fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eurobasket

Rusland i EM-semifinalen for første gang siden 2011

Grækenland var længe i front i kampen, men da kampen lakkede mod sin ende kæmpede Rusland sig tilbage, og spillede sig i semifinalen ved EM.

Grækenland og Rusland mødtes her til aften i den tredje kvartfinale ved Eurobasket 2017. De to stornationen spillede en vild og hektisk kamp, hvor føringen konstant skiftede. Rusland kunne dog efter en flot fjerde periode se sig som sejrherrer med cifferene 69-74.

Grækenland der chokerede Litauen i ottendedelsfinalen, var langt fra på samme niveau i dag, og især Kostas Slokaus var ikke i nærheden af at have indstillet skudarmen som mod litauerne.

Det betyder at Grækenland for anden slutrunde i træk ryger ud i kvartfinalen. Ved den seneste slutrunde i 2015, blev de stoppet på samme sted af Spanien, som slog dem 73-71. Grækenland har ikke været i semifinalen siden 2009, hvor de vandt bronze.

Istedet er det Rusland som er tilbage i semifinalen ved EM, for første gang siden 2011, efter to miserable slutrunder, hvor de sluttede af som nr. 21 i 2013, og nr. 17 i 2015. I år har de til forskel, været helt forrygende, og det bevidste de igen her til aften.

Rusland stjal sejren fra Grækenland

Grækerne lagde bedst fra land, dog spillede en den nye Brooklyn Nets spiller Timofey Mozgov, en stor første periode og scorede 8 ud af russernes 17 point. Dette var dog ikke nok til at holde grækerne fra at tage føringen. Efter første periode stod det 24-17 til Grækenland.

Anden periode blev en rodet og lavt scorende affære. Begge hold scorede tilsammen kun 27 point, og da disse blev ligeligt delt, kunne russerne ikke gøre noget ved Grækenlands føringen inden pausen. Efter anden periode var stillingen 37-31.

Efter pausen fik russerne langt bedre fat i grækerne og med tre minutter tilbage af perioden havde de reduceret føringen til bare 3 point. Russerne fik også udlignet kort efter, men på en flot buzzerbeater fik Ioannis Bourousis bragt foran til stillingen 53-51.

Fjerde periode blev en vild affære hvor føringen konstant skiftede hænder. Med syv minutter igen scorede Calathes en flot and-1 scoring for at skaffe grækerne føringen. Angrebet efter scorede Fridzon ligeledes en and-1 scoring for at bringe russerne op med to. Shved satte herefter fire straffekast i streg hvilket puttede russerne op med 6 point med 6 minutter tilbage.

Grækernes bedste, Calathes, fik reduceret med en floater til en russisk 5 points føring med lidt under 5 minutter tilbage af kampen. Calathes kunne minuttet efter reducere Rusland føring yderligere til kun 3 point. Med 2.40 igen kunne Bourousis iskoldt sætte to straffekast, og reducere den russiske føring til bare to point. Herefter gik begge hold kolde, men takket være det stærke russiske reboundspil faldt det ud til Ruslands fordel.

Dmitry Khvostov kunne derfor med 44 sekunder igen sætte kampens nok vigigeste skud da han satte et flot midrange-skud. Grækerne prøvede desperat at komme tilbage, men systematisk for kampen var Rusland for stærke i reboundspillet. Calathes fantastiske 3-pointscoring med 12 sekunder reducerede Ruslands føring til bare 3 point.

Herefter var grækerne nødsaget til at fejle, desværre for dem fejlede de Fridzon, som sikkert satte begge sine straffe. Rusland kunne såldes sikre sig en plads i semifinalen med en sejr på 69-74.

Rusland afventer deres modstander i semifinalen

Kampens spiller for Rusland var Alexey Shved, som spillede en fantastisk fjerde periode. Shved sluttede kampen med 26 point og 5 assist, men havde en knap så god dag fra distancen hvor han blot ramte 2/11. Mozgov stod for 15 point og 10 rebounds, imens Fridzon blev noteret for 11 point hos russerne

For Grækenland spillede Nick Calathes en stor kamp med sine 25 point, 7 assist og 5 rebounds. Denne præstation samt Printezis 19 og Bourousis 10 point var dog bare langt fra nok til en sejr i dag.

Hvem Rusland skal møde i semifinalen er endnu uvist, men datoen er dog fastsat til fredag aften. Modstanderen bliver dog enten Italien eller Serbien, som her til aften spiller det sidste opgør i kvartfinalen.

1/8 Finale Kvartfinale Semifinale Finale Semifinale Kvartfinale 1/8 Finale
Tyskland     Litauen
  
TysklandGrækenland
  
FrankrigGrækenland
 SpanienRusland 
Spanien  Kroatien
  
SpanienSlovenienRusland
   
TyrkietRusland
  
SlovenienFinland
  
Slovenien Italien
   
UkraineItalien
 SlovenienSerbien 
Letland  Serbien
  
LetlandSerbien
  
MontenegroUngarn

Foto: FIBA.com

Skrevet af

Denne profil bruges som forfatter til artikler med indhold fra flere af vores skribenter i samme artikel. F.eks. forudsigelser og gennemgange af hold og spillere, fra diverse turneringer.

Andre artikler med dette emne

Eurobasket

Danmark ydmygede torsdag aften Estland, der blev besejret med 81-53 i kvalifikationen til EM 2025.

Basketligaen

Roberto Gallinat, der spillede for Horsens IC i 2019/20-sæsonen, skifter til græske Aris BC Thessaloniki.

FIBA

Fredag tager USA hul på anden runde i VM 2023, hvor de skal møde Montenegro, og fredagens modstander har en amerikanskfødt spiller på holdet,...

FIBA World Cup

Få her et overblik over de otte kampe i FIBA World Cup onsdag.

FIBA

Anden runde i FIBA World Cup 2023 står for døren. Se hvilke hold, der fortsat er med i kampen om VM-titlen, lige her.

FIBA

FIBA World Cup 2023 bliver ved med at levere. Mandag bød på to historiske sejre, endnu en pragtpræstation af Luka Doncic, en sikker amerikansk...

FIBA

USA har kurs mod førstepladsen i gruppe C, efter de mandag besejrede Grækenland med 81-109.

FIBA World Cup

Lørdag var der igen masser af god basket på programmet til VM 2023. Få et overblik over dagens resultater her.