fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eurobasket

Slovenien blæser Ukraine af banen på deres vej mod kvartfinalen

Slovenien blæste Ukraine fra banen i den første ottendedelsfinale opgør ved EuroBasket 2017, og er dermed videre til kvartfinalen.

Ottendedelsfinalerne ved EuroBasket blev her til middag skudt igang da Slovenien mødte Ukraine. Et opgør mellem et landshold der fortjente at være der, og et der ikke gjorde.

Dette var første gang at Ukraine er gået videre til næste runde siden 2013, hvor de placerede sig i kvartfinalen, og tabte her til Kroatien 84-72. Det var dog ikke ligrefrem planlagt at de skulle spille med om en plads i kvartfinalen ved dette EM.

Ukrainerne kom nemlig videre fra gruppespillet på en noget billig baggrund, da Israel nærmest lod sig overgive, hvilket resulterede i en ukrainsk sejr, og en placering i ottendedelsfinalen.

Det samme kan man ikke ligefrem sige om Slovenien, der har spillet en fantastisk turnering. Slovenerne gik ubesejrede igennem gruppespillet, og tog samtidigt skalpen på Frankrig 95-78, som de kunne have slået med endnu større cifre.

Derfor var der ingen tvivl om hvem, der var favoritter i opgøret, nemlig Slovenien, som fuldt ud levede op til denne titel.

Slovenien for stor en mundfuld for Ukraine

Slovenien var et langt bedre hold i opgøret mod Ukraine, hvor de igen viste deres styrke endnu engang ved denne slutrunde. Et effektivt offensiv og et stærkt defensiv blev en alt for stor udfordring for Ukraine.

Med syv hurtige point af den unge Doncić var kampen ligesom igang. Slovenien kom foran 9-3, og var i løbet af første periode i nærmest konstant føring med ni point, som ender 26-17.

Slovenerne øgede føringen yderligere i løbet af kampen, og ved halvleg stod det 42-27. Intet ændrede sig i de to sidste perioder, og Slovenien vinder kampen sikkert 79-55.

Luka Dončić stjal showet for Slovenien

Det 18-årige supertalent fra Slovenien, havde en fantastisk dag i Istanbul. Dončić flirtede nemlig med en triple-double med sine 14 point, 10 rebounds og 6 assists, imens Anthony Randolph også var imponerende med sine 21 point.

NBA-stjernen Goran Dragić havde i dag en off-day og langt fra ligeså imponerende dag som i de øvrige kampe med sine blot 5 point, eftersom han skød 2/12 i kampen.

I den ukrainske lejr blev Pustozvonov den eneste spiller med dobbeltcifre og sine 11 point.

Slovenien møder i kvartfinalen vinderen af kampen mellem Letland og Montenegro som spilles i morgen søndag.

1/8 Finale Kvartfinale Semifinale Finale Semifinale Kvartfinale 1/8 Finale
Tyskland     Litauen
  
TysklandGrækenland
  
FrankrigGrækenland
 SpanienRusland 
Spanien  Kroatien
  
SpanienSlovenienRusland
   
TyrkietRusland
  
SlovenienFinland
  
Slovenien Italien
   
UkraineItalien
 SlovenienSerbien 
Letland  Serbien
  
LetlandSerbien
  
MontenegroUngarn

Foto: FIBA.com

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

Eurobasket

Torsdag aften var der landskamp i Arena Næstved, hvor Danmark tog imod Norge. Det blev til en dansk sejr i Arenaen. Danmark vandt kampen...

Eurobasket

Landstræner Allan Foss har foretaget en ændring i landsholdstruppen frem mod de kommende landskampe mod Norge og Slovakiet, der spilles torsdag og søndag.

Eurobasket

Søndag sluttede det danske landsholds EM-kvalifikation med en sejr mod Montenegro, og sejren vækker optimisme hos holdet største stjerne, Maria Jespersen, der spår det...

Eurobasket

Tirsdag blev der trukket lod til sommerens EM-slutrunder for ungdomslandshold. Se, hvem de danske talenter skal op imod til sommer, her.

Eurobasket

Jesper Krone, der førte Danmark til EM for små nationer-titlen i 2018, stopper som landstræner efter fem år.

Eurobasket

Søndag aften spillede det danske kvindelandshold deres sidste kamp i FIBA Women’s EUROBASKET 2023 Qualifiers, da de på udebane mødte Montenegro. De danske kvinder...

Eurobasket

Klokken 20 går det løs. Det danske kvindelandshold skal forsøge at tage revanche over Montenegro. Find link til kampen i artiklen.

Eurobasket

Landstræner Jesper Krone udtog i sidste måned en bruttotrup på 16 spillere frem mod weekendens kamp mod Montenegro. Nu har Krone frasorteret fire spillere.