DBBF finder ny administrerende direktør i fodboldens verden

Danmarks Basketball Forbund har udnævnt Sebastian Brydegaard som ny administrerende direktør.
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

Danmarks Basketball Forbund har ansat Sebastian Brydegaard som ny administrerende direktør. Det oplyser basketballforbundet i en pressemeddelse.

Sebastian Brydegaard kommer fra en stilling som assistenttræner i fodboldklubben FK Haugesund, der til dagligt spiller i den bedste norske fodboldrække, Eliteserien. Brydegaard har siden 2018 været ansat hos FK Haugesund, først som akademidirektør. Senere blev han assistenttræner på eliteserieholdet, der i 2020-sæsonen endte på niendepladsen i Eliteserien.

Før skiftet til Norge, har Brydegaard været spiller, cheftræner og direktør i den fynske fodboldklub Næsby Boldklub, der er at finde i 2. division. Inden da var han kommerciel produktchef i Hestesportens Medier. Han har fodboldens ypperste internationale træneruddannelse, UEFA-Pro, så det er en mand med stor erfaring inden for sportens verden, der fremover skal stå i spidsen for det danske basketballforbund.

Stort felt af kandidater til jobbet

Den nye direktør er valgt ud fra et felt på 38 ansøgere, og det var en enstemmig DBBF-bestyrelse, der besluttede at udnævne 36-årige Brydegaard som forbundets nye administrerende direktør.

“Vi modtog imponerende mange kvalificerede ansøgere til jobbet som ny DBBF-direktør, både fra basketverdenen og udenfor. Det viser, at DBBF står i en stadig stærkere position, som organisation og brand. Der er heldigvis mange, der, som os, ser rigtigt mange muligheder i en sport med de luksusproblemer, at vi vokser kraftigt på medlemstallene derfor skal finde kreative løsninger på at skabe plads til endnu flere, samt at landsholdene har succes og potentiale til mere og derfor skal gennemgå en kommerciel udvikling,” siger Mads Young Christensen, DBBFs formand, i pressemeddelelsen og fortsætter:

“Vi har valgt en ny direktør, der kommer med erfaring i udvikling af både talentudviklings- og breddemiljøer, med inddragelse af mange klubber i processen. Med basketballsportens hastige vækst, vil vi herudover drage fordel af hans stærke ledelsesværdier med fokus på fællesskab, engagement og ordentlighed, ” lyder det fra Mads Young Christensen.

Sebastian Brydegaard rykker nu teltpælene op og flytter hjem til Danmark, og Brydegaard ser frem til at tage del i dansk basketball´s udvikling.

“Jeg ser frem til at starte arbejdet i basketballforbundet og går ydmygt til opgaven. Min historik afslører en vis interesse for fodbold, men jeg er først og fremmest drevet af at udvikle mennesker og organisationer. Indledningsvist vil fokus være på at danne mig et overblik, samt at lære medarbejdere, organisationen, klubber og samarbejdspartnere at kende,” lyder det fra Sebastian Brydegaard.

“Basketball har allerede et image som en progressiv sport, og jeg har naturligvis et ønske om at bidrage til at videreudvikle sporten i samarbejde med klubber, organisationer og frivillige,” siger Sebastian Brydegaard.

Sebastian Brydegaard tiltræder sin nye stilling den 1. april.

Se andre spændende artikler