fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eurobasket

Danmark taber til undertippede Kosovo

Danmark var regnet som kampens favorit, men hjemmeholdet fra Kosovo gav danskerne kamp til stregen og skød deres gruppespil i præ-kvalifikationen til EM 2025 igang med en sejr på 78-73.

Foto: fiba.basketball

På et tidspunkt i anden halvleg var Danmark bagud med 21 point. Et dansk comeback så usansynligt ud, men det danske herrelandshold nægtede at smide håndklædet i ringen.

Trods et hæderligt forsøg på at komme tilbage i kampen, blev det søndag aften i Prishtina, Kosovo til et noget overraskende nederlag til Danmark på 78-73. Kosovo var i front gennem 28 af kampens 40 minutter, men det var først i tredje periode, de for alvor fik etableret et komfortabelt forspring til danskerne.

Efter kampens første to perioder var Kosovo blot foran med fem, 38-33, men i tredje periode var danskerne udfordrede. De første fem minutter af tredje periode fulgtes de to mandskab ad, men i den sidste halvdel af perioden tog hjemmeholdet fra. Forud for kampens fjerde og sidste periode var Danmark bagud med 60-46.

40 sekunder før tid var danskernes håb om et stort comeback i den grad i live. Danmarks Noah Churchil sank to skud straffekastlinjen, der bragte Kosovos føring ned på tre point. I det efterfølgende spil smed Kosovo – til Danmarks held – bolden væk, men desværre fik Daniel Mortensen ikke nettet til at blafre med sit skud fra distancen kort. Kosovo besejrede således Danmark med 78-73.

Daniel Mortensen leverede

Daniel Mortensen fik ikke udlignet kampen med sit trepointsskud med 15 sekunder tilbage af kampen, men den danske landsholdsspiller, der til dagligt spiller i den bedste islandske række, spillede en flot kamp for Danmark. Mortensen var kampens topscorer med 24 point.

Den danske debutant, Asbjørn Midtgaard, leverede en double-double med 13 point og 10 rebounds.

Skrevet af

Jeg er sidens redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 20 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe.

Annonce
Annonce

Andre artikler med dette emne

FIBA

FIBA har tirsdag offentliggjort en opdateret udgave af deres verdensrangliste, og Danmark er faldet to placeringer siden sidste udgave.

Landshold

Alexander Christiansen og Sebastian Pfaff er tilbage med endnu en dansker-update. Denne uges opdatering er imidlertid en kort en af slagsen, da der har...

Eurobasket

Se Danmarks kamp mod Kosovo lige her.

Eurobasket

Arnel Dedic har udtaget de 12 spillere, som skal forsøge at vinde søndagens landskamp i Kosovo.

Eurobasket

Den danske herrelandsholdstrup er ramt af Covid-19. Landstræner Arnel Dedic har derfor lavet to udskiftninger i truppen forud for opgøret mod Kosovo søndag.

Internationalt

Efter storsejren over Østrig i torsdag skulle kvindelandsholdet prøve at gentage successen. Aftens modstander var de formstærke russer. På trods af en masse selvtillid...

Eurobasket

Se Kvindelandsholdets EM-kvalifikationskamp mod Østrig lige her.

Eurobasket

Torsdag aften skal Danmark møde Østrig i kvalifikationen til EM 2023, og Kvindelandsholdets helt store profil Maria Steen Jespersen forventer et tæt opgør.