fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

FIBA World Cup

Ude af VM: USA taber til Frankrig

De forsvarende verdensmestre, USA, er færdige ved VM i Kina efter et kvartfinalenederlag på 79-89 til Frankrig.

Foto: FIBA.com

Onsdag eftermiddag tørnede USA og Frankrig sammen i den tredje kvartfinale ved verdensmesterskaberne i basketball, som i år spilles i Kina. USA var inden kvartfinaleopgøret ubesejret, hvor det var blevet til fem sejre i turneringen, mens Frankrig havde tabt et enkelt opgør til Australien.

Den franske NBA-spiller Evan Fournier, der til daglig tørner ud for Orlando Magic, åbnede ballet og scorede kampens første to point. Ingen af de to hold kunne dog ryste modstanderen af sig i første periode, som sluttede 18-18. Frankrig kom bedst ud til anden periode, hvor de hurtigt kom foran 22-27.

Anført af en storspillende Donovan Mitchell kom USA hurtigt i front 29-27. Franskmændene sluttede dog perioden bedst af, hvorfor de gik til pause med en føring på 39-45.

Om den amerikanske cheftræner, Gregg Popovich, gav sine spillere et møgfald i pausen er ikke til at sige, men de amerikanske spillere kom ud til anden halvleg med en helt anden energi. USA vandt tredje periode 27-18, og derfor var de i front med 66-63 inden sidste periode.

Milwaukee Bucks-profilen Khris Middleton sendte USA foran 74-67 med små otte minutter igen, men herfra gik de forsvarende verdensmestre i stå. Mens amerikanerne fik gummiarme, så kom den franske NBA-spiller Frank Ntilikina på banen. Han gav Frankrig et boost, og pludselig var de foran 76-82.

Herfra så franskmændene sig aldrig tilbage, og de kørte en sejr hjem på 79-89 over de forsvarende verdensmestre.

Donovan Mitchell blev kampens topscorer med 29 point, men savnet af Jayson Tatum var tydeligt, da den næstmest scorende amerikaner var Marcus Smart med 11 point.

Hos Frankrig spillede forsvarsankeret Rudy Gobert en fremragende kamp med 21 point, 16 rebounds og tre blocks. Evan Fournier blev fransk topscorer med 22 point.

Frankrig møder i semifinalen Argentina, der højst overraskende slog forhåndsfavoritterne fra Serbien. Den anden semifinale spilles mellem Spanien og vinderen af kampen mellem Australien og Tjekkiet.

Du kan se highlights fra kampen herunder:

Skrevet af

Jeg er sidens Basketligaredaktør og har været en del af Fullcourt-holdet siden 2014. Jeg kommer fra den basketglade by Svendborg, men har siden 2013 boet i København, hvorfor du ofte kan finde mig i hallen til basketkampe i Storkøbenhavn.

Andre artikler med dette emne

FIBA World Cup

Victor Wembanyama trækker igen den franske landsholdstrøje over hovedet, når Les Bleus i næste måned møder Tjekkiet og Litauen i VM-kvalifikationen.

FIBA

Den franske komet Victor Wembanyama fik fredag aften senior landsholdsdebut, og Wembanyama var i vanlig stil i centrum.

Internationalt

David Efianayi, der tidligere har spillet for Bakken Bears og Horsens IC, deltog i går, onsdag, i den franske dunkekonkurrence, der blev afviklet i...

NBA

De Olympiske Lege i Tokyo afvikler de sidste discipliner søndag. Mændenes basketball-turnering blev afgjort lørdag morgen, hvor USA tog guldet foran Frankrig. Her er...

NBA

USA tog endnu engang guld ved mændenes olympiske basketball-turnering. Anført af Kevin Durant kunne de for fjerde gang bide i guldmedaljerne.

Internationalt

Nattens træningkamp mellem Nigeria og USA fik sig et noget overraskende udfald. Nigeria tog en sejr på 90-87, og USA måtte således se sig...

Internationalt

USA måtte i nat meget overraskende se sig besejret af Nigeria, der trak det længste strå med en 90-87 sejr.

Boston Celtics

De 12 amerikanere der skal forsvare OL-titlen fra 2016 er offentliggjort, og forventningerne til den stjernespækkede Team USA-trup er tårnhøje.