fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eurobasket

Danmark gik igen fra banen uden sejr

Danmark mangler fortsat at smage sejrens sødme i anden runde af præ-kvalifikationen til Eurobasket, efter de torsdag aften måtte gå tomhændet fra opgøret mod Slovakiet. Kampen sluttede 74-70 i Slovakiets favør.

Foto: fiba.basketball

Tre kampe, tre nederlag.

Det er virkeligheden for det danske herrelandshold, der torsdag aften måtte se sig besejret af Slovakiet med 74-70 i den tredje kamp i anden runde af præ-kvalifikationen til Eurobasket 2025.

Sejren var Slovakiets første i dette gruppespil.

Det blev derfor ikke til en drømmestart for den nye danske landstræner Allan Foss, som i september overtog landstrænerroret fra Arnel Dedic, der blev afskediget efter en række skuffende resultater.

Foss var også dansk herrelandstræner fra 2002 til 2009, så jobbet er ikke uvant terræn for Foss, der har tegnet en treårig aftale som dansk landstræner.

Annonce. Scroll for at læse videre.

De danske drenge startede anden runde i præ-kvalifikationen med på skuffende vis at tabe til Nordmakedonien og Norge. Torsdag blev slemt altså til værre, da Danmarks chancer for videre avancement fra anden runde nu ser umådeligt svære ude.

Efter tre kampe ligger Danmark i den forkerte ende af tabellen i gruppe D med 0 point.

Andetsteds slog Nordmakedonien Norge ganske overbevisende med 58-36 i en lavtscorende kamp. Det er således Nordmakedonien, der topper gruppen som ubesejret med seks point.

Daniel Mortensen med brandvarm start

Ifølge bookmakerne gik Danmark ind til torsdagens landskamp i Levice, Slovakiet som undertippet. Uheldigvis for danskerne levede hjemmeholdet op til favoritværdigheden, men opgøret var længe jævnbyrdigt.

Daniel Mortensen fik en fremragende start på opgøret ved at stå for Danmarks første ni point, alle fra trepointsland, inden for kampens første tre minutter. Den gode Mortensen-start bragte Danmark foran med 6-9. Kort efter fik Jonas Zohore åbnet sin pointkonto i kampen med et dunk.

Det var dog Daniel Mortensen, det meste kom fra i løbet af kampens første ti minutter.

Annonce. Scroll for at læse videre.

Efter knap fem minutters spilletid dukkede Mortensen igen op ude bag trepointslinjen. Førnævnte Jonas Zohore gjorde forarbejdet, hvor han tog en offensiv rebound, efter en misset treer af landsholdsveteranen Adama Darboe, og sendte bolden ud til trepointsspecialisten Daniel Mortensen, der var sikkerheden selv og scorede sit 12 point på under fem minutter.

Mortensen, der til dagligt beriger islandsk basketball hos Haukar Hafnarfjördur, var kommet brandvarm fra land, og det tvang Slovakiets landstræner Aramis Naglic til at tage kampens første timeout – en timeout, der endte med at give pote.

Det danske herrelandshold havde vist lovende takter fra kampens indledning og især Daniel Mortensen var knivskarp.

Men  Slovakiets timeout hjalp med til at få lukket ned for Daniel Mortensen og den danske offensiv, der var knapt så effektiv i resten af perioden, hvor Slovakiet modsat Danmark havde mere succes med at få nettet til at blafre.

Stillingene efter første periode var 23-17 i hjemmeholdets favør.

Mortensen havde leveret en suveræn første periode, og landstræner Allan Foss må have stået ude på sidelinjen og håbet på, at den 28-årige forward kunne fortsætte sin produktivitet. Desværre for Foss blev det blot til to point yderligere for Mortensen i resten af kampen.

Annonce. Scroll for at læse videre.

Tæt første halvleg

Nok var Danmark bagud efter kampens første ti minutter, men det var ikke fordi, at Slovakiet gik ind til anden periode med momentum.

Efter under to minutters spil i anden periode havde Slovakiet slået et hul til Danmark på ti point, 27-17, men herefter svarede de danske gæster tilbage med et par trepointsscoringer af Adama Darboe og Jonas Zohore og to scoringer fra linjen af Darko Jukic.

Det hjalp udeholdet med at få lukket hullet til Slovakiet, der aldrig formåede at stikke af fra Danmark.

I resten af første halvleg fulgte de to mandskaber ad. Danmark endte med at vinde anden periode med 16-18, hvorfor pausestillingen var 39-35, hvilket var et fint udgangspunkt.

Bortset fra en flot første periode af Daniel Mortensen ville det være en overdrivelse at sige, at den danske offensiv havde været storsprudlende.

Danmark kom ikke tilbage i kampen

Det skulle imidlertid vise sig, at pointproduktionen så småt gik i stå efter pausen. I løbet af tredje periode holdt Slovakiet danskerne på 11 point, alt imens de selv fik scoret 18 point. Inden fjerde og sidste periode var Slovakiet derfor foran 57-46.

Annonce. Scroll for at læse videre.

De næste ti minutter skulle Danmark ud og jagte, men det danske comeback var længe undervejs. Halvvejs inden i fjerde periode havde Slovakiet udbygget deres føring til 16 point, men Allan Foss´ tropper nægtede at smide håndklædet i ringen.

Den sidste halvdel af fjerde periode var langt bedre end den første. Danmark spillede sit nok bedste basketball i hele kampen, men slovakkerne formåede at holde stand.

Derfor kunne Slovakiet sejre med cifrene 74-70. Fjerde periode blev vundet af Danmark med 17-24.

Kampens topscorer var hjemmeholdets Vladimir Brodziansky med 23 point tæt efterfulgt af Bakken Bears-stjernen Darko Jukic, der scorede 21 point for Danmark. Det er anden gang i de tre landskampe, at Jukic slutter som den mest scorende dansker.

Daniel Mortensen endte som tidligere nævnt med 14 point, 12 point fra første periode.

Jonas Zohore leverede endnu en bundsolid præstation med 13 point og 13 rebounds, heraf var seks af dem i den offensive ende.

Annonce. Scroll for at læse videre.

Næste landskamp for Danmark er på søndag kl. 19 på udebane mod Nordmakedonien.

Skrevet af

Jeg er sidens redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 21 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe.

Andre artikler med dette emne

Eurobasket

Danmark måtte torsdag tage til takke med et smalt nederlag, da Montenegro gæstede Gentoftehallen.

Eurobasket

Det blev heller ikke i dag, at Allan Foss vandt sin første kamp som dansk basketballlandstræner. Danmark taber 74-71 til Nordmakedonien efter overtid.

FIBA

Den franske komet Victor Wembanyama fik fredag aften senior landsholdsdebut, og Wembanyama var i vanlig stil i centrum.

Landshold

De danske drenge står med ryggen mod muren inden de kommende landskampe, der spilles denne uge

Eurobasket

Landstræner Jesper Krone har sat sin trup, der skal møde Montenegro og Østrig i EM-kvalifikationen i næste måned.

Landshold

Onsdag blev Arnel Dedic fyret som dansk landstræner efter ti kampe på posten. Nu reagerer Dedic på fyringen i en skriftlig udtalelse.

Eurobasket

Søndag aften led Danmark et kæmpe nederlag til vores skandinaviske venner fra Norge. Kampen sluttede velfortjent 99-75 til Norge, som var længder bedre end...

Eurobasket

Norge har sin absolutte profil, Harald Frey, med, når de tørner sammen med det danske herrelandshold søndag aften. Se den fulde norske trup her.