fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eurobasket

Kroatien vandt Balkan-derby mod Montenegro

Kroatien var foran i hele kampen mod Montenegro, som formåede at gøre kampen ekstremt spændene i de afgørende minutter af opgøret.

Kroatien fik her til aften deres tredje sejr i streg ved EM-slutrunden eftersom de slog Montenegro 76-72.

I øjeblikket indtager de en midlertidig førsteplads, som dog formentligt overtages af Spanien, efter deres møde med Rumænien, hvor der ikke forventes at Spanien kikser.

I næste kamp kan Kroatien potentielt sikre sig førstepladsen i Gruppe C, hvis de skulle gå hen og slå Spanien. En kamp der spilles i morgen eftermiddag, og som man ikke burde gå glip af.

Montenegro skal i mellemtiden spille en direkte duel om 3-4 pladsen, når de møder Tjekkiet, der i dag tabte til Ungarn. Et resultat der åbnede helt op for Gruppe C.

Kroatien foran fra start

Kroatien satte sig hurtigt på føringen i kampen, men alligevel var Montenegro ved at stjæle sejren. Kroaterne spillede lidt for afslappet efter at de vandt både første og anden periode, og dette udnyttede Montenegro.

Bojan Bogdanović satte fire hurtige trepointsscoringer i første periode, til en kroatisk føring på 18-3. Montenegro var ikke længe om at svare igen, og inden halvlegen var omme, var alle tilskuerne bevidste om, at de ville få en underholdene kamp at se.

Netop dette var også tilfældet, hvor især afslutningen, blev lidt for spændende for kroaternes vedkommende.

Montenegrinerne var nemlig bagud med 12 point ved starten af fjerde periode, og lige så man begyndte at tro at Kroatien ville hive sejren hjem på rutinen, så kom der en overraskelse.

Tæt på at smide sejren

Takket være et 8-0 run ført an af den nu tidligere FC Barcelona guard Tyrese Rice, gik Montenegro ind i det sidste minut, med blot en enkelt points forskel 73-72.

Dario Šarić sørgede dog med en stor træffer og vigtige point, at kroaterne forblev i front, og vandt kampen 76-72. Kroatien viste dermed alligevel rutinen, og en Dario Šarić der for alvor er ved at plante sig selv som en leder af holdet.

På trods af Šarić’s vigtige point, sluttede kroaten nu alligevel kun med 8 point. Topscorer blev istedet ikke overraskende Bogdanović, der fortsætter sin EM-togt med 21 point.

I den anden lejr blev Dubljević topscorer med 26 point, imens Rice leverede sin bedste præstation ved EM hidtil med sine 15 point. Nikola Vučević sluttede af med 11 point

PosHoldPointWLPCTGBL10STRKPFPADIFF
10000.000000000
20000.000000000
30000.000000000
40000.000000000
50000.000000000
60000.000000000

Foto: FIBA.com

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

FIBA World Cup

USA blev presset af Montenegro og Nikola Vucevic, men endte alligevel med at vinde kampen komfortabelt 85-73.

FIBA

Fredag tager USA hul på anden runde i VM 2023, hvor de skal møde Montenegro, og fredagens modstander har en amerikanskfødt spiller på holdet,...

FIBA

Anden runde i FIBA World Cup 2023 står for døren. Se hvilke hold, der fortsat er med i kampen om VM-titlen, lige her.

FIBA

Det indledende gruppespil i FIBA World Cup 2023 nærmer sig sin afslutning, og hidtil har otte hold booket en billet til det næste gruppespil....

FIBA World Cup

Søndag var der igen otte kampe på programmet til FIBA World Cup 2023, og to af kampene bød på store overraskelser.

FIBA

Fredag startede FIBA Basketball World Cup 2023. Få et overblik over dagens otte kampe lige her.

Basketligaen

Danmark skal i kvalifikationen til Eurobasket 2025 møde Serbien, Finland og Georgien, og danskernes landstræner, Allan Foss, ser ikke overraskende Serbien som puljens stærkeste,...

Eurobasket

Landstræner Allan Foss´ tropper skal møde Serbien, Finland og Georgien, når der skal spilles om en plads til Eurobasket 2025.