fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Landshold

Bruttotrup udtaget til de kommende landskampe

Foto: FIBA.com

Den nye landstræner Arnel Dedic har i dag præsenteret de 13 spillere, som skal repræsentere Danmark, når de i august skal møde Montenegro og Island i fire kampe i præ-kvalifikationen til VM 2023.

Det er en trup, som består af store og rutinerede profiler, mens der samtidig også er blevet plads til lidt yngre talenter.

Truppen lyder således:

Daniel Mortensen (Thor Thorl (Island))
David Nørby Knudsen
Frederik H. Nielsen (Team Fog Næstved)
Frederik Rungby               (BSW Sixers, Tyskland)
Gustav Knudsen (Casademont Zaragoza, Spanien)
Gustav Suhr Jessen (St Anselm College, USA)
Jonas Zohore Bergstedt
Louis Stormark (Idaho State University, USA)
Mads Bonde Stürup (Bàsquet Girona, Spanien)
Mathias Bak Christensen (Team Fog Næstved)
Morten Bülow
Sebastian Åris (Team Ehingen Urspring, Tyskland)
Sylvester Berg (Caceres Patrimonio De La Human, Spanien)
Thomas Lærke (Bakken Bears)
Zarko Jukic

Blandt de største profiler i truppen finder vi Jonas Zohore, Frederik H. Nielsen og Frederik Rungby, der alle var med i EM-kvalifikation, hvor Danmark var få sekunder fra at skabe sensationen. Det er således spillere med en vis rutine, der skal forsøge at bidrage til Danmark’s succes i de kommende kampe.

Lidt mere ukendte navne finder vi også i form af Louis Stormark, Gustav Suhr Jensen og Gustav Knudsen. De unge drenge har dog allerede gang i en fin karriere på trods af den unge alder. Stormark er på vej til USA, Suhr Jensen skal til at spille i Europa og Knudsen fik sin seniordebut som blot 17-årig i den bedste spanske række for Zaragoza. Nu har de oveni disse fine bedrifter, også muligheden for at få deres debut på det danske landshold.

Det er altså en spændene trup, som drager afsted mod Montenegro i august. Landstræner Arnel Dedic er da også fortrøstningsfuld forud for kampene.

“Sammenholdet, som har kendetegnet holdet længe, kan flytte os forbi de hindringer, der måtte komme i vores vej. Jeg har en stor tro på dette hold og på at vi kan gøre det godt i Montenegro.” udtaler Dedic i en pressemeddelse til DBBF.

Kampprogrammet ser således ud:

Fredag 13. august: Island-Danmark
Lørdag 14. august: Danmark-Montenegro
Tirsdag 17. august: Danmark-Island
Onsdag 18. august: Montenegro-Danmark

 

 

Skrevet af

Mit navn er Mads, jeg er 21 år og kommer oprindeligt fra Svendborg. Min store basketpassion og basketviden kommer igennem mange års overværelse af kampe fra Basketligaen primært fokuseret på de vilde kaniner fra Sydfyn. Jeg har dog også en stor interesse i NBA og basketball generelt.

Annonce
Annonce

Andre artikler med dette emne

Landshold

Det danske U18 herrelandshold måtte nøjes med sølvmedaljer, da de søndag aften blev besejret i EM-finalen af Sverige med cifrene 66-79. Danmark spillede alt...

FIBA

De danske U18-landsholdsspillere skal spille i finalen, hvor vores naboer til øst venter. Danmark skal møde Sverige i finalen, som spilles søndag klokken 18:30.

Landshold

Der er comeback til flere store navne til den kommende landsholdssamling

Eurobasket

Danmark sejrede på udebane i Oslo mod Norge og er således videre til næste runde i præ-kvalifikationen til EM 2025.

Eurobasket

Sidst men ikke mindst snakkede vi også med Liam Churchill, der som den eneste debutant var med i startopstilling. I dette interview fortæller Churchill...

Eurobasket

Bakken Bears-talentet Magnus Møllgaard debuterede torsdag for det danske A-landshold. Hør Møllgaards reaktion på sin debut her.

Eurobasket

Kevin Larsen blev topscorer, da Danmark torsdag mødte Kosovo, og den erfarne dansker var godt tilfreds med holdets præstation.

Eurobasket

Leonardo Carlino var en af fire spillere, der torsdag debuterede for Danmark. Hør fra Carlino i dette interview.