fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eurobasket

Polen indleder ny æra med et landshold uden Marcin Gortat

Polen skal forsøge at klare sig uden deres største profil Marcin Gortat ved den kommende EM-slutrunde, hvilket bliver mere end spændende at følge.

Det polske landshold indleder ved EuroBasket 2017 en ny æra, hvor de skal klare sig uden deres helt store profil Marcin Gortat, der har valgt at trække sig fra landsholdet.

Polen er en regelmæssig deltager ved EM i basketball, og dette bliver deres 29 deltagelse ved slutrunden. Ved den seneste EM-slutrunde i 2015, sluttede de af som nr. 11, efter at de tabte til Spanien i Top 16 runden, som senere vandt EM.

Det er efterhånden lang tid siden at polakkerne, har hevet medaljer med hjem. Her skal vi nemlig helt tilbage til 1967, hvor de vandt bronze. Herudover har de også vundet bronze ved EM i 1965 og 1939. I 1963 leverede de landets bedste resultat med sølvmedaljer, da de tabte i finalen til Sovietunionen med 61-45.

Deres vej til EM i år, er gået igennem kvalifikationen, hvor de spillede nogle rigtig gode kampe mod Estland, Hviderusland og Portugal. Her blev det til blot en enkelt nederlag til pollakkerne, der gik sikkert videre fra gruppen.

En slutrunde uden Marcin Gortat

Marcin Gortat er som nævnt ikke en del af det polske landshold, hvilket i sig selv bliver en mærkelig følelse, eftersom han har været landsholdets identitet i rigtig mange år.

Men holdet er stadigvæk fyldt med en masse gode og erfarne spillere såsom A.J Slaugther, der har haft flere gode sæsoner i Europa, og Mateusz Ponitka, som virkelig er vokset med sin opgave, og blevet en sand leder for sit tyrkiske mandskab i sin tyrkiske klub Karsiyaka.

Herudover en Damian Kulig og Adam Waczynski, der er rigtig gode til at sprede spillet, eftersom de er farlige fra alle banens kanter, med gode skudprocenter, og sidst, men ikke mindst den altid velspillende Maciej Lampe, som endnu ikke officielt skal med til EM. Lampe har nemlig døjet med en skade, og man venter derfor til allersidste øjeblik med at vurdere om den 32-årige center skal deltage eller ej.

På trænerbænken sidder den amerikanske træner Mike Taylor siden 2014, som godt kan lide masser af disciplin på banen, og et organiseret angreb, med udnyttelse af et hvert hul, der skulle opstå i modstanderens forsvar.

Videre avancement skal findes i kampene mod Island og Finland

Polen skal i gruppe A lede efter avancement med sejre over hhv. Island og Finland. Det ville desuden ikke være den største overraskelse hvis Polen gik hen og drillede en af gruppens favoritter i gruppe A, eftersom de er velspillende, og kender hinanden igennem mange år.

Skulle de gå videre, så ville kvartfinalen sandsynligvis være deres endelige destination, eftersom de ikke har kvalitet til at gå længere end dette.

Polen åbner gruppespillet i EM med et møde mod Slovenien torsdag den 31 august, og slutter af mod Grækenland onsdag den 6. september. Se hele kampprogrammet ved at klikke her, hvor du også kan finde alle resultaterne fra Polens træningskampe, samt stats, bruttotruppen og meget mere.

Du kan også læse om alle nationer der er med til EuroBasket 2017, ved at klikke her.

Foto: FIBA.com – Siim Semiskar

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

Eurobasket

Danmark ydmygede torsdag aften Estland, der blev besejret med 81-53 i kvalifikationen til EM 2025.

Basketligaen

Danmark skal i kvalifikationen til Eurobasket 2025 møde Serbien, Finland og Georgien, og danskernes landstræner, Allan Foss, ser ikke overraskende Serbien som puljens stærkeste,...

Eurobasket

Landstræner Allan Foss´ tropper skal møde Serbien, Finland og Georgien, når der skal spilles om en plads til Eurobasket 2025.

Eurobasket

Danmark viste klassen, da de lørdag aften på udebane besejrede Kosovo med 63-88. Med sejren er Danmark klar til den egentlige kvalifikation til Eurobasket...

Europe Cup

Det der ligende en sikker dansk sejr i første periode, blev en neglebidder af en kamp. Efter 40 intense minutter kunne Danmark fejre en...

Eurobasket

Danmark fik sig en god start på tredje runde i prækvalifikationen til Eurobasket 2025, da de på udebane besejrede Schweiz med 46-6+.

Eurobasket

Danmark spiller lørdag deres første kamp i tredje runde af prækvalifikationen til EM 2025, og de danske drenge lægger ud med et møde med...

Eurobasket

Dansk-israelske Noam Yaacov leverede en stor præstation, da Israel søndag mødte Frankrig i årets EM-finale for U20-herrer. Desværre for den velspillende Yaacov sejrede Les...