fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eurobasket

Danmark tager dominerende sejr over Østrig

Danmark tog torsdag aften en overbevisende sejr over et sløjt østrigsk mandskab i deres første EM-kvalifikationskamp.

Foto: FIBA

Gentoftehallen var fyldt med en masse basket-glade tilskuere, der var klar til at give de danske basket-kvinder en fed kulisse. Over 1200 mennesker var til stede, da Danmark mødte Østrig i holdenes første EM-kvalifikationskamp.

Første quarter var tæt, men mod slutningen af andet quarter begyndte danskerne at løbe fra modstanderne, da danskerne fik gang i skuddet fra distancen. Østrig havde svært at skabe noget, mens danskerne kunne gå til halvleg med en føring på 40-27.

I anden halvleg løb danskerne for alvor fra Østrig, og de østrigske spillere kæmpede virkelig med at finde kurven. I fjerde quarter holdte danskere det østrigske hold til kun otte points, hvor størstedelen af de points kom fra straffelinjen.

Bag et flot hjemmepublikum kunne danskerne komfortabelt tage en sejr. De leverede nemlig en anden halvleg, hvor der var klasseforskel mellem de to hold. Kampen endte 82-48, og de danske kvinder har masser, som de kan tage med til kampen mod Rusland.

Danskerne blev ført an af store præstationer af blandt andet Maria Steen Jespersen (20 points, 10 rebounds og 7 assists) og Anna Seilund, der fik stor ros for sin kamp. (22 points, 4 rebounds og 5 assists)

Netop de to spillere fangede vi efter kampen, hvor lyden på Seilunds interview desværre er lidt dårlig:

Skrevet af

Jeg overtog posten som NBA-Redaktør på siden i september 2021 med min dygtige medredaktør Mikkel Tofte Langerhuus. Jeg har været ved Fullcourt siden august 2019. Jeg har i mange år haft stor interesse for NBA, men jeg dækker også college-basketball.

Annonce
Annonce

Andre artikler med dette emne

Landshold

Danmarks Basketball Forbund har forlænget kontrakten med landstræner Jesper Krone. Kontrakten binder ham til Kvindelandsholdet frem til februar 2023.

Internationalt

Efter storsejren over Østrig i torsdag skulle kvindelandsholdet prøve at gentage successen. Aftens modstander var de formstærke russer. På trods af en masse selvtillid...

Eurobasket

Se Kvindelandsholdets EM-kvalifikationskamp mod Østrig lige her.

Eurobasket

Vi har talt med Danmarks kvindelandshold inden deres første kamp i EM-kvalifikationen mod Østrig.

Eurobasket

Torsdag aften skal Danmark møde Østrig i kvalifikationen til EM 2023, og Kvindelandsholdets helt store profil Maria Steen Jespersen forventer et tæt opgør.

Eurobasket

Landstræner Jesper Krone har valgt 13 spillere til de to kampe mod Østrig og Rusland. Første modstander er Østrig torsdag aften.

Eurobasket

Jesper Krone, Landstræner for Kvindelandsholdet, har mandag sat navn på de 16 spillere, som bruttotruppen til de to kvalifikationskampe til EM 2023 i november...

Eurobasket

Det formstærke danske landshold er gået fra en 32. plads til en 12. plads på FIBA's power ranking over de bedste europæiske landshold.