fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dansk Basket

Danmarks Basketball Forbund præsenterer ny formand

Den nye formand er et kendt ansigt i dansk basketball.

Onsdag blev Danmarks Basketball Forbunds nye formand valgt ved en forsamling i Odense.

Der var ingen tvivl om, hvem der skulle afløse den afgående formand Michael Bloch, eftersom kun én kandidat stillede op til formandsposten.

Derfor kunne Mads Y. Christensen også lade sig hylde, da han, med en enstemmig rigsdag i ryggen, blev valgt som ny formand i DBBF.

“Jeg er meget, meget glad og meget ydmyg over at blive valgt som formand. Det er på mange måder en ærefuld post, som jeg glæder mig til at springe ud i,” siger den nyvalgte formand i en video, som DBBF har lagt op på deres sociale medier.

Selvom DBBF nu har fået ny formand, betyder det ikke, at DBBF fremadrettet kommer til at agere meget anderledes, end man har gjort de sidste mange år under Michael Bloch.

“Jeg tænker ikke, at vi skal skifte radikal kurs i forhold til de overordnede mål og den strategi, vi har om at få flere medlemmer til. Den skal vi holde fast i. Vi skal bevare fokusset på medlemstallet, primært mellem børn og unge, men vi skal også sikre, at vi fastholder de mange medlemmer, vi har fået over årene,” siger Mads Y. Christensen.

For den nye formand er pige- og kvindebasket også et fokusområde såvel som talentudvikling.

“Noget af det, vi skal fortsætte med, er, at sikre at de basketballspillere, der er i hallerne, bliver mødt med et kompetent tilbud, og med det mener jeg, at der er trænere og ledere, der er kvalificerede. At de ved, hvad de arbejder med, og at de tænker langsigtet, så det ikke kun handler om at vinde her og nu, men at man arbejder systematisk på at udvikle spillerne og at fastholde dem i miljøet,” siger han.

Fra egne rækker

Mads Y. Christensen er på mange måder et kendt ansigt i dansk basketball, da han har været træner på topplan i Danmark samt været ansat i DBBF af flere omgange.

I de mere end 20 år Christensen har været involveret i dansk basket, har han været ansat som assistentræner for herrelandsholdet, træner for U20-landsholdet, formand for trænerudvalget i Danmarks Basketball Forbund samt underviser på DBBF’s trænerkurser.

Han har blandt andet også været cheftræner hos Svendborg Rabbits og SISU i Basketligaen, cheftræner for Virum i 1. division og ungdomstræner i Holbæk.

Den afgående formand Michael Bloch stopper efter 14 år på posten.

Jeg er skribent på Basketligaen. Når jeg ikke skriver artikler på Fullcourt, skriver jeg helt sikkert på en anden historie, da jeg til daglig studerer journalistik. Jeg har en stor interesse for basketball og et blødt punkt for DeMar DeRozan og Donovan Mitchell.

Annonce
Annonce

Andre artikler med dette emne

Landshold

Det danske U18 herrelandshold måtte nøjes med sølvmedaljer, da de søndag aften blev besejret i EM-finalen af Sverige med cifrene 66-79. Danmark spillede alt...

FIBA

De danske U18-landsholdsspillere skal spille i finalen, hvor vores naboer til øst venter. Danmark skal møde Sverige i finalen, som spilles søndag klokken 18:30.

Eurobasket

Torsdag formiddag skulle grupperne til næste runde af Præ-kvalifikationen til EuroBasket 2025 findes. Der skulle findes tre grupper med fire lande i hver gruppe....

Eurobasket

Danmark sejrede på udebane i Oslo mod Norge og er således videre til næste runde i præ-kvalifikationen til EM 2025.

Eurobasket

Sidst men ikke mindst snakkede vi også med Liam Churchill, der som den eneste debutant var med i startopstilling. I dette interview fortæller Churchill...

Eurobasket

Bakken Bears-talentet Magnus Møllgaard debuterede torsdag for det danske A-landshold. Hør Møllgaards reaktion på sin debut her.

Eurobasket

Kevin Larsen blev topscorer, da Danmark torsdag mødte Kosovo, og den erfarne dansker var godt tilfreds med holdets præstation.

Eurobasket

Leonardo Carlino var en af fire spillere, der torsdag debuterede for Danmark. Hør fra Carlino i dette interview.