fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Internationalt

Midtgaard og ZZ Leiden spiller sig i finalen

ZZ Leiden, hvor danske Asbjørn Midtgaard er på kontrakt, er finaleklar, efter de tirsdag sendte belgiske Filou Oostende på sommerferie med et nederlag på 78-88.

Foto: FIBA Europe Cup - fiba.basketball

Asbjørn Midtgaard og ZZ Leiden vandt tirsdag aften returkampen i semifinalen i BNXT-ligaen, som er en liga for hollandske og belgiske hold. Hollandske Leiden besejrede belgiske Filou Oostende med 78-88, og de er dermed klar til årets finaler. I semifinalernes første kamp, som foregik i Holland, sejrede Leiden med 84-82.

Det hollandske mandskab spillede sig ligeledes i finalen i den hjemlige liga, hvor det dog blev til et nederlag på 3-2 i kampe. Midtgaard og kompagni har dermed nu en ekstra mulighed for at slutte sæsonen af med et mesterskab.

Tirsdagens betydningsfulde opgør, der fandt sted på Oostendes hjemmebane, var uhyre tæt, og det var tydeligt, at der var meget på spil. Hollænderne førte gennem hele første halvleg og var ad flere omgange på vej til at stikke af fra det belgiske mandskab, men Oostende fik gang på gang hentet ind på Leiden-føringen. Leiden scorede ikke i løbet af de sidste fire minutter af første halvleg, hvilket betød pausestillingen var 46-46.

Atter i finalen

Fra anden halvlegs start så hjemmeholdet bedst ud. Leiden haltede efter og var efter fire minutters spil af anden halvleg bagud med 13 point, hvilket var værternes første og største føring. Stillingen var 61-48. Leiden havde svært med at få skuddene til at falde overfor den skarpe belgiske defensiv.

Dette ændrede sig imidlertid i den anden halvdel af tredje periode, hvor det var som om, at momentum skiftede. Gæsterne gik på et 3-18 run hvilket resulterede i, at Midtgaards arbejdsgiver gik ind til fjerde periode med en snæver føring, 64-66.

Leiden havde tidligere i kampen sat en komfortabel føring over styr, men udeholdet kørte sejren hjem i kampens sidste periode og kunne fejre, at de igen finaleklar.

I årets finaleserie i BNXT-ligaen skal ZZ Leiden møde landsmændene Donar Groningen, der i deres semifinale slog Heroes Den Bosch. Den Bosch var holdet, som slog Leiden i den hjemlige liga.

Asbjørn Midtgaard leverede seks point, en rebound og et block i 22 minutter på banen. I seriens første opgør noterede han sig for 11 point, fire rebounds og to assists.

Tre hurtige om BNXT-ligaen

1. Sæson 2022/23 er ligaens første. Ligaen er spritny og så dagens lys i slutningen af 2020.

2.  Ligaen har 21 hold: 11 hollandske og ti belgiske

3. Finalen vil blive afviklet over to kampe ligesom semifinalerne. ZZ Leiden startede på udebane og kan derfor vinde mesterskab på hjemmebane.

Skrevet af

Jeg er sidens redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 21 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe.

Annonce
Annonce

Andre artikler med dette emne

Bakken Bears

Jaye Crockett, der har en fortid i Bakken Bears, skifter til Karhu Kauhajoki fra Finland.

Internationalt

Noah Churchill stopper i den spanske UCAM Murcia efter to sæson i det østlige Spanien.

Bakken Bears

Bakken Bears-profilen Marvelle Harris har skrevet under på en kontrakt med Fukuoka Rizing Zephyr i den næstbedste japanske række.

Internationalt

ZZ Leiden, der har Asbjørn Midtgaard på holdet, sejrede lørdag i det andet finalebrag mod Donar Groningen og er dermed mestre i BNXT-ligaen.

NBA

Iffe Lunderg skal spille basketball her til sommer. Han har nemlig planer om at spille Summer League for Phoenix Suns.

Internationalt

Efter en række gode præstationer er Maria Jespersen blevet kåret som månedens spiller i den australske Big V.

Internationalt

Fra den 1-4 juni vil danske Andreas Rosenkrantz Holst deltage i den prestigefyldte camp ´Basketball Without Borders´, som er arrangeret af NBA og FIBA.

Internationalt

Daniel Mortensen er efter en flot sæson kåret som vinder af prisen "Import Player of the Year" i den islandske Subway League.