fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eurobasket

Bruttotruppen mod Sverige og Hviderusland

Den danske landstræner Erez Bittman har udtaget en 16-mands stor bruttotrup til de kommende landskampe mod Hviderusland og Sverige, hvor der er flere mulige debutanter samt mulighed for et comeback til en af Basketligaens legender.

Det danske landshold gik ubesejret igennem første runde af FIBA Eurobasket Pre Qualifiers, hvor Armenien og Albanien blev besejret både ude og hjemme. Nu venter fire opgør mod Hviderusland og vores svenske naboer i anden runde af Pre Qualifiers.

Som vi tidligere kunne skrive, så har den halvdanske stjerne Shavon Shields meldt sig under fanerne til disse opgør, hvor Shields dermed kan få debut på det danske A-landshold.

Bruttotruppen på 16 mand gælder for kampene mod Hviderusland på udebane torsdag den 13. september, samt hjemmekampen mod Sverige i Ballerup Super Arena søndag den 16. september. Returkampene spilles hjemme mod Hviderusland den 2. december i Arena Næstved og ude mod Sverige den 21. februar.

Truppen tæller hele seks spillere, der til daglig spiller i Spanien, en spiller fra Israel, en spiller fra Ungarn samt otte spillere fra den hjemlige liga.

Adama Darboe (Bakken Bears)
Chanan Colman (Hapoel Be’er Sheva, Israel)
Chris Nielsen (Randers Cimbria)
Darko Jukic (Bakken Bears)
Frederik Hougaard Nielsen (CB Myrtia Murcia, Spanien)
Frederik Rungby (Horsens IC)
Gabriel Iffe Lundberg (BAXI Manresa, Spanien)
Jonas Zohore (EGIS Kormend, Ungarn)
Jonathan Gilling (Melilla Baloncesto, Spanien)
Kevin Larsen (RETAbet Bilbao Baloncesto, Spanien)
Lasse Elbæk (Horsens IC)
Philip Hertz (Team FOG Næstved)
Peter Møller (Svendborg Rabbits)
Sami Eleraky (Iberostar Tenerife, Spanien)
Sebastian Åris (Svendborg Rabbits)
Shavon Shields (Siska Baskonia, Spanien)

Skrevet af

Jeg er sidens Basketligaredaktør og har været en del af Fullcourt-holdet siden 2014. Jeg kommer fra den basketglade by Svendborg, men har siden 2013 boet i København, hvorfor du ofte kan finde mig i hallen til basketkampe i Storkøbenhavn.

Andre artikler med dette emne

Internationalt

Jonas Zohore fortsætter ikke i Spanien for BAXI Manresa, der har valgt at tage afsked med den 210 centimeter høje dansker efter tre måneders...

EuroLeague

Shavon Shields er blevet den hurtigste spiller til at nå 1000 point i EuroLeague for Olimpia Milano. Han nåede milepælen på blot 78 kampe.

Armani Milano

Tirsdag aften tog Virtus Bologna og Iffe Lundberg imod Shavon Shields og Olimpia Milano i en hæsblæsende kamp, hvor begge danskere imponerede. 

Eurobasket

Danmark ydmygede torsdag aften Estland, der blev besejret med 81-53 i kvalifikationen til EM 2025.

Bakken Bears

Bakken Bears måtte onsdag se sig slået af tyrkiske Manisa BBSK for anden gang i dette efterår. Hjemmeholdet vandt kampen 85-80.

Bakken Bears

Allan Foss har udtaget de spillere, som skal være en del landsholdssamlingen, når herrelandsholdet mødes i slutningen af november.

EuroLeague

Fredag aften er der EuroLeague-basketball med dobbelt op på spillere, der er vokset op i dansk basketball. Gabriel Iffe Lundberg skal møde den dansk-israelske...

Internationalt

Den danske landsholdsstjerne Jonas Zohore skifter til spanske BAXI Manresa. Det har klubben offentliggjort på sin hjemmeside.