fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Tidligere Horsens IC-stjerne skifter til Canada

Khalil Ahmad, der i sæson 2021/22 var at finde på Horsens ICs holdkort i Basketligaen, skal sommeren over spille for Niagara River Lions i den canadiske Canadian Elite Basketball League.

Foto: MJ

Khalil Ahmad vender retur til Canada og Niagara River Lions, som han også tørnede ud for sidste sommer.

Det har den canadiske klub meldt ud på Twitter.

Artiklen fortsætter under tweetet

Efter en flot sæson 2021/22 hos Horsens IC i Basketligaen, der sluttede med en bronzemedalje om halsen, tog Khalil Ahmad sidste sommer den canadiske liga “Canadian Elite Basketball League” også kendt som CEBL med storm for Niagara River Lions, og han endte tilmed med at blive kåret som ligaens Most Valuable Player.

Den flotte sæson i Danmark og Canada resulterede i, at israelske Hapoel Be’er Sheva jagtede amerikanerens underskrift. Den fik de, og også sæson 2022/23 var en fin en af slagsen for Ahmad´s vedkommende.

Ahmad snittede 12,9 point, 3,2 assists og 2,7 rebounds per kamp for Hapoel Be´er Sheva, der spiller i den bedste israelske række, Winner League, i den forgangne sæson.

Dermed skal Khalil Ahmad altså tilbage til Canada og Niagara River Lions, der har hentet den tidligere MVP tilbage til en endnu en sæson.

Sæsonen i CEBL er allerede begyndt, hvorfor Ahmad stempler ind i en Niagara River Lions trup, der allerede har spillet tre kampe med tre nederlag til følge. Dette placerer dem på sidstepladsen i ligaens Western Conference.

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Bakken Bears

Bakken Bears fik udbygget deres føring i finaleserien, da de på udebane i Næstved besejrede Team FOG med 81-94 i kamp to.

Basketligaen

Kamp et sluttede med en sejr til Bakken Bears, men Næstveds Oliver Klit kan se aftenens kamp sluttede med en sejr til Næstved, takket...

Basketligaen

Tidligere meldte BMS Herlev ud, at de ikke forlængede samarbejdet med deres mangeårige træner, Adrian Moss. Nu har klubben fundet en ny træner, som...

Basketligaen

Det 21-årige danske Bakken Bears-talent Gustav Knudsen har officielt tilmeldt sig NBA-draften 2024.

Internationalt

Maria Jespersen er blevet anerkendt som vinder af prisen ´Årets Forward´ i den bedste svenske liga efter en imponerende sæson.

Basketligaen

Horsens IC meddeler på Facebook, at klubben har forlænget aftalen med Liam Churchill for endnu en sæson.

Internationalt

Jonas Zohore imponerede, da han onsdag debuterede for sin nye arbejdsgiver, indonesiske Rajawali Medan.

Internationalt

Morten Stig Jensen er klar med sin anden klumme på Fullcourt.dk, og den danske basketekspert stiller skarpt på det franske basketfænomen Victor Wembanyama, der...