fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

AKS Falcon

AKS Falcon sikrede sig en overlegen sejr på Øen

Foto: Robert Dines Rasch

Så blev den anden uge i det nye år også skudt i gang i Kvindebasketligaen. Denne gang med et vaskeægte københavneropgør i Amagerhallen, da BK. Amager tog imod AKS Falcon. Et opgør der endte 71-42 til gæsterne fra Frederiksberg.

Som ligaens nummer et stod AKS forinden tirsdagens kamp da også som de suverænt overlegne til at tage sejren. Det sås også igennem hele kampen, hvorfor de netop ligger nummer et i ligaen. Dette var på trods af, at to af deres nøglespillere, Josephine Tullin og Nikoline Sandbäck sad over.

Hjemmeholdet, der ligger treer, har i denne sæson budt velkommen til flere nye navne og ansigter. Med flere debutanter har de nu ligaens yngste gennemsnitsalder på 20,18 år. Amagerkanerne var dog også foruden et af holdets mest erfarne spillere, Rikke Fabricius, som i øjeblikket er ude med skade.

Tæt start, og så alligevel ikke

Kampen åbnede i fint tempo, hvor den så ud til at kunne blive en tæt affære. Alligevel virkede hjemmeholdet dog til at have svært ved at finde sig til rette i forsvaret, hvor der særligt manglede både energi og kommunikation. Udeholdet kom bedre fra start, hvor de især rykkede godt rundt og var aggressive i forsvaret. Begge hold kom egentlig til flere fine chancer, men manglede i løbet af perioden lidt momentum i deres afslutninger. Noget gæsterne dog fandt igen og derfor kunne slutte første periode af med føringen 21-7.

Efter en pointfattig første periode kom Amagerkanerne mere fokuseret tilbage i anden. De stod bedre i forsvaret, men igen beviste AKS, hvorfor de er så stærkt et hold ved at have god finish i deres afslutninger. I største delen af perioden havde hjemmeholdet dog stadig svært ved at få afslutningerne til at spille. Det var først ved slutningen, at de fik nogle gode og vigtige angreb, som kunne holde dem inde i kampen. Med et 7-0 run til hjemmeholdet kunne begge hold gå til pause med scoren 37-24 til udeholdet.

En suveræn scoringsfest for udeholdet

Trædende ind til anden halvleg virkede BK. Amager egentlig til at have fået fornyet energi. De stod bedre i forsvaret, selvom AKS endnu formåede at være dominerende i deres angreb, hvor de især var gode til at svinge bolden og finde hullerne. Med en scoringstørke på næsten fem minutter var det dog et tydeligt frustreret hjemmehold, der gennem tredje periode kæmpede med at få point til trods for flere gode muligheder. For udeholdet kunne man blandt andet med et 16-0 run i tredje periode kalde anden halvleg for en sand scoringsfest. På trods at et mere aggressivt forsvar, der til tider gjorde det svært for de regerende danske mestre, var de suveræne til at tilkæmpe sig offensive rebounds samtidig med at ramme deres chancer.

Med stillingen 71-42 endte tirsdagens endnu engang som en kamp, hvor AKS Falcon viste, hvorfor de er ligaens mest dominerende hold. De sad på hele kampen og kunne derfor tage en sikker sejr hjem.

Scoringsprocenten var en klar afgørende faktor

Det afgørende for kampens udfald var uden tvivl scoringsprocenten, hvor hjemmeholdet havde store problemer. Med en field goal procent på 22% og en 2-points procent på 20% var det en svær affære at holde trit med AKS. Dertil var det også bemærkelsesværdigt, at hjemmeholdets Rikke Fabricius ikke var at se på banen. Her hæftede udeholdet for 68 rebounds, hvor hjemmeholdet kun noterede sig for 43. Samtidig opnåede de 16 point fra painten, hvor gæsterne her sikrede sig 34 point. To kategorier, hvor en af Amagers mest erfarne spiller plejer at toppe.

Kampens topscorer blev AKS Falcons Elisabeth Brynaa Hansen med 21 point, der dertil med 16 rebounds fik lavet en double-double. For hjemmeholdet blev det deres evindelige fighter Julie Jungslund, som sikrede holdet 14 point, men som med 10 rebounds også formåede at lave en double-double.

Næste gang de to hold skal spille er for begge hold allerede den 14. januar. Her møder BK. Amager ligaens nummer to, BMS Herlev, i Herlevhallen kl. 19:00, og AKS Falcon tager til Jylland og møder Åbyhøj IF i Aabyhallerne kl. 14:00.

Stilling Basketligaen

# Hold KS P
1 Bakken Bears 17 28
2 Team FOG Naestved 18 28
3 Randers 17 28
4 Horsens 18 28
5 Herlev Wolfpack 18 22
6 Svendborg 18 18
7 Bears Academy 19 14
8 Copenhagen 19 12
9 Vaerlose 18 10
10 Amager 18 8
11 Holbaek 18 2

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Chris Lykes gjorde det onde ved BK Amager og sendte sejren til Horsens

Basketligaen

Darius Bell, der indledte indeværende sæson hos BK Amager, skal prøve kræfter med georgisk basketball, hvor han skal spille for BC-Titebi.

AKS Falcon

Årets pokalfinale står mellem BMS Herlev og Høbas. De to hold sejrede på overraskende vis i deres respektive semifinaler og skal nu mødes i...

Basketligaen

Bears Academy løb med sejren i lørdagens første opgør i Basketligaen

Basketligaen

BMS Herlev er klar til Playoff A, efter de onsdag aften besejrede BK Amager med 89-94 i Amagerhallen.

Basketligaen

Holbæk-Stenhus kunne for første gang i denne sæson smage sejrens sødme, da de på hjemmebane besejrede BK Amager med 71-65.

Basketligaen

BK Amager sikrede sæsonens tredje sejr, da de hjemme slog Værløse Blue Hawks i det sjællandske opgør

Bakken Bears

Trods en sejr på 68-66 over tyrkiske Darüssafaka er Bakken Bears ude af Champions League, idet de mindst skulle have vundet med 14 points.