fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

FIBA

Litauen – New Zealand: Endestationen for New Zealand

New Zealand sneg sig videre på sidste spilledag i gruppen efter at have tabt de første tre kampe i gruppen. Med sejre over Ukraine og Finland i de sidste to kampe, sørgede de altså for at placere sig i ottendedelsfinalen. Litauen tog sig af førstepladsen i deres gruppe ligeledes på sidste spilledag, da man i et tæt opgør mod Slovenien slog dem 67-64.

Isaac Fotu der ikke kun adskiller sig frisuremæssigt på det New Zealandske hold, så har han også adskilt sig fra hans holdkammerater ved at være en af holdets bedste. Fotu har snittet 9.2 point og 5.2 rebounds i de første fem kampe, og har i særdeleshed været en af grundende til at New Zealand er at finde i ottendedelsfinalen.

New Zealænderne var ved at skabe overraskelsen i første runde da man var ved at besjre Tyrkiet, men tabte i sidste ende kampen med blot tre point. I de næste to kampe mod Den dominikanske republik og USA havde de ikke meget at sige, og tabte sikkert.

Toronto Raptors spilleren Jonas Valanciunas har været sit holds bedste under VM, og sammen med guarden Reinaldas Seibutis har de udgjort en farlig duo for modstanderne. De har henholdsvis haft 11.2 og 8.8 point pr kamp.

Litauen fik en noget overraskende nederlag i tredje runde da Australien slog dem 82-75. Bortset fra den kamp har litauerne leveret varen og vundet de resterende kampe.

Kvaliteten er på litauernes side, og der bør ikke være nogen tvivl om hvem der går videre fra opgøret her. New Zealands slutrunde ender her, mens Litauens bliver forlænget ihvertfald indtil kvartfinalen.

Kampen er på programmet på søndag kl.17.00.

Læs også: Serbien – Grækenland: Et opgør med intensitet

Læs også: Tyrkiet – Australien: The Boomers kan boome tyrkerne hjem

Læs også: Brasilien – Argentina: Tæt sydamerikansk derby i vente

(Foto: fiba.com)

Skrevet af

Denne profil bruges som forfatter til artikler med indhold fra flere af vores skribenter i samme artikel. F.eks. forudsigelser og gennemgange af hold og spillere, fra diverse turneringer.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Fredag kvalificerede Sydsudan sig til VM for første gang nogensinde, og Horsens ICs Koch Bar havde en stor andel i landets sejr mod Senegal,...

FIBA World Cup

Victor Wembanyama trækker igen den franske landsholdstrøje over hovedet, når Les Bleus i næste måned møder Tjekkiet og Litauen i VM-kvalifikationen.

FIBA

Den franske komet Victor Wembanyama fik fredag aften senior landsholdsdebut, og Wembanyama var i vanlig stil i centrum.

Nyhedsoversigt

Den russiske invasion af Ukraine kommer til at få konsekvenser i den sportslige verden. De baltiske lande har reageret på invasionen.

FIBA World Cup

Danmark taber 68-79 til favoriterne fra Montenegro. Nu skal Danmarks videre deltagelse afgøres mod Island på tirsdag.

FIBA World Cup

Af: Mads Olesen, DBBF.  De danske basketherrer er mandag morgen rejst til Montenegro, hvor fire landskampe på seks dage venter. Målet er at ende...

Eurobasket

Onsdag kl. 16:30 er der i Berlin en kugle i en bowle med de danske basketherrers landenavn på. Danmark er, sammen med 11 andre...

Eurobasket

Litauen sikrede sig i sidste uge den sidste EM-billet i Gruppe C i en direkte duel med Danmark. Vi har interviewet en hudløst ærlig...