fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eurobasket

Spanien tager bronzen i Navarros afsked

Spanien vandt her til eftermiddag bronzemedaljerne ved EuroBasket 2017, da man besejrede Rusland med 93-85.

Spanien slog Rusland 93-85 i kampen om bronzemedaljerne, og dermed fik de en lille oprejsning fra den øretæve de fik i semifinalen mod Slovenien forleden, mens Rusland må rejse tomhændede hjem fra Tyrkiet.

Spanien startede kampen klart bedst, og det lignede længe, at det kun var dem der havde motivationen til at kæmpe om tredjepladsen. Da forspringet var størst var det på 18 point, og ved halvlegspausen var føringen på 17 point.

Spanien havde dog igen en kamp, hvor man ikke kunne ramme fra tre-points afstand, og det udnyttede Rusland til langsomt at skyde sig tilbage i kampen.

I fjerde periode havde russerne således fået forspringet helt ned på fire point, og brændte herefter en tre‘er, der kunne have mindsket spaniernes føring til blot ét point inden de sidste afgørende minutter. I stedet satte spanierne to point i den anden ende, og tættere kom russerne aldrig.

Kampen var Spaniens kaptajn Juan Carlos Navarros sidste for landsholdet, og den gloværdige landsholdskarriere sluttede med en beskeden indsats med 2 point, 4 rebounds og en assist på knap 18 minutter.

Bedre indsatser så man hos Pau Gasol, Marc Gasol og Sergio Rodriguez. Førstnævnte – der muligvis også spillede sin sidste landskamp – havde en double-double på 26 point og 10 rebounds, Marc satte 25 point, og Rodriguez nåede 16 point og ni assists.

Ricky Rubio nåede op på syv assists, men hans præstation led under en diskvalifikation grundet to usportslige fejl.

Hos Rusland var det som sædvanlig Alexy Shved der var den store oplevelse. Han nåede 18 point, men spillede kun knap 25 minutter. Det var dog også med Shved på banen at Rusland i første omgang kom stort bagud, bl.a.på baggrund af hans fem turnovers, hvoraf fire var kommet allerede halvvejs i anden periode.

Mozgow nåede en double-double på 10 point og 10 rebounds.

https://www.youtube.com/watch?v=iRc879sz98M

1/8 Finale Kvartfinale Semifinale Finale Semifinale Kvartfinale 1/8 Finale
Tyskland     Litauen
  
TysklandGrækenland
  
FrankrigGrækenland
 SpanienRusland 
Spanien  Kroatien
  
SpanienSlovenienRusland
   
TyrkietRusland
  
SlovenienFinland
  
Slovenien Italien
   
UkraineItalien
 SlovenienSerbien 
Letland  Serbien
  
LetlandSerbien
  
MontenegroUngarn

Foto: FIBA.com

Skrevet af

Andre artikler med dette emne

Eurobasket

Danmarks landstræner Allan Foss er tilfreds med, at de står med en sejr efter de to første kampe i EM-kvalifikationen, men sidder alligevel tilbage...

Eurobasket

Georgien er stadig uden sejr i EM-kvalifikationen, efter de mandag blev slået af Serbien med 63-76.

Eurobasket

Se highlights fra Danmarks nederlag til Finland lige her.

Eurobasket

Det er en ærgerlig fornemmelse, basketekspert Morten Stig Jensen sidder tilbage med, efter Danmark mandag aften tabte til Finland med 89-85.

Eurobasket

Danmark var lige ved at kunne fortsætte drømmestarten på kvalifikationen til EM 2025, men måtte se sig besejret af Finland med 89-85 efter en...

Eurobasket

Den finske landstræner Lassi Tuovi arbejder til dagligt sammen med den danske stjerne Iffe Lundberg i Virtus Segafredo Bologna, og det skulle i høj...

Eurobasket

Det er en profilspækket finsk trup, Danmark kl. 17:30 møder på udebane. Se hvilke 12 Finland har udtaget til opgøret her.

Basketligaen

Værløse Blue Hawks-profilen Adam Heede-Andersen er rejst med det danske landshold til Finland som erstatning for Darko Jukic og kan dermed potentielt få sin...