fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

DBBF finder ny administrerende direktør i fodboldens verden

Danmarks Basketball Forbund har udnævnt Sebastian Brydegaard som ny administrerende direktør.

Danmarks Basketball Forbund har ansat Sebastian Brydegaard som ny administrerende direktør. Det oplyser basketballforbundet i en pressemeddelse.

Sebastian Brydegaard kommer fra en stilling som assistenttræner i fodboldklubben FK Haugesund, der til dagligt spiller i den bedste norske fodboldrække, Eliteserien. Brydegaard har siden 2018 været ansat hos FK Haugesund, først som akademidirektør. Senere blev han assistenttræner på eliteserieholdet, der i 2020-sæsonen endte på niendepladsen i Eliteserien.

Før skiftet til Norge, har Brydegaard været spiller, cheftræner og direktør i den fynske fodboldklub Næsby Boldklub, der er at finde i 2. division. Inden da var han kommerciel produktchef i Hestesportens Medier. Han har fodboldens ypperste internationale træneruddannelse, UEFA-Pro, så det er en mand med stor erfaring inden for sportens verden, der fremover skal stå i spidsen for det danske basketballforbund.

Stort felt af kandidater til jobbet

Den nye direktør er valgt ud fra et felt på 38 ansøgere, og det var en enstemmig DBBF-bestyrelse, der besluttede at udnævne 36-årige Brydegaard som forbundets nye administrerende direktør.

“Vi modtog imponerende mange kvalificerede ansøgere til jobbet som ny DBBF-direktør, både fra basketverdenen og udenfor. Det viser, at DBBF står i en stadig stærkere position, som organisation og brand. Der er heldigvis mange, der, som os, ser rigtigt mange muligheder i en sport med de luksusproblemer, at vi vokser kraftigt på medlemstallene derfor skal finde kreative løsninger på at skabe plads til endnu flere, samt at landsholdene har succes og potentiale til mere og derfor skal gennemgå en kommerciel udvikling,” siger Mads Young Christensen, DBBFs formand, i pressemeddelelsen og fortsætter:

“Vi har valgt en ny direktør, der kommer med erfaring i udvikling af både talentudviklings- og breddemiljøer, med inddragelse af mange klubber i processen. Med basketballsportens hastige vækst, vil vi herudover drage fordel af hans stærke ledelsesværdier med fokus på fællesskab, engagement og ordentlighed, ” lyder det fra Mads Young Christensen.

Sebastian Brydegaard rykker nu teltpælene op og flytter hjem til Danmark, og Brydegaard ser frem til at tage del i dansk basketball´s udvikling.

“Jeg ser frem til at starte arbejdet i basketballforbundet og går ydmygt til opgaven. Min historik afslører en vis interesse for fodbold, men jeg er først og fremmest drevet af at udvikle mennesker og organisationer. Indledningsvist vil fokus være på at danne mig et overblik, samt at lære medarbejdere, organisationen, klubber og samarbejdspartnere at kende,” lyder det fra Sebastian Brydegaard.

“Basketball har allerede et image som en progressiv sport, og jeg har naturligvis et ønske om at bidrage til at videreudvikle sporten i samarbejde med klubber, organisationer og frivillige,” siger Sebastian Brydegaard.

Sebastian Brydegaard tiltræder sin nye stilling den 1. april.

Skrevet af

Jeg er sidens redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 21 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe.

Annonce
Annonce

Andre artikler med dette emne

Nyhedsoversigt

Basketballmediet Eurobasket.com har sat spotlight på Basketligaen og uddelt deres årlige sæsonpriser.

Basketligaen

Derrick Woods har skrevet under på en kontrakt med Venados de Mazatlan.

Basketligaen

Hør en hudløst ærlig Aladdin Barakeh fortælle sin historie i denne episode, hvor han kommer ind på den skade, der satte en stopper for...

Bakken Bears

Anders Sommer vandt torsdag aften sit første mesterskab som manden i spidsen for Bakken Bears. Hør fra mestertræneren her.

Bakken Bears

Årets Finals Most Valuable Player var en glad mand, da vi mødte ham, efter Bakken Bears sweepede Svendborg Rabbits med 4-0 i årets finaleserie...

Bakken Bears

Vi fangede Michel Diouf til et interview, efter Bakken Bears torsdag hentede klubbens 20. danske ligatitel, og den tårnhøje senegaleser kunne fortælle, at en...

Bakken Bears

Darko Jukic vandt torsdag aften endnu et dansk mesterskab med Bakken Bears. Hør interview med Bakken-profil her.

Bakken Bears

Bakken Bears er mestre for sjette sæson i streg, efter de torsdag aften slog Svendborg Rabbits med 77-81.