fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Landshold

Dansk landsholdsspiller skifter Tyskland ud med Spanien

David Knudsen skifter Tyskland ud med Spanien. Fullcourt har snakket med den danske landsholdsspiller om skiftet.

Den danske landsholdsspiller David Knudsen har, efter sit første år som professionel i Tyskland, valgt at skifte EN Baskets Schwelm ud med CB Marbella i LEB Plata (Spaniens tredjebedste række).

David Knudsen har en fortid for Værløse Blue Hawks, hvor han tilbage i 2015 valgte at skifte væk fra for at prøve college i USA. Her spillede den danske forward fire år for Marist Red Foxes, inden han sidste sæson skiftede tilbage til Europa for at spille i Tysklands tredjebedste række for Schwelm. Knudsen havde i gennemsnit 14 point, 3,1 rebound og 2 assists pr kamp for sit tyske hold. Schwelm kom på en delt førsteplads med Knudsen og blev tilbudt oprykning, men klubben måtte takke nej af økonomiske grunde.

Efter sin flotte sæson for Schwelm havde Knudsen flere tilbud på bordet, men CB Marbella tilbød ham den bedste samlede pakke.

“Jeg har haft andre muligheder rundt omkring, men valget faldt på Marbella da det virker som en god mulighed basketmæssigt, samtidig med at området heller ikke er det værste,” fortæller David Knudsen til Fullcourt.

I sin collegetid blev Knudsen primært brugt som en dygtig skytte, men mulighederne for at vise andre facetter af sit spil var få. Tiden i Tyskland har dog hjulpet med at få Knudsen til at blive en endnu mere alsidig spiller.

“Efter fire år i College var jeg blevet en rigtig god skytte men også “rammet” ind til ikke at gøre så meget andet, hvilket sker for mange i College. Tiden i Tyskland har hjulpet mig til at åbne op igen og blive en mere alsidig spiller, men stadig med et godt skud selvfølgelig. Første år som professionel lærte mig også en del om hvad der kræves af en – og alt det kan jeg tage med til Marbella,” siger Knudsen.

David Knudsen håber på at skiftet til Spanien kan være en mulighed for at udvikle sig endnu mere som basketballspiller, og måske give muligheden for at komme op i LEB Gold (Spaniens andenbedste række), hvor flere danske landsholdspillere allerede holder til.

“Det virker som om CB Marbella er meget interesseret i at finde vejen til LEB Gold. Personligt er målet at vinde meget og være en stor faktor ved at spille konsekvent godt hele året. Gøre det godt nok til at tage endnu et step og komme til LEB Gold,” siger han afsluttende.

 

 

Jeg er Fullcourts chefredaktør. Jeg har det overordnet ansvar for sidens indhold, og jeg brænder for alt basketball, hvor jeg bidrager til både NBA- og Basketligadelen af siden.

Andre artikler med dette emne

Eurobasket

Danmark ydmygede torsdag aften Estland, der blev besejret med 81-53 i kvalifikationen til EM 2025.

FIBA

Arturs Zagars, Simone Fontecchio, Jonas Valanciunas, Nikola Milutinov og Franz Wagner udgør VM´s All Second-Team. Det har det internationale basketballforbund offentliggjort.

FIBA

I kølvandet på Tysklands VM-triumf har det internationale basketballforbund, FIBA, offentliggjort turneringens All Star-hold, der består af fem spillere fra fem forskellige lande.

FIBA

Tyskland er verdensmestre for første gang efter en intens finale mod Serbien. Tyskland slog Serbien med 83-77.

FIBA World Cup

Der var drama for alle pengene, da Canada søndag løb med bronzemedaljerne efter en vanvittig kamp mod USA, der først blev afgjort i overtid....

FIBA World Cup

USA måtte se sig slået af Tyskland i semifinalen, og ifølge den amerikanske cheftræner, Steve Kerr, er det et udtryk for en basketballverden, der...

FIBA

Tyskland skal søndag spille om VM-guld mod Serbien, efter de fredag leverede en historisk sensation mod USA. Tyskland vandt kampen med 111-113 og er...

FIBA

Serbien var en for stor mundfuld for Canada, der fredag blev besejret med 95-86. Dermed skal Serbien spille VM-finale på søndag.