fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Internationalt

Iffe Lundberg: Den helt perfekte start på min udlandskarriere

Den danske landsholdsspiller Iffe Lundberg valgte i sommers at skifte tilværelsen i Horsens ud med varmere himmelstrøg i Spanien. Nu skal Lundberg tage det næste skridt i karrieren hos den catalonske klub ICL Manresa.

Efter fire sæsoner i Basketligaen, hvor det blandt andet blev til et dansk mesterskab med Horsens IC, valgte Iffe Lundberg denne sommer, at det var tid til at drage på eventyr i udlandet. Lundberg havde en række tilbud, men valget faldt i sidste ende på spanske ICL Manresa, der i sidste sæson rykkede ned fra spaniens bedste række Liga ACB.

Nu spiller Manresa derfor i LEB Gold, og Iffe Lundberg er udset en stor rolle på mandskabets bestræbelser om at vende tilbage til landets bedste selskab så hurtigt som muligt. I lørdags spillede klubben den første ligakamp, og her blev det til en sejr på 81-73 over Caceres.

“Jeg spillede min første kamp i lørdags, og vi endte med at vinde kampen. Det var en rigtig fed oplevelse, og ydermere en lettelse endelig at komme i gang med at spille! Jeg ser meget frem til denne sæson,” fortæller Lundberg til Fullcourt.

Iffe Lundberg spillede en stor kamp, hvor det blev til 31 minutter på banen, hvilket var mest af alle. Han producerede 15 point (7/9 FG), tre assists, tre steals og en rebound samt en effektivitet på 19, mens han blot lavede en turnover. Lundberg har generelt fået en god start på tilværelsen i Manresa, som er hans første udenlandske klub.

“Det har været den helt perfekte start på min professionelle udlandskarriere. Alle kriterier og faktorer for at yde optimalt bliver opfyldt; fra alt på banen til alt det praktiske uden for banen. Jeg blev taget rigtig godt imod, og alle hernede er generelt super imødekommende,” udtaler Lundberg.

Catalonsk traditionsklub

Foto: Privatfoto

Klubben ligger i byen Manresa, som ligger omtrent en time i bil fra den catalonske hovedstad, Barcelona. Her bor Iffe Lundberg sammen med kæresten Camilla Frommelt Andersen, og de er godt tilfredse med byen, hvor de bor tæt på alt, hvad de behøver.

“Min kæreste, Camilla, og jeg har fået udforsket en del, og vi synes, at Manresa er et meget charmerende og smukt sted at være. Vi begynder snart at tage spanskkurser, så vi får lært sproget. Det vil gøre det hele meget lettere for os begge to,” fortæller han, inden han fortsætter:

“Populationen er 75-80.000 mennesker, og de beskriver alle sammen byen som en lille by, men det er større, end hvad jeg har været vant til de seneste par år i Horsens. Jeg bor tæt på alt med ti minutters gang til centrum, ti minutters gang til hallen og så ti minutters kørsel til vores fitnesscenter. Der er også to store supermarkeder beliggende lige overfor min bygning. Alt, jeg behøver, er inde for rækkevidde!”

Der hersker ingen tvivl om, at Lundberg sportsligt har taget et trin op i karrieren med skiftet til ICL Manresa, hvor rammerne både på og uden for banen er noget anderledes, end hvad den danske landsholdsguard var vant til i Basketligaen.

“Det er meget professionelt hernede, og der er absolut ingen mangler. Det er en klub med mange samt gamle traditioner, og så har de været i ACB i mange år – så det er på helt samme måde, at de styrer tingene rent organisatorisk,” fortæller Lundberg, inden han giver sit besyv på fankulturen i klubben.

“Vores fans er fantastiske! Det er på et helt andet niveau, end hvad jeg har været vant til! De er loyale, uanset om vi vinder eller taber, og så er der bare en rigtig fed stemning i hallen med godt og vel 4500-5000 mennesker.”

Talentfuld trup

Talentfulde Iffe Lundberg er kommet til en trup, som i forvejen er fyldt med kvalitetsspillere og dygtige talenter. Manresa har tidligere udviklet spillere som Serge Ibaka og Andrés Nocioni, og klubben er kendt for at udvikle spillere til det næste skridt i karrieren, hvilket var en af grundende til, at Lundberg skiftede dertil.

“Vi har et rigtig godt hold, en bred trup, med masser af talent. En rigtig god coaching staff, der alle tror 100 procent på mig. Jeg har fået meget ansvar på holdet og en stor rolle, som jeg føler, at jeg lever op til. Med tiden er målsætningen selvfølgelig, at jeg kan varetage rollen endnu bedre, men som udgangspunkt kan jeg ikke være utilfreds med den indsats, som jeg har leveret indtil nu – langt fra endda. Jeg kan ikke klage over min situation, og Manresa lever i den grad op til mine forventninger.”

Selvom tempoet er højere, så krævede det ikke nogen lang tilvænningsperiode for guarden, der også tidligere på sommeren var på træningslejr i Spanien.

“Det har været noget af en tilvænning i form af det sportslige til gengæld. Tempoet er hurtigere end i Basketligaen, spillerne er bedre og generelt mere tekniske. Jeg vurderer fysikken til at være nogenlunde lige, måske er det lidt mere fysisk hernede, men det er mere, fordi de udnytter deres fysik på en anden måde. Det tog mig en uges tid at få justeret til at spille på det niveau, som jeg gør nu,” udtaler han til Fullcourt.

Iffe Lundberg nåede at spille seks træningskampe for Manresa i optakten til sæsonen, hvor det blandt andet blev til en kamp mod UCAM Murcia fra landets bedste række, der sluttede som nummer ni i sidste sæson.

“Det har været en rigtig god og lærerig pre-season, hvor vi endte med en record på 4-2, og det var helt fint. Vi fik spillet mod et ACB-hold, UCAM Murcia, og det var en helt vild oplevelse! Det var rart at finde ud af, hvor mit niveau ligger i forhold til der, hvor jeg gerne vil spille næste år. Jeg føler selv, at jeg allerede nu er klar, så det er rart, at jeg har dette år til at blive rustet godt i det spanske miljø,” afslutter Lundberg i interviewet med Fullcourt.

ICL Manresa skal forsøge at følge op på sejren i første runde, når de på fredag møder Melilla, der ligeledes vandt deres første kamp i sæsonen.

Skrevet af

Jeg er sidens Basketligaredaktør og har været en del af Fullcourt-holdet siden 2014. Jeg kommer fra den basketglade by Svendborg, men har siden 2013 boet i København, hvorfor du ofte kan finde mig i hallen til basketkampe i Storkøbenhavn.

Andre artikler med dette emne

Eurobasket

Det er en ærgerlig fornemmelse, basketekspert Morten Stig Jensen sidder tilbage med, efter Danmark mandag aften tabte til Finland med 89-85.

Eurobasket

Den finske landstræner Lassi Tuovi arbejder til dagligt sammen med den danske stjerne Iffe Lundberg i Virtus Segafredo Bologna, og det skulle i høj...

Eurobasket

Det var en ganske tilfreds Iffe Lundberg, Fullcourt.dk mødte, efter Danmarks sejr over Georgien i kvalifikationen til EM 2025. Hør fra Danmark-stjernen her.

Nyhedsoversigt

I denne artikel kigger vi på de danske landsholdsspilleres sæson inden kampene mod Georgien og Finland.

Armani Milano

Ifølge Eurohoops.net-korrespondenten Cesare Milanti skal Iffe Lundberg finde sit vanligt høje niveau frem, hvis Danmark skal have en chance i de kommende kampe mod...

Internationalt

Virtus Segafredo Bologna er ude af den italienske pokalturnering efter et kvartfinalenederlag til UnaHotels Reggio Emilia på 72-81.

Internationalt

Der er høje forventninger til det danske herrelandshold, der senere på måneden møder Georgien og Finland i kvalifikationen til EM 2025.

EuroLeague

Iffe Lundberg gjorde igen det onde ved Partizan Mozzart Bet Belgrade, da Virtus Segafredo Bologna fredag aften sejrede i EuroLeague på dramatisk vis.