fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

FIBA

Mere end 140 hold skal spille om at komme til VM 2019

Fra og med 2017 lægger FIBA den internationale turneringskalender om, hvilket betyder at vi får flere landsholdskampe om året.

Som led i intensiveringen af interessen for Basketball på verdensplan har FIBA valgt at omskrive turneringskalenderen fra og med 2017. Dette betyder at der fra der af skal spilles landskampe over hele året i form af blandt andet kvalifikationsturneringer til VM, men også træningskampe. Og netop derfor får vi ikke et VM i 2018.

VM i Basketball bliver sm bekendt rykket med et år fra 2018 til 2019 i og med at den nye turneringskalender kan træde i kræft. Den vil herefter blive afholdt hver fjerde år i 2023, 2027, 2031 for at undgå at turneringen støder sammen med en anden større sportsturnering.

New Calendar FIBA

Det er anden gang at VM rykkes et år. Sidste gang det skete var tilbage i 1967, hvor det blev rykket på grund af at turneringen ikke skulle falde samme sommer, som VM i Fodbold.

Læs også: Nej Til Filippinerne – Kina fik værtsskabet til VM 2019

En af de store årsager til at FIBA har valgt at omskrive turneringskalenderen er at landsholdene umiddelbart kun er i fokus om sommeren. På denne her måde kan der dannes nye rammer for hvordan landsholdskampene overholdes, og på samme tid får man langt mere eksponering af landsholdet i hjemlandet, hvilket på ingen måde er tilfældet i øjeblikket i og med at der spilles så få landsholdskampe på hjemmebane.

 

Store uenigheder om den nye kalender

FIBA’s ændringer af kalenderen er dog ikke kommet i positivt sind især ikke i Europa. Ændringerne har nemlig medført store protester fra de større europæiske basketball forbund, og ikke mindst den bedste holdturnering Euroleague.

Ændringerne vil nemlig betyde at deres turneringsstruktur OGSÅ skal laves om, og at de fremtidige turneringer nu vil strække sig over længere perioder på årsbasis.

Derudover er der mange diskussioner om hvorvidt de større europæiske hold, og ikke mindst NBA-hold, overhovedet vil tillade at deres spillere deltager ved landsholdssamlingerne året rundt.  Mange frygter rent faktisk at dette bliver det endelige scenarie.

Uanset hvad, så holder FIBA fast i deres ændringer og har nu præsenteret hvordan kvalifikationen til VM i 2019 kommer til at se ud.

Fra 24 til 32 landshold

En af de andre store ændringer ved det kommende VM, bliver også ændringen af antallet af deltagerlande. FIBA har nemlig valgt at hæve antallet af landshold i turneringen fra 24 til 32 landshold.

I alt vil 32 landshold kunne tilegne sig billet til FIBA Basketball World Cup i 2019 som vil blive afholdt i Kina. De 32 pladser vil blive fordelt således

  • 1 plads til værtsnationen Kina
  • 7 hold fra Asien
  • 5 hold fra Afrika
  • 7 hold fra Amerika
  • 12 hold fra Europa

De første syv-placerede hold ved FIBA Basketball World Cup i 2019 vil desuden få direkte adgang til de Olympiske Lege i 2020, imens de dårligere placerende landshold vil få mulighed ved at tilegne sig en plads via. en kvalifikationsturnering nogle måneder før OL, ligesom det er tilfældet til næste år.

Kvalifikationsturneringen til FIBA World Cup 2019

Kvalifikationsturneringen vil blive afviklet i fire regioner i verden bestående af Afrika, Amerika, Europa, og Asien hvori Oceanien også vil indgå.

Turneringen vil strække sig over to år og 6 såkaldte ”landsholdsvinduer”, hvor de vil starte mandag, og slutte tirsdag den efterfølgende uge. De måneder der skal spilles landsholdskampe i bliver November, Februar, Juni, September, November, Februar.

Kvalifikation - Qualification - FIBA World Cup 2019

Kvalifikationsturneringen vil blive opdelt i en A og B Division for at matche niveauet. For at blive anset som et division A landshold vil man være forpligtet at imødegå diverse standarder såsom faciliteter, infrastruktur og organisationer for at kunne afholde internationale basketball kampe. Derudover vil landsholdes tidligere præstationer også blive en indikationspil om hvorvidt man kommer til at spille i A eller B division.

I alt vil 16 landshold blive placeret i Division A fra Afrika, America, Asien, imens 32 europæiske landshold vil få en plads i A. I Division B vil alle de resterende landshold blive placeret.

Læs også: Sådan ser kvalifikationsturneringen ud til OL

Division A landshold vil blive delt op i grupper a fire, hvor man vil spille ude og hjemmebane kampe. De bedste tre hold fra hver gruppe går videre til anden runde af kvalifikationen, imens de sidst-placerede hold i grupperne skal spille mod de bedste Division B, hold for at kvalificere sig til at blive/komme i Division A ved næste VM-kvalifikations cyklus.

I anden runde i kvalifikationen vil holdende blive delt op i grupper af seks hold. Landsholdene vil få overført deres point fra første runde, og skal igen spille 3 hjemme og udebane kampe. De bedste hold i hver gruppe vil kvalificere sig til VM.

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

FIBA

Arturs Zagars, Simone Fontecchio, Jonas Valanciunas, Nikola Milutinov og Franz Wagner udgør VM´s All Second-Team. Det har det internationale basketballforbund offentliggjort.

FIBA

I kølvandet på Tysklands VM-triumf har det internationale basketballforbund, FIBA, offentliggjort turneringens All Star-hold, der består af fem spillere fra fem forskellige lande.

FIBA

Tyskland er verdensmestre for første gang efter en intens finale mod Serbien. Tyskland slog Serbien med 83-77.

FIBA World Cup

Der var drama for alle pengene, da Canada søndag løb med bronzemedaljerne efter en vanvittig kamp mod USA, der først blev afgjort i overtid....

FIBA World Cup

USA måtte se sig slået af Tyskland i semifinalen, og ifølge den amerikanske cheftræner, Steve Kerr, er det et udtryk for en basketballverden, der...

FIBA

Tyskland skal søndag spille om VM-guld mod Serbien, efter de fredag leverede en historisk sensation mod USA. Tyskland vandt kampen med 111-113 og er...

FIBA

Serbien var en for stor mundfuld for Canada, der fredag blev besejret med 95-86. Dermed skal Serbien spille VM-finale på søndag.

FIBA

Tysklands Dennis Schröder var alt andet end tilfreds med sig selv efter Tysklands VM-kvartfinalesejr mod Letland på 81-79. Tyskland er videre til semifinalerne, men...