Iffe Lundberg strålede i VTB-debut: Det er en stor ære at være den første dansker i VTB

Iffe Lundberg debuterede onsdag aften i VTB United League, og danskeren leverede en flot indsat mod Euroleague-holdet Zenit Saint Petersburg.
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

Den danske landsholdsspiller Iffe Lundberg debuterede onsdag aften for sit nye hold, Stelmet Enea, i den stærke VTB United League, hvor flere Euroleague-hold hører hjemme, og det var en debut, som den 25-årige dansker næppe glemmer lige foreløbigt.

Polske Stelmet Enea, som den danske landsholdsprofil tørner ud for, spiller til dagligt i både den hjemlige polske liga samt VTB United League, hvor de kan møde endnu større modstand. Stelmet Enea har hidtil spillet fem kampe i den polske liga, og de forsvarende polske mestre har gjort rent bord i alle fem opgør og er dermed fortsat ubesejret.

Og onsdag aften blev det for det polske mandskab tid til at tage hul på sæson 2020/21 i VTB United League. I Iffe Lundberg og kompagnis første kamp i den nye VTB-sæson var der lagt op til et møde mod Euroleague-holdet Zenit Saint Petersburg, og hvilken kamp det var set med danske øjne.

Mindeværdig debut

Den danske landsholdsstjerne strålede i sin VTB-debut mod et Zenit-mandskab, der i deres sæsonpremiere besejrede Khimki Moscow, som ligeledes deltager i Euroleague. Lundberg noterede sig for hele 27 point, 4 rebounds, 4 assists og 2 steals. De 27 point gjorde Lundberg til kampens topscorer.

Den 193 centimeter høje guards pragtpræstation rakte dog ikke langt nok. Stelmet Enea måtte se sig besejret af Zenit Saint Petersburg med cifrene 83-74.

Udover det blev en mindeværdig debut for Lundberg, skrev han derudover også historie. Iffe Lundberg blev med sin optræden mod Zenit den første danske spiller nogensinde til at spille i VTB United League, og det er noget, som Lundberg er meget stolt af.

“Jeg synes at det er rigtig fedt, at jeg er den første dansker nogensinde til at spille i VTB. Det er stor en ære, synes jeg, så det er jeg da stolt af,” fortæller en stolt Iffe Lundberg til Fullcourt.dk. og fortsætter:

“Det var en god kamp (mod Zenit, red.), og den var fed at spille. Vi var med hele kampen igennem – desværre havde vi nogle enkelte små fejltagelser i løbet af kampen, som gjorde at de endte med at vinde, men vi viste, at vi kan spille med den slags type hold,” siger han videre.

“De har nok et top fem spillerbudget i Europa, og de er et af de bedste hold i hele Europa, så det er fedt at kunne konkurrere på det niveau. Jeg spillede en god kamp, men vi har allesammen ting, vi kan gøre bedre. Jeg føler mig godt tilpas i den rolle, jeg har på holdet, og jeg har mine holdkammerater og trænerstabens fulde tillid,” fortæller han.

Niveaut i den polske liga

I midten af juli fik Fullcourt sig en snak med Iffe Lundberg om skiftet væk fra Europas stærkeste basketballliga Liga ACB. Da Lundberg først blev præsenteret for et muligt skifte til Polen og Stelmet Enea, var danskeren ikke interesseret, for han vidste ingenting om polsk basketball.

På daværende tidspunkt troede han, at niveauet i Polen var for lavt og derfor ikke noget for ham. Men da han fandt ud af, at Stelmet Enea også spiller i VTB United League, som er rangeret som den næststærkeste liga i Europa af Eurohoops, lød ideen om et skifte til Polen anderledes. Men efter fem kampe i den bedste polske række, er Lundberg blevet en smule overrasket over, hvor højt niveauet i Polen alligevel er.

Der er dog stor forskel på VTB og den bedste polske række.

“Niveauet (i den bedste polske række,red.) er højere, end jeg havde regnet med for at være helt ærlig. Før jeg ankom til Polen, vidste jeg ikke noget om polsk basket udover, at de havde et par hold i Basketball Champions League, og at Stelmet Enea er en tidligere Euroleague-klub,” pointerer Iffe Lundberg og uddyber:

“Niveaumæssigt vil jeg sige, at det cirka er mellem Liga ACB og LEB Oro (den bedste og næsbedste række i Spanien, red.), så det er højt niveau..Vi, Stelmet Enea BC, spiller noget meget atypisk basket i forhold til,  hvad den polske spillestil normalt er, og jeg tror, at det er derfor, vi har haft succes indtil videre. VTB er den anden bedste række i Europa, ACB er nummer 1, og VBT inkluderer de forsvarende Euroleague-mestre CSKA Moskva plus andre Euroleague- og EuroCup hold, så det er selvfølgelig et noget højere niveau i VTB end den polske række,” fortæller han.

Efter tre år i Spanien har Iffe Lundberg og familien byttet de spanske omgivelser ud med den polske by Zielona Gora, men Lundberg nyder tilværelsen i Polen.

“Jeg er faldet rigtig godt til i Polen. Det er en dejlig by, vi bor i, og folk er rigtig flinke. Jeg har mere fritid, end jeg havde på Tenerife – hver anden uge var jeg væk i 6-7 dage – så jeg nyder at tilbringe mere tid med min familie,” afslutter Iffe Lundberg med at fortælle til Fullcourt.dk.

Se andre spændende artikler