Dansk landsholdsspiller skifter Tyskland ud med Spanien

David Knudsen skifter Tyskland ud med Spanien. Fullcourt har snakket med den danske landsholdsspiller om skiftet.
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

Den danske landsholdsspiller David Knudsen har, efter sit første år som professionel i Tyskland, valgt at skifte EN Baskets Schwelm ud med CB Marbella i LEB Plata (Spaniens tredjebedste række).

David Knudsen har en fortid for Værløse Blue Hawks, hvor han tilbage i 2015 valgte at skifte væk fra for at prøve college i USA. Her spillede den danske forward fire år for Marist Red Foxes, inden han sidste sæson skiftede tilbage til Europa for at spille i Tysklands tredjebedste række for Schwelm. Knudsen havde i gennemsnit 14 point, 3,1 rebound og 2 assists pr kamp for sit tyske hold. Schwelm kom på en delt førsteplads med Knudsen og blev tilbudt oprykning, men klubben måtte takke nej af økonomiske grunde.

Efter sin flotte sæson for Schwelm havde Knudsen flere tilbud på bordet, men CB Marbella tilbød ham den bedste samlede pakke.

“Jeg har haft andre muligheder rundt omkring, men valget faldt på Marbella da det virker som en god mulighed basketmæssigt, samtidig med at området heller ikke er det værste,” fortæller David Knudsen til Fullcourt.

I sin collegetid blev Knudsen primært brugt som en dygtig skytte, men mulighederne for at vise andre facetter af sit spil var få. Tiden i Tyskland har dog hjulpet med at få Knudsen til at blive en endnu mere alsidig spiller.

“Efter fire år i College var jeg blevet en rigtig god skytte men også “rammet” ind til ikke at gøre så meget andet, hvilket sker for mange i College. Tiden i Tyskland har hjulpet mig til at åbne op igen og blive en mere alsidig spiller, men stadig med et godt skud selvfølgelig. Første år som professionel lærte mig også en del om hvad der kræves af en – og alt det kan jeg tage med til Marbella,” siger Knudsen.

David Knudsen håber på at skiftet til Spanien kan være en mulighed for at udvikle sig endnu mere som basketballspiller, og måske give muligheden for at komme op i LEB Gold (Spaniens andenbedste række), hvor flere danske landsholdspillere allerede holder til.

“Det virker som om CB Marbella er meget interesseret i at finde vejen til LEB Gold. Personligt er målet at vinde meget og være en stor faktor ved at spille konsekvent godt hele året. Gøre det godt nok til at tage endnu et step og komme til LEB Gold,” siger han afsluttende.

 

 

Se andre spændende artikler