seneste VM var bestemt ikke noget at råbe hurra for. En enkelt sejr ud af 5 kampe i gruppen betød en hurtig exit.

Siden har de dog fået bygget landsholdet godt op, og rustet sig til dette års VM. I deres kvalifikation til VM var de ude i en finalekamp mod Mexico, som med en 3’er på buzzeren sikrede Mexico titlen for det amerikanske mesterskab. Ærgeligt for Puerto Rico, men det har blot givet dem blod på tanden.

Jose Barera fra Timberwolves i NBA, og Carlos Arroya fra Galatasaray, danner guardteamet på det spændende sydamerikanske hold. Udover disse to er resten af truppens spillere fra den hjemlige liga BSN.

Puerto Rico vil formentlig gå benhårdt efter at nappe 3. pladsen der giver videre deltagelse i turneringen. En plads de formentlig skal kæmpe med Kroatien om.

Senegal – Det ukendte hold

FIBA bwin Rang: Nr. 41
Sidste deltagelse ved FIBA Basketball World Cup: 2006 (0 sejre, 5 nederlag – 21. plads)
Bedste resultat nogensinde ved FIBA Basketball World Cup:
14. plads i 1978.

Der er meget ubekendt ved Senegals trup og så måske ikke alligevel. Eneste “kendte” er Minnesota Timberwolves Gorgui Dieng, som formåede at finde vej til sidste års 2. hold for rookies i NBA.

Ikke desto mindre, så klarede Senegal sig utroligt flot i deres kvalifikation ved Afro Basket (Afrikanske Mesterskab), hvor det lykkedes dem at få en 3. plads.

Senest Senegal var med ved VM var i 2006, uden nogen videre succes. Det blev til 5 nederlag ud af 5 mulige, og så var den turnering ovre for afrikanerne.

Senegal vil formentlig kæmpe med Fillipinerne om at undgå en sidste plads i deres gruppe, hvilket de formentligt alligevel ender med at lande på.

Læs også: Optakt til gruppe A – FIBA Basketball World Cup

(Foto: FIBA Europe / Ciamillo-Castoria / Matteo March)

Skrevet af

Casper er 34 år og partner i Fullcourt.dk Aps. Han står primært for den daglige drift af virksomheden bag hjemmesiden, og sørger for at al det tekniske omkring siden fungere. Derudover bidrager han med korte artikler og posts fra primært dansk basket.

Andre artikler med dette emne

Landshold

Efter et år i Canada blev det tirsdag offentliggjort, at det danske talent Johan Munch har valgt at spille for Oregon State College næste...

Eurobasket

Georgien er stadig uden sejr i EM-kvalifikationen, efter de mandag blev slået af Serbien med 63-76.

Eurobasket

Se highlights fra Danmarks nederlag til Finland lige her.

Eurobasket

Det er en ærgerlig fornemmelse, basketekspert Morten Stig Jensen sidder tilbage med, efter Danmark mandag aften tabte til Finland med 89-85.

Eurobasket

Den finske landstræner Lassi Tuovi arbejder til dagligt sammen med den danske stjerne Iffe Lundberg i Virtus Segafredo Bologna, og det skulle i høj...

Eurobasket

Det er en profilspækket finsk trup, Danmark kl. 17:30 møder på udebane. Se hvilke 12 Finland har udtaget til opgøret her.

Basketligaen

Værløse Blue Hawks-profilen Adam Heede-Andersen er rejst med det danske landshold til Finland som erstatning for Darko Jukic og kan dermed potentielt få sin...

Eurobasket

Georgiens landstræner Aleksandar Dzikic var tydeligt frustreret, da han efter nederlaget til Danmark skulle besvare spørgsmål fra den fremmødte presse.