fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Internationalt

Ligamester: Storsprudlende Bakary Dibba førte Karlsruhe til stor triumf

Bakary Dibba og PS Karlsruhe Lios er med en sejr mod Fraport Skyliners søndag aften vindere af den næstbedste tyske række, BARMER 2nd Basketball Bundesliga ProA.

Foto: Luca C. Ochs

PS Karlruhe Lions, med den danske landsholdsspiller Bakary Dibba på holdet, er vindere af den næstbedste tyske række, Pro A.

Mesterskabet kom i hus søndag aften, da Lions besejrede Fraport Skyliners med 80-92 i den anden af to finalekampe. I den første sejrede Lions med 14 point, så mesterskabet blev sikret på overlegen vis søndag aften.

Bakary Dibba, der sæsonen igennem har været en af Karlsruhes bedste spillere og tilmed blev kåret som månedens spiller i oktober, bidrog med 14 point, otte rebounds, to assists, to blocks og et enkelt steal i søndagens sejr.

Dibba var Lions´ næstmest scorende spiller bag Victor Bailey Jr. med 25 point.

Karlsruhe kunne dermed fejre deres første titel i den næstbedste tyske række nogensinde.

Selvom Karlsruhe er Pro A-mester står det i den kommende sæson ikke på Bundesliga-bold, da Karlsruhe af økonomiske årsager ikke er blevet tildelt licens til den stærkeste tyske liga, easyCredit Basketball Bundesliga.

For at få licens til Bundesligaen skal klubben kunne leve op til et krav om et minimumsbudget på €3,5 millioner, og dette har Karlsruhe ikke kunnet opfylde.

Bakary Dibba kan se tilbage på en flot sæson, hvor han har haft en stor andel i en historisk sæson for Karlsruhe.

Dibba, der har været udlejet til Lions fra Tigers Tübingen, snittede 14,8 point, 6,8 rebounds, 1,1 assists, 1,7 blocks og 1,2 steals per kamp i sæsonen.

Dibbas kontrakt med Tigers Tübingen udløber efter næste sæson.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af PS Karlsruhe LIONS (@psklions)

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Boston Celtics

Iffe Lundberg havde et kontrakttilbud på bordet fra Boston Celtics, men valgte Partizan Belgrade på bekostning af de 18-dobbelte NBA-mestre.

Bakken Bears

Den tidligere Bakken Bears-stjerne DeVaughn Akoon-Purcell skifter Lokomotiv Kuban ud med UNICS Kazan.

Internationalt

22-årige Bakary Dibba skal i næste sæson spille i Bundesligaen. Fredag er han blevet præsenteret i MLP Academics Heidelberg.

EuroLeague

Ligesom Iffe Lundberg blev den franske landsholdsspiller Frank Ntilikina torsdag offentliggjort som ny spiller hos KK Partizan Mozzart Bet Belgrade.

EuroLeague

Iffe Lundberg har skrevet under på en toårig aftale med det serbiske EuroLeague-hold KK Partizan Mozzart Bet Belgrade.

Bakken Bears

Efter to sæsoner hos Bakken Bears rykker 21-årige Gustav Knudsen til Belgien, hvor han har skrevet under på en aftale med Spirou Charleroi.

Internationalt

Daniel Mortensen har forlænget sin aftale med islandske Grindavik med to år, skriver det islandske medie mbl.is.

Bakken Bears

De norske mestre Fyllingen Basket er det andet skandinaviske hold, der er blevet offentliggjort som deltager i næste sæsons ENBL.