fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eurobasket

Danmark sejrede og er videre i kvalifikationen til EM 2025

Danmark sejrede på udebane i Oslo mod Norge og er således videre til næste runde i præ-kvalifikationen til EM 2025.

Foto: fiba.basketball

En stor på 20 point blev næsten sat over styr, men Danmark formåede at trække sig sejrrigt ud af et dramatisk opgør mod Norge. Danmark besejrede naboerne fra nord med cifrene 62-64.

På vej ind til fjerde og sidste periode så det glimrende ud for de danske drenge. Danmark var foran med hele 34-52 og skulle blot sætte fjerde periode på cruise control, men det er lettere sagt end gjort. Fjerde periode endte i unødvendigt drama, hvor Norge fik mere og mere blod på tanden.

Danmark var gået en smule ned i kadence, mens Norge ingenlunde smed håndklædet i ringen. Fjerde periode blev vundet af hjemmeholdet med vanvittige 28-12, hvilket lige præcis var nok til sejr for Danmark. Med seks sekunder tilbage af kampen blev Jonathan Klussmann sendte på linjen til at skyde to straffekast. Den unge Randers Cimbria-profil missede dog begge sine straffekast.

Bolden endte i hænderne hos Norges Chris-Ebou Ndow, der spurtede fremad banen. Ndow, der til dagligt spiller i Leyma Coruña, sendte et skud afsted fra midterlinjen, men til danskernes held fik han lige nøjagtig ikke nettet til at blafre. Nordmandens forsøg var ellers ganske tæt på.

Dermed fik Danmark en sejr på 62-64. Kampens topscorer var danskernes kaptajn, Jonas Zohore, der noterede sig for 19 point. Zohore, der var kampens helt store oplevelse, sluttede dertil med 11 rebounds, fire assists og to blocks.

Kevin Larsen leverede 16 point og fem rebounds.

Norge topscorer var Harald Frey med 16 point.

De eneste to danskere, der ikke kom i aktion, var Magnus Møllgaard og Bakary Dibba.

Lodtrækningen til anden runde finder sted den 14. juli.

Skrevet af

Jeg er sidens redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 21 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe.

Annonce
Annonce

Andre artikler med dette emne

Landshold

Det danske U18 herrelandshold måtte nøjes med sølvmedaljer, da de søndag aften blev besejret i EM-finalen af Sverige med cifrene 66-79. Danmark spillede alt...

FIBA

De danske U18-landsholdsspillere skal spille i finalen, hvor vores naboer til øst venter. Danmark skal møde Sverige i finalen, som spilles søndag klokken 18:30.

Landshold

Der er comeback til flere store navne til den kommende landsholdssamling

Eurobasket

Sidst men ikke mindst snakkede vi også med Liam Churchill, der som den eneste debutant var med i startopstilling. I dette interview fortæller Churchill...

Eurobasket

Bakken Bears-talentet Magnus Møllgaard debuterede torsdag for det danske A-landshold. Hør Møllgaards reaktion på sin debut her.

Eurobasket

Kevin Larsen blev topscorer, da Danmark torsdag mødte Kosovo, og den erfarne dansker var godt tilfreds med holdets præstation.

Eurobasket

Leonardo Carlino var en af fire spillere, der torsdag debuterede for Danmark. Hør fra Carlino i dette interview.

Eurobasket

Herrelandsholdets kaptajn Jonas Zohore fortalte lidt om hans funktion som leder på landsholdet, da Fullcourt.dk fangede ham til et interview efter torsdagens storsejr mod...