fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eurobasket

Efter norsk sejr mod Kosovo: Sådan kommer Danmark videre

Med to kampe tilbage af første runde i præ-kvalifikationen kan Danmark stadig komme videre til anden runde i kvalifikationen, men det kommer til at kræve nogle gode præstationer i de resterende kampe. 

Foto: fiba.basketball

Søndag aften spillede Norge og Kosovo deres andet opgør i kvalifikationen til FIBA Eurobasket. Ligesom det første opgør, løb Norge igen med sejren. Norge vandt 92-95 på udebane i Kosovo.

Med det resultat har Norge nu lagt sig i spidsen med to sejre over Kosovo og ét nederlag til Danmark. Set med de danske briller, havde en sejr til Kosovo været det mest optimale. På den måde havde gruppen været helt lige, og Danmark havde selv kunne afgøre deres skæbne i kvalifikationen til FIBA Eurobasket.

Danmarks chancer

Danmark vinder de resternede kampe:

Den nemmeste vej til anden runde er ved at vinde de to sidste kampe over Norge og Kosovo. På den måde har Danmark sikret sig nok point til at være sikret en førsteplads i puljen med syv point, og derfor har Arnel Dedic´s mandskab sikret sig avancement fra første runde i præ-kvalifikationen.

Danmark taber til Kosovo, men slår Norge:

Hvis det overstående skulle ske, har alle holdene samme antal point, nemlig seks point hver. Med seks point til gruppens tre lande, er det landet, som har klaret sig bedst indbyrdes i gruppen, som tager førstepladsen og forsat kan drømme om at spille FIBA Eurobasket.

Danmark taber til Norge, men slår Kosovo:

Hvis dette skulle ske, ser det sort ud for Danmarks chancer i denne kvalifikation. Med et nederlag til Norge, vil Danmark havne på gruppens andenplads med 6 point, mens Norge slutter på førstepladsen med syv point. Er dette tilfældet er den eneste mulighed at blive den bedst rangerede andenplads i kvalifikationen, men der er en del andre opgør i de andre grupper, som er afgørende for om Danmark kan få den sidste billet videre til anden kvalifikationsrunde.

Danmark taber de resternede kampe:

Med to nederlag er Danmark efterladt på gruppens sidsteplads med fem point, og så er det slut for denne gang.

Danmark skal spille den ene af de afgørende kampe den 30. juni på hjemmebane i Næstved. Der tager de imod Kosovo, som slog Danmark i den første kamp mellem de to lande. Danmarks sidste kamp mod Norge på udebane bliver spillet den 3. Juli.

Annonce
Annonce

Andre artikler med dette emne

Landshold

Sportskanalen SPORT LIVE har indgået en aftale med Danmarks Basketball Forbund, der giver dem eksklusiv adgang til til alle kvinde- og herrelandsholdets kampe frem...

Bakken Bears

I dagens podcast kommer vi vidt omkring. Fulltalk´s faste værter Alexander Christiansen og Sebastian Pfaff snakker om landsholdets sejr mod Norge for et par...

Eurobasket

Vi fangede også den danske profil Adama Darboe til et interview, og landsholdsveteranen satte nogle ord på, hvilken udvikling dansk basket har været under...

Nyhedsoversigt

Jonas Zohore var en af de helt store oplevelser, da Danmark i går mødte Norge i Arena Næstved. Vi tog os en snak med...

Eurobasket

Vi fangede Asbjørn Midtgaard, der spillede sin første landskamp på hjemmebane, til et interview efter sejren mod Norge.

Eurobasket

Jonathan Klussmann fik i går debut for det danske A-landshold, og den unge guard leverede en rigtig flot kamp. Hør interview med debutanten lige...

Eurobasket

Danmark er i live i pre-kvalifikationen til EM, efter de torsdag aften besejrede Norge med 84-68.

Eurobasket

Torsdag aften får Danmark besøg af Norge i præ-kvalifikationen til EM 2025, og journalist og basketballekspert Aske Strandbygaard har store forventninger til opgøret.