fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

BK Amager

Storsejr til Amagerkanerne

Foto: Robert Dines Rasch

Tirsdag aften var der igen kamp i Kvindebasketligaen. Her tog BK Amager imod BMS Herlev i den sidste kamp inden playoff. Det var derfor også en kamp, der afgjorde hjemmeholdets placering til slutspillet.

Inden tip-off så hjemmeholdet ud til at stå stærkest, da gæsterne var foruden flere store profiler i Ellen Iversen, Bianca Braikia, Emilie Gudmand og Kia Fisker.

Efter 40 minutters spil kunne Amagerkanerne da også runde kampen af med en storsejr på 92-60. Dermed har de placeret sig på en tredjeplads og kan derfor se frem til endnu engang at møde Herlevitterne i playoff semifinalerne.

Varme fra start

Det var tydeligt at se, at en hård pokalfinale mod Høbas to dage forinden havde sat sine mærker på spillerne fra Herlev. De virkede til at være uden megen energi og havde svært ved at ramme på deres afslutninger. Med kun syv minutters spilletid var udeholdets dominerende israeler, Mariam Hannoun, nødsaget til at forlade kampen med en skade. Dette svækkede kun gæsterne yderligere.

Hjemmeholdet var til gengæld varme fra start. Med flere hurtige plays satte de sig hurtigt på kampen. I løbet af de første fire minutter formåede de at lave et 8-0 run. De rykkede godt rundt i forsvaret, og deres aggressivitet gjorde det svært at bryde ordentligt igennem. På trods af flere missede afslutninger og turnovers sluttede de perioden af 22-15.

BMS Herlev startede anden periode med at spare kræfter i forsvaret ved at dække halv bane. På trods af det kom de hurtigt i fejlproblemer, hvilket gavnede Amager-truppen. Alligevel oplevede hjemmeholdet at miste momentum i angrebet og afslutningerne. Det var dog kun for en kort periode, hvorfor begge hold kunne gå til pause med stillingen 51-31 til hjemmeholdet.

Magtdemonstration ledte til sikker sejr

Anden halvleg indledte med en næsten vanvidspræstation fra BK. Amager. Med stærkt forsvar og dominerende angreb startede de med at lave et 16-0 run og nåede en føring på 35 point indtil Herlevs Sofia Thaibesh, med et straffe, satte en stopper for udeholdets syv minutters scoringstørke.

De sidste ti minutter af anden halvleg så Herlevitterne ud til at vågne mere op, men med et trail på 41 point var kampen afgjort. De fik stillet sig rigtigt i angrebet, og fik dermed også tilkæmpet sig flere vigtige offensive rebounds. Desuden trak de gode fejl under kurven, hvilket sendte dem på linjen. Hjemmeholdet virkede til sidst trætte og slappede derfor mere af, hvorfor det var gæsterne der vandt perioden 21-17.

Tirsdag aften udspillede der sig en decideret magtdemonstration i Amagerhallen, hvor BK. Amager stod som kampens helt store vinder med en sejr på 92-60.

Det var tydeligt at se for alle, der havde taget turen til Tårnby, at kampen bar præg af manglende nøglespillere hos gæsterne. Alligevel havde hjemmeholdet flere gange svært ved at stoppe Herlevs mest dominerende spiller, Karoline Lundin, der kunne notere sig for 26 point. Dermed blev hun kampens topscorer.

Amagers topscorer blev holdets mest erfarne spiller, Ena Visô, der kunne notere sig for 23 point. Endvidere havde holdet fire spillere, der også kunne notere sig for dobbeltcifret point: Ida Dittmann (16), Ida-Marie (13), Isabella Palmqvist (12) og Annemie Espensen (10). Sidstnævnte kunne med 10 rebounds derudover slutte kampen af med en double-double.

Næste gang de to københavnerhold skal i duel er mod hinanden i deres første playoff semifinale er d. 22/03 kl. 19:00 i Herlevhallen.

Andre artikler med dette emne

Internationalt

Colorado Buffaloes´ mest scorende spiller fra distancen nogensinde, danske Frida Formann, har offentliggjort, at hun vender tilbage til sit femte og sidste år på...

Internationalt

Vilkårene er vind eller forsvind, når danske Frida Formann lørdag aften står overfor den amerikanske collegestjerne Caitlin Clark og Iowa Hawkeyes i kampen om...

Basketligaen

BK Amagers Andrew Sims var flyvende med 28 point, men en stor fjerde periode sikrede BC Copenhagen en smal sejr på 88-83.

Basketligaen

19-årige Jack Sørensen leverede en ny career high i Basketligaen, da han med 21 point hjalp Holbæk-Stenhus til en sejr på 78-74 mod BMS...

Bakken Bears

Der var to kampe på programmet i Vejlby Risskov Hallen lørdag, da både Bears Academy og Bakken Bears havde hjemmebanekampe i denne runde. Begge...

Internationalt

Frida Formann er nu én trepointsscoring fra at slå rekorden for flest ramte treere af en spiller i Colorado Buffaloes´ historie.

Basketligaen

Der var drama til det sidste i Skovlunde hallen, da BMS Herlev besejrede Holbæk-Stenhus i første runde i Playoff B. Efter en kamp med...

Basketligaen

BK Amager tog lørdag eftermiddag i mod BC Copenhagen i slutspillets første kamp. Selvom BK Amager var foran det meste af kampen var det...