fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Armani Milano

Mesterskabsfest i Milano: Shavon Shields og co. er italienske mestre

Olimpia Milano færdiggjorde arbejdet, da de fredag aften kunne lade sig krone som italienske mestre for andet år i træk. Shavon Shields og holdkammeratterne slog Virtus Bologna med 67-55 i finaleseriens kamp syv.

Photo: Olimpia Milano - Olimpiamilano.com

Dansk-amerikanske Shavon Shields og Olimpia Milano er italienske mestre for anden sæson i streg.

Det 30. mesterskab i klubbens historie kom i hus efter en altafgørende kamp syv på hjemmebane i Milano mod et Virtus Bologna-mandskab, der fortsat var uden danske Iffe Lundberg, som ifølge Eurohoops.net var blevet bænket sammen med holdkammeraterne Ismael Bako, Kyle Weems og Leo Menalo. Eurohoops oplyser ikke om det er skader, der har voldt cheftræner Sergio Scariolo problemer med holdudtagelsen.

Olimpia Milano besejrede gæsterne fra Bologna med cifrene 67-55 og kunne bryde ud i stor jubel efter 40 minutter i den udsolgte Mediolanum Forum.

Forhåndsfavoritterne fra Milano satte sig tidligt på det betydningsfulde opgør og gjorde det svært for Sergio Scariolos tropper, der aldrig rigtig fik spillet til at flyde. Efter to minutter og 30 sekunder var føringen oppe på 7-2 efter en Shavon Shields-treer. Milano fortsatte de lovende takter og var efter første periode foran med komfortable 21-9.

Bologna haltede efter

Virtus Bologna havde endnu ikke formået at finde opskriften på at få bugt med Milano-offensiven, alt imens deres egen offensiv var stærkt udfordret. Bologna-spillerne havde ikke fået justeret sigtekornet, og det blev – desværre for Bologna – ikke meget bedre som kampen skred frem.

Det lykkedes dog Bologna-spillerne at indhente lidt af Milano-føring, så stillingen i pausen var 38-29.

Det blev imidlertid ikke meget tættere i løbet af anden halvleg. I tredje periode gik begge hold i stå offensivt, men værst var det for Bologna, der blot scorede fem point på ti minutter. Til sammenligning fik Milano sat ti point på tavlen.

Fjerde periode stod i klar kontrast til tredje. Pointmaskinerne var så småt kommet igang, men for Bolognas vedkommende var der ikke nok gang i maskinen.

Derfor måtte Virtus Bologna forlade Mediolanum Forum med et nederlag på 67-55.

Kampens topscorer var Milanos Luigi Datome med 16 point.

Shavon Shields, der netop har forlænget sin kontrakt i Milano med to år, leverede en flot præstation med ti point, fem rebounds og fem assists.

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Peter Beier-Christiansen forlader Holbæk-Stenhus til fordel for basket i den næstbedste tyske række.

Basketligaen

Svendborg Rabbits mister en af sidste sæson stjernespillere i form af hollandske Dylan Van Eyck, der skifter til spanske Odilo FC Cartagena CB.

Bakken Bears

Den højtflyvende guard Magnus Møllgaard forlader spanske Class Bàsquet Sant Antoni. Det har klubben meldt ud på Instagram.

ASVEL

Dansk-israelske Noam Yaacov er igen blevet lånt ud af det franske EuroLeague-hold LDLC ASVEL - denne gang til Hapoel Tel Aviv.

Bakken Bears

Bakken Bears-stjernen Deandre Pinckney skal i næste sæson spille for israelske Hapoel Haifa.

Boston Celtics

Iffe Lundberg havde et kontrakttilbud på bordet fra Boston Celtics, men valgte Partizan Belgrade på bekostning af de 18-dobbelte NBA-mestre.

Bakken Bears

Den tidligere Bakken Bears-stjerne DeVaughn Akoon-Purcell skifter Lokomotiv Kuban ud med UNICS Kazan.

Internationalt

22-årige Bakary Dibba skal i næste sæson spille i Bundesligaen. Fredag er han blevet præsenteret i MLP Academics Heidelberg.