fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eurobasket

Danmark smadrede Estland og fik drømmestart på EM-kvalifikation

Danmark ydmygede torsdag aften Estland, der blev besejret med 81-53 i kvalifikationen til EM 2025.

Foto: fiba.basketball

Estland blev torsdag aften udstillet af de danske basketkvinder, da de to lande tog hul på kvalifikationen til EM 2025.

Danmark, anført af landsholdsstjernen Maria Jespersen, viste klassen og besejrede Estland hjemme i en fyldt Gentoftehal med 81-53.

Dermed har Danmark fået en perfekt start på vejen mod EM i 2025. Udover Estland er de danske kvinder i gruppe med Sverige og Storbritannien, der tørnede sammen torsdag aften i Manchester, hvor det blev til en smal sejr til Sverige.

Danmarks komfortable sejr mod Estland blev skabt i anden og særligt tredje periode, hvor danskerne var udeholdet overlegne. De første ti minutter var jævnbyrdige, hvor Estland var lige i hælene på Danmark. Efter første periode var Danmark foran med 18-14, men i anden periode trak de hvidklædte danskere så småt fra.

I pausen var Danmark foran med 39-27. Et Estland-comeback var stadig inden for rækkevide, men i tredje periode blev gæsterne blæst bagover. Danmark kom ud til anden halvleg som lyn og torden og gik på et vanvittigt 24-0 run. Estland gik seks minutter uden en eneste scoring, og pludselig var Danmark oppe 63-29.

Danmark slap foden fra speederen en smule i fjerde periode, hvor de kørte den sikre sejr hjem.

Kampens topscorer var Maria Jespersen med 18 point. Jespersen noterede sig også for syv rebounds, fire assists og fem steals. Sarah Mortensen leverede 13 point og ni rebounds . Emilie Hesseldal sluttede med ni point og ti rebounds.

Næste EM-kvalifikationskamp for Danmark er på søndag, hvor de møder Sverige i Norrköping.

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

FIBA

Arturs Zagars, Simone Fontecchio, Jonas Valanciunas, Nikola Milutinov og Franz Wagner udgør VM´s All Second-Team. Det har det internationale basketballforbund offentliggjort.

FIBA

I kølvandet på Tysklands VM-triumf har det internationale basketballforbund, FIBA, offentliggjort turneringens All Star-hold, der består af fem spillere fra fem forskellige lande.

FIBA

Tyskland er verdensmestre for første gang efter en intens finale mod Serbien. Tyskland slog Serbien med 83-77.

FIBA World Cup

Der var drama for alle pengene, da Canada søndag løb med bronzemedaljerne efter en vanvittig kamp mod USA, der først blev afgjort i overtid....

FIBA World Cup

USA måtte se sig slået af Tyskland i semifinalen, og ifølge den amerikanske cheftræner, Steve Kerr, er det et udtryk for en basketballverden, der...

FIBA

Tyskland skal søndag spille om VM-guld mod Serbien, efter de fredag leverede en historisk sensation mod USA. Tyskland vandt kampen med 111-113 og er...

FIBA

Serbien var en for stor mundfuld for Canada, der fredag blev besejret med 95-86. Dermed skal Serbien spille VM-finale på søndag.

FIBA

Tysklands Dennis Schröder var alt andet end tilfreds med sig selv efter Tysklands VM-kvartfinalesejr mod Letland på 81-79. Tyskland er videre til semifinalerne, men...