fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

FIBA

Serbien slår Canada og er i VM-finalen

Serbien var en for stor mundfuld for Canada, der fredag blev besejret med 95-86. Dermed skal Serbien spille VM-finale på søndag.

Foto: fiba.basketball

Opdateres…

Serbien er i VM-finalen.

Det er en kendsgerning, efter de fredag formiddag dansk tid besejrede bookmakernes forhåndsfavorit Canada med cifrene 95-86.

Serberne spillede en suveræn kamp, hvor de med få minutters undtagelse førte fra start til slut mod et Canada-mandskab, der aldrig formåede at få styr på Bogdan Bogdanovic og kompagni.

Serberne lykkedes omvendt med at få begrænset canadiernes helt store stjerne Shai Gilgeous-Alexander, der ikke fik lov til at gå scoringsamok, som han har gjort flere gange tidligere i dette verdensmesterskab.

Serbisk ekstase

Serbien kom stormende ud til fredagens første VM-semifinale og bragte sig efter blot to minutter foran med 8-1, men canadierne kom med et tidligt modsvar og fik sat seks ubesvarede point på tavlen.

De næste fem minutters tid var de to mandskaber skiftevis i front, men hen mod første periodes afslutning fik de hvidklædte serbere opbygget noget momentum, der gav dem en 23-15-føring på vej ind til anden periode, hvor serberne fortsatte med at være i kontrol.

Serbien så komfortable ud i første halvleg, hvor især Bogdan Bogdanovic og Nikola Milutinov var storspillende med henholdsvis 15 og 11 point, hvilket svarede til halvdelen af holdets point i første halvleg. Serbien sluttede første halvleg med at gå på et 11-4 run, hvorfor de var foran med 52-39 i pausen.

Efter de første 20 minutter stod Gilgeous-Alexander med blot fem point. De fem point i første halvleg mod Serbien er hans lavest scorende halvleg i hele VM-turneringen, hvilket vidner om en uhyre dygtig serbisk defensiv.

I anden halvleg, hvor Canada-profilerne Kelly Olynyk og Dillon Brooks begge var i fejlproblemer, havde den canadiske Oklahoma City Thunder-stjerne mere succes i den offensive ende.

Canada fik da også en stærk start på tredje periode med et 11-5 run, men serberne holdt hovedet koldt og bevarede kontrollen over kampen. Derfor kunne serbene fuldt fortjent bryde ud i ekstase efter 40 minutters spil i Mall of Asia Arena i Manila, Filippinerne.

Kampens mest scorende var Serbiens Bogdan Bogdanovic og Canadas RJ Barrett hver især med 23 point. Shai Gilgeous-Alexander sluttede med 15 point, ni assists og tre steals.

I VM-finalen kommer Serbien til at stå overfor enten Tyskland eller USA, der mødes i den anden semifinale fredag eftermiddag kl. 14.40.

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Internationalt

Maria Jespersen er blevet anerkendt som vinder af prisen ´Årets Forward´ i den bedste svenske liga efter en imponerende sæson.

Internationalt

Jonas Zohore imponerede, da han onsdag debuterede for sin nye arbejdsgiver, indonesiske Rajawali Medan.

Internationalt

Morten Stig Jensen er klar med sin anden klumme på Fullcourt.dk, og den danske basketekspert stiller skarpt på det franske basketfænomen Victor Wembanyama, der...

Anadolu Efes Istanbul

Iffe Lundberg flirtede med en triple-double, da han tirsdag sendte Anadolu Efes Istanbul ud af EuroLeague-slutspilsræset med en clutch-treer.

Internationalt

Jonas Zohore fortsætter karrieren i Asien, hvor han har indgået en aftale med indonesiske Rajawali Medan.

Bakken Bears

Bakken Bears´ Ryan Evans har siden, han kom til Aarhus, drømt at vinde en europæisk titel med Bakken Bears, og den drøm blev onsdag...

Basketligaen

Bakken Bears er for første gang nogensinde vindere en af europæisk turnering, efter de onsdag besejrede CSO Voluntari efter en gyserkamp med 85-81.

Bakken Bears

Bakken Bear står onsdag i klubbens første europæiske finale nogensinde, og spørger man holdets kaptajn Skyler Bowlin er de også favoritter, idet de har...