fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eurobasket

De italienske damer slukker Danmarks EM-drømme

Danskerne gjorde en god figur med flere gode momenter, men måtte sande, at de var overmatchet af italienerne fra kampens begyndelse. Derfor kan Danmark ikke længere nå at kvalificere sig til sommerens slutrunde i Frankrig og Spanien.

Foto: FIBA

Der var italiensk på menuen for de danske basketkvinder, der torsdag aften mødte Italien i næstsidste kvalifikationsrunde til EM 2021.

Med en enkelt sejr i de fire foregående kampe, heraf et nederlag på 82-72 til Italien, var damelandsholdet tvunget til at vinde over Italien med mere end 10 point for at holde liv i det spinkle håb om EM-deltagelse.

FIBA rangerer i øjeblikket italienerne som værende Europas sjettebedste landshold, og derfor var Danmark også på forhånd udråbt til at være underdogs, og de rød-hvide fik det da også svært.

Italien fik skabt sig et 25-points forspring til halvleg, og selvom danskerne spillede op med italienerne i tredje periode, var forspringet for stort til, at det kunne hentes. Dette betød, at Italien tog en sikker sejr på 101-55 over Danmark.

Klasseforskel

Under normale omstændigheder ville Italien have spillet på hjemmebane, men eftersom corona-pandemien har sat sit tydeligt spor i samfundet, blev aftenens kamp afviklet på neutral grund i Tyrkiet.

En tom hal på en neutral placering skulle umiddelbart være til Danmarks fordel, da man dermed undgik en italiensk heksekedel. Desværre for danskerne behøvede italienerne dog ikke de vante rammer for at komme godt fra start.

Italien satte et højt tempo i kampens første minutter, og dette havde danskerne svært ved at forsvare sig imod. Derfor kom Italien også foran med 14-3 efter godt tre minutters spil.

Selvom Danmark fik bedre gang i angrebs- og forsvarsspillet, så viste italienerne sig stærkest i alle spillets facetter, og særligt på fysikken var danskerne udfordret. Dette resulterede i markant flere rebounds til Italien end til Danmark, og derfor udbyggede Italien sin føring, som minutterne gik. 

Danskerne kom meget bedre ud til anden halvleg, efter at have tabt de første to perioder med 49-24. Her førte Danmark an i størstedelen af tredje periode, som man med nød og næppe tabte til sidst med fire point.

Dermed kunne Italien gå ind til sidste periode foran med 72-43, og et mirakel skulle indfinde sig, hvis danskerne skulle stjæle sejren fra Italien. Dette skete ikke, og Italien kørte sejren kontrolleret hjem, efter at have vundet sidste periode med den største margin i kampen på 17 point.

Stjernerne sprudlede

 For Danmark var der på forhånd lagt op til, at Maria Jespersen skulle spille en god kamp, hvis man skulle have en chance for at tage sejren. Jespersen var også en ledende figur sammen med holdets anfører Gritt Ryder. Begge profiler lavede 17 point og står noteret for henholdsvis 6 rebounds og 2 assists og 4 rebounds og 5 assists.

Hos Italien var der flere flotte præstationer. Sydeuropæernes stjernespiller Cecilia Zandalasini gjorde ondt på danskerne, da hun med sine 17 point, 4 rebounds og 6 assists var svær at tøjle. Hun var dog ikke ene om at give de danske basketkvinder problemer, da blandt andre Martina Bestagno og Jasmine Keys også spillede en flot kamp med henholdsvis 18 og 14 point til følge.

Danmark spiller sidste gruppespilskamp på lørdag, hvor førerholdet Tjekkiet venter de danske damer.

Jeg er skribent på Basketligaen. Når jeg ikke skriver artikler på Fullcourt, skriver jeg helt sikkert på en anden historie, da jeg til daglig studerer journalistik. Jeg har en stor interesse for basketball og et blødt punkt for DeMar DeRozan og Donovan Mitchell.

Annonce
Annonce

Andre artikler med dette emne

Landshold

Sportskanalen SPORT LIVE har indgået en aftale med Danmarks Basketball Forbund, der giver dem eksklusiv adgang til til alle kvinde- og herrelandsholdets kampe frem...

Internationalt

Maria Jespersen skal sommeren over spille for Sunbury Jets i Australien.

Bakken Bears

I dagens podcast kommer vi vidt omkring. Fulltalk´s faste værter Alexander Christiansen og Sebastian Pfaff snakker om landsholdets sejr mod Norge for et par...

Eurobasket

Med to kampe tilbage af første runde i præ-kvalifikationen kan Danmark stadig komme videre til anden runde i kvalifikationen, men det kommer til at...

Eurobasket

Vi fangede også den danske profil Adama Darboe til et interview, og landsholdsveteranen satte nogle ord på, hvilken udvikling dansk basket har været under...

Nyhedsoversigt

Jonas Zohore var en af de helt store oplevelser, da Danmark i går mødte Norge i Arena Næstved. Vi tog os en snak med...

Eurobasket

Vi fangede Asbjørn Midtgaard, der spillede sin første landskamp på hjemmebane, til et interview efter sejren mod Norge.

Eurobasket

Jonathan Klussmann fik i går debut for det danske A-landshold, og den unge guard leverede en rigtig flot kamp. Hør interview med debutanten lige...