fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Internationalt

Fenerbahce tilbage på tronen i Tyrkiet

Efter en sæson uden nogle trofæer sidste år, er Fenerbahce tilbage på den tyrkiske trone med et nyt mesterskab.

Sidste sæson var ikke den bedste af slagsen for Fenerbahce, der ikke fik hevet et eneste trofæ hjem til skabet. I pokalfinalen tabte de til Anadolu Efes, og senere gik det også galt i mesterskabskampen.

Her blev de chokeret i semifinalen, da Pınar Karşıyaka højest overraskende slog Fenerbahce ud efter fire kampe 3-1, og vandt senere mesterskabet. Men i år fik hovedstadsklubben altså vendt skuden.

Tidligere på året blev Fenerbahce pokalmestre, da de i finalen slog Dogus Darussafaka med 67-65, og mandag aften, kom også mesterskabet i hus, efter at Anadolu Efes pressede dem helt ud i en kamp seks. Fenerbahce var ellers foran 3-1 efter fire kampe, men Anadolu gav på intet tidspunkt op.

I den sjette, og det der blev den sidste kamp i serien, dominerede Fenerbahce allerede fra start, og sørgede for at lukke kampen allerede ved halvleg, hvor de var foran med 52-32. Fenerbahce leverede faktisk en magtdemonstration i opgøret, for i tredje periode var de oppe og føre med hele 40 point. Det formåede Anadolu aldrig at komme sig over, og Fenerbahce vinder kampen sikkert med 91-70.

Fenerbahce har med titlen i år vundet mesterskabet 10 gange (1957, 1959, 1965, 1991, 2007, 2008, 2010, 2011, 2014, 2016).

Bogdan Bogdanovic - Fenerbahce Istanbul - fenerbahce.org

Bogdan Bogdanovic der formentligt skal til NBA denne sommer, tager en selfie med holdet i baggrunden efter triumfen i finalen – Foto: fenerbahce.org

Stor succes i Euroleague

Også i Euroleague havde den tyrkiske storklub stor succes i denne sæson. For blot anden gang i historien nåede de Final Four, og for første gang nogensinde kvalificerede de sig til finalen i turneringen, som den første tyrkiske klub nogensinde. I semifinalen slog de spanske Laboral Kutxa med 88-77 efter overtid, og var dermed klar til finalen.

Her tabte de dog til CSKA Moscow, efter et vanvittigt opgør, hvor Fenerbahce var bagud med 20 point ved halvleg, og kom tilbage og tvang kampen i overtid i fjerde periode. Her var russerne dog bedst, og vandt senere opgøret med 96-101. Læs mere om finalen ved at klikke her.

Den store succes i år kommer da heller ikke som en overraskelse for mange. I starten af sæsonen gik tyrkerne ud med en offensiv tilgang på transfermarkedet, og hentede flere profiler i Luigi Datome, Pero Antic, Bobby Dixon, Ekpe Udoh, Kostas Sloukas. Spillere der i den grad har vist klassen og hjulpet klubben til den store succes i denne sæson.

Spillere der formentligt også bliver i klubben til næste år, og skal hjælpe klubben med at vinde yderligere trofæer, og forsøge at tage Euroleague-titlen, i en finale, der i følge rygterne, skal spilles i den tyrkiske hovedstad, og på Fenerbahce’s egen hjemmebane.

En af de få spillere der dog forlader klubben bliver nok Bogdan Bogdanovic, der i følge flere europæiske medier skal til NBA denne sommer.

Bogdan blev i 2014 valgt af Phoenix Suns som nr. 27 i NBA-draften, og de ser frem til hans ankomst. Den serbiske guard har i år haft en fin sæson hvor han har snittet  12.5 point, 3.3 rebounds, 3 assists og 1 steal pr. kamp i Euroleague.

Foto: fenerbahce.org

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

Nyhedsoversigt

Iffe Lundberg er angiveligt tæt på nyt eventyr, som denne gang kan sende ham en tur til et af Europa’s bedste klubhold.

EuroLeague

Real Madrids problemer med Covid-19 bliver større og større. Nu har Sergio Llull og Jefferey Taylor også testet positiv for Corona.

Anadolu Efes Istanbul

Få et detaljeret overblik over semifinalefinalisterne og alle kvartfinaleserierne her.

CSKA Moscow

CSKA Moskva og Iffe Lundberg kvalificerede sig onsdag aften til Final Four, som finder sted i maj-måned, efter en overbevisende 68-85 sejr i Istanbul...

EuroLeague

Fredag aften pådrog den tidligere EuroLeague MVP, Nando De Colo, sig en muskelskade i læggen, der nu holder den franske guard ude i flere...

ASVEL

ASVEL Lyon leverede et stort comeback hjemme mod Panathinaikos, mens Crvena Zvezda overraskende slog Fenerbahce.

EuroLeague

EuroLeague startede torsdag aften, hvor der blandt andet stod på topbrag og debut til flere prominente navne.

Bayern Munich

Fenerbahce har hentet Derrick Williams hos de tyske mestre.