fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Bakken Bears

Ryan Evans: “Den her titel er den største hidtil”

Bakken Bears´ Ryan Evans har siden, han kom til Aarhus, drømt at vinde en europæisk titel med Bakken Bears, og den drøm blev onsdag en realitet.

Foto: @Basketfotografen

Bakken Bears er vant til at blive danske mestre. Det er de blevet hele 21 gange, syv år i streg endda.

I både 2018, 2020 og 2022 var de tæt på en europæisk titel, men uden at vinde.

Men det er der nu blevet lavet om på.

Onsdag aften leverede Bakken Bears en historisk triumf, da de i ENBL-finalen slog CSO Voluntari. Dermed kunne Bears fejre en europæisk titel for første gang nogensinde, og denne titel er en af de helt store i klubbens historie.

Det fortæller amerikanske Ryan Evans, der har tørnet ud for Bears siden 2018.

“Den her titel er den største hidtil i min tid her, vil jeg sige, på grund af, at det er klubbens først europæiske titel nogensinde. Vi har skrevet historie. Så det er helt vildt stort,” fortæller 33-årige Evans til Fullcourt.dk.

“Der er så mange involveret i den her bedrift. Fra kontoret til de frivillige. Det er så fedt, at vi kan fejre den her titel sammen her på hjemmebane i Aarhus,”

Ryan Evans har gang i sin sjette sæson som Bakken-spiller. Undervejs er det blevet til fem danske mesterskaber og tre pokaltitler. Disse er altid målet for Bakken, men Evans har haft øjnene rettet mod en europæisk titel lige siden, han skrev under med Bjørnene.

“Da jeg skrev under på min første aftale med klubben, sagde jeg, at jeg ville vinde en europæisk titel med klubben, og det er lykkedes nu. Det er virkelig en ubeskrivelig følelse at stå her og kigge tilbage på den her rejse,”

Forud for denne sæson har Evans spillet sig i to semifinaler med Bakken. Den ene gang blev italienske Reggio Emillia endestation, den anden gang Covid-19. I 2020 blev semifinalen i FIBA Europe Cup mod Bahcesehir Koleji aflyst på grund af pandemien, og Evans er overbevist om, at Bakken det år kunne være gået hele vejen.

Og det faktum gør blot ENBL-titlen sødere.

“Covid-19 stoppede os fra at vinde en europæisk titel i 2020. Jeg tror virkelig på, at vi kunne have vundet i 2020. At vi ikke fik muligheden det år vil altid være bittert, men det gør også, at den her titel betyder ekstra meget,2 siger Evans.

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Svendborg Rabbits mister en af sidste sæson stjernespillere i form af hollandske Dylan Van Eyck, der skifter til spanske Odilo FC Cartagena CB.

Bakken Bears

Amerikanske Malik Parsons skifter Bakken Bears ud med Bundesliga-holdet Fraport Skyliners.

Bakken Bears

Bakken Bears har hentet den danske ungdomslandsholdsspiller Simon Schwartz til klubben på en toårig aftale.

Bakken Bears

Den højtflyvende guard Magnus Møllgaard forlader spanske Class Bàsquet Sant Antoni. Det har klubben meldt ud på Instagram.

ASVEL

Dansk-israelske Noam Yaacov er igen blevet lånt ud af det franske EuroLeague-hold LDLC ASVEL - denne gang til Hapoel Tel Aviv.

Bakken Bears

Tobias Hemmersam vil i den kommende sæson være dobbeltlicensspiller og dermed have muligheden for at spille for både Bakken Bears og Bears Academy.

Bakken Bears

Bakken Bears-stjernen Deandre Pinckney skal i næste sæson spille for israelske Hapoel Haifa.

Bakken Bears

Bakken Bears har gaflet 33-årige Urald King, der senest spillede i Østrig.