fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

FIBA

Brasilien ingen udfordring for Spanien – Pligtsejr til Frankrig og Serbien

Der var lagt op til top kamp, da Brasilien skulle prøve at udfordre de mægtige spaniere på deres egen hjemmebane. Top kamp blev dog hurtigt til en rutinesejr af hjemmeholdet der ikke fik den forventede modstand.

Spanien startede allerede fra start med buldre og brag og var allerede foran med 33-45 ved halvleg. Brasilien havde store problemer med at fordele bolden på banen pga. det store pres fra Spaniens forsvar. Og dette resulterede i blandt andet mange brændte skud, hvilket også var tydeligt at se ved en sammenligning af skudprocenterne ved halvleg – 39%/60% for to point, og 33%/45% for tre-point. Brasilien formår ikke at få rettet op for deres spil i anden halvleg og bryde spaniernes pres, og lider derfor deres første nederlag ved VM.

Spanien ender med at vinde kampen overbevisende med 63-82, og viser altså endnu engang at de er seriøse kandidater til at snuppe endnu en bundt medaljer ved dette års VM – Tre kampe, tre sejre – Næste udfordring for spanierne bliver Frankrig. Det store spørgsmål er, kan de stoppe værtsnationen?

Serbien og Frankrig vandt sikkert

I de to andre kampe i gruppen viste serberne at de måske ikke helt var kommet sig over det snævre nederlag til Frankrig. søndag aften, hvor der menes at dommeren havde direkte indflydelse på afslutningen af kampen. Rygterne siger desuden at dommeren der dømte kampen mellem Frankrig og Serbien på nuværende tidspunkt er suspenderet efter to mulige fejlbedømmelser, allersidst i kampen, som blev afsluttet efter to straffekast af Frankrigs Joffrey Lauvergne – Intet er dog officielt meldt ud endnu af FIBA.

Annonce. Scroll for at læse videre.

Serbien vandt 70-83 over Iran, og har dermed godt og vel sikret sig videre avancement i turneringen. Men serberne kunne sagtens have vundet denne kamp med mere, hvis de bare havde lagt mindre passivt ud i den første periode. Følelserne skal altså rystes af holdet, for rundt om hjørnet venter en endnu sværere modstander i Brasilien.

I den anden kamp vandt Frankrig ligeledes uden de helt store problemer over Egypten med overbevisende 94-55, og er dermed også videre i turneringen. Næste opgave for franskmændende bliver den helt store test mod mægtige Spanien onsdag aften.

(Foto: FIBA.com)

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

FIBA

Den franske komet Victor Wembanyama fik fredag aften senior landsholdsdebut, og Wembanyama var i vanlig stil i centrum.

Internationalt

David Efianayi, der tidligere har spillet for Bakken Bears og Horsens IC, deltog i går, onsdag, i den franske dunkekonkurrence, der blev afviklet i...

FIBA World Cup

Danmark taber 68-79 til favoriterne fra Montenegro. Nu skal Danmarks videre deltagelse afgøres mod Island på tirsdag.

FIBA World Cup

Af: Mads Olesen, DBBF.  De danske basketherrer er mandag morgen rejst til Montenegro, hvor fire landskampe på seks dage venter. Målet er at ende...

NBA

USA tog endnu engang guld ved mændenes olympiske basketball-turnering. Anført af Kevin Durant kunne de for fjerde gang bide i guldmedaljerne.

NBA

Internationalt talent, der altid giver den gas i forsvaret, men skal finde sig til rette i en offensiv rolle. Han er ved at finde...

Eurobasket

Onsdag kl. 16:30 er der i Berlin en kugle i en bowle med de danske basketherrers landenavn på. Danmark er, sammen med 11 andre...

Landshold

David Knudsen skifter Tyskland ud med Spanien. Fullcourt har snakket med den danske landsholdsspiller om skiftet.