fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

FIBA World Cup

Kvartfinalisterne på plads: skuffelse hos grækerne

Top otte nationer til VM2019 er nu klar til næste fase: kvartfinalerne. Australien vandt over Frankrig i et nervepirrende opgør. Ét hold som ikke har klaret sig videre, er det græske landshold og Giannis Antetokounmpo, som med skuffelse må se sig ude af VM-slutrunden.

Grækenland skuffede, Tjekkiet i historisk præstation

Det må være en stor skuffelse for Grækenland og ikke mindst Giannis Antetokounmpo, at de nu ikke længere skal spille om titlen som verdens bedste basketball nation. Der var i flere medier spået stor succes hos Grækenland, blandt andet fordi MVPen fra sidste års NBA sæson var på holdkortet.

Ganske vist vandt Grækenland over Tjekkiet i dagens opgør, som var det sidste i gruppespillet inden kvartfinalernes start i morgen. Men det var ikke nok, blot at vinde, da det krævede en sejr for de græske spillere på minimum 12 point for at kvalificere sig videre. Det skyldes at flere hold i gruppen lå på 8 point, og dermed stod det i sidste ende med afgørelse af pointscore(målscore).

Dødsstødet for Grækenland kom fra USA, som måske ikke var den største overraskelse, der slog dem med 69-53, men også Brasilien, der slog dem med 79-78 i en must-win kamp for grækerne.

Tjekkiets skæbne lå derefter i hænderne på USA, der i dag ligeledes spillede sidste gruppespilskamp mod Brasilien. Den skæbnesvangre kamp stod i, at hvis USA vandt, endte Tjekkiet på top otte, hvis ikke, ville Brasilien vinde gruppen og i stedet for gå videre.

Det blev dog en sejr til USA på 89-73 og dermed kunne Tjekkiet ånde lettet op(for nu), og ikke mindst glæde sig over den store milepæl de opnåede ved at kvalificere sig til en VM-kvartfinale for første gang i historien.

Frankrig-Australien i kamp om at møde USA i kvartfinalen

Svaret på overskriften fandt sted tidligere i dag, da Frankrig og Australien mødte hinanden i en kamp om topplacering i tabellen. De lå med lige mange point (8), og dermed ville taberen af kampen møde USA, eftersom det på traditionel vis, er første pladsen, der møder anden pladsen fra en anden gruppe.

Det var en kamp, der var lige indbyrdes, specielt i første halvleg, hvor det stod 46-46 ved pausen. Kampen tog for alvor fart i anden halvleg. Her dominerede franskmændene tredje periode med solidt spil i begge ender. Fra det franske mandskab spillede Nando de Colo og Evan Fournier en formidabel kamp, og var helt varme, de scorede henholdsvis 26 og 31 point.

I de sidste fem minutter af kampen bølgede det frem og tilbage både på pointtavlen og i momentum. Publikumets tilstedeværelse var ikke til at tage fejl af, da de kunne høres hvergang et af holdene fik kuglen gennem nettet. Spillerne udviste ligeledes følelser i form af råb og banken på brystkassen.

Hvem der skulle løbe med sejren gik ned til de sidste sekunder, hvor Matthew Dellavedova trak en fejl, der blev belønnet med to straffekast med blot 5.7 sekunder tilbage. Et misset straffekast gav muligheden for en timeout til franskmændene og en sidste afslutning, som blev forpurret af Patty Mills, der stjal bolden i inbound spillet. Han blev desuden topscorer for sit hold med 30 point.

Australien vandt 98-100, og kan stadig kalde sig ubesejrede i slutrunden. Frankrig kan se frem til et møde med USA i kvartfinalen.

Overblik over kvartfinalerne

Tirsdag (9/9): 

Argentina vs Serbien (kl.13.00)

Spanien vs Polen (kl.15.00)

Onsdag (10/9):

USA vs Frankrig (kl.13.00)

Australien vs Tjekkiet (kl.15.00)

 

 

 

 

Skrevet af

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

BC Copenhagen har skrevet kontrakt med den tårnhøje australier Nathan Pond, der er klar til sin første sæson som professionel basketballspiller i Europa.

Nyhedsoversigt

Grækenland gør comeback efter 16 år, og USA stiller stærkt op.

Eurobasket

For tre år siden var det danske herrelandshold uhyre tæt på at kvalificere sig til EM, men et heroisk block af en Litauen-spiller satte...

Bakken Bears

Den tidligere Bakken Bears-stjerne Skyler Flatten har efter en katastrofal start hos PAOK BC fundet ny klub. Fremover skal Flatten tørne ud for et...

Analyser

Hvis frihedsgudinden skulle have en mand ved sin side, er der nok mange Knicks-fans, der ville råbe højt om, at han gerne måtte ligne...

Internationalt

Den forsvarende MVP i NBA, Joel Embiid, har valgt at spille for det amerikanske landshold frem for Cameroun og Frankrig, og han skal derfor...

Landshold

The Athletic rapporterer, at Lebron James vil tage sine talenter tilbage til OL-basket efter 12 års fravær samt rekruttere et par prominente venner med.

FIBA World Cup

Der var drama for alle pengene, da Canada søndag løb med bronzemedaljerne efter en vanvittig kamp mod USA, der først blev afgjort i overtid....