fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Armani Milano

Drama til det sidste: Virtus Bologna fremtvinger kamp syv mod Olimpia Milano

Med ryggen mod muren fik Virtus Bologna onsdag aften forlænget den italienske finaleserie til en kamp syv med en sejr på 85-66. Virtus Bologna og Olimpia Milano skal nu mødes i en altafgørende kamp om den italienske titel fredag aften.

Foto: Matteo Marchi - Virtus Segafredo Bologna

Virtus Segafredo Arena var fyldt til bristepunktet, da hjemmeholdet Virtus Segafredo Bologna onsdag aften bød rivalerne Olimpia Milano velkommen indenfor til den sjette kamp i årets finaleserie i den italienske Lega Basket Serie A.

Virtus Bologna gik ind til opgøret med kniven for struben, idet en sejr til udeholdet ville sende mesterskabet til Milano.

Olimpia Milano, der har dansk-amerikanske Shavon Shields på holdet, fik en fremragende start på årets finaleserie med sejre i de to første kampe hjemme i Milano. Virtus Segafredo Bologna, der ligeledes har en dansker på holdkortet i form af Iffe Lundberg, fulgte op med tillige at forsvare hjemmebanen.

I kamp fem skulle serien tilbage til Milano, og her sikrede Milano sig to matchbolde med en sejr, der gav dem en føring i finaleserien på 3-2.

Onsdagens brag var således den første af to matchbolde, men første matchbold glippede for Shavon Shields og kompagni.

En sejr i Bologna ville ellers have gjort Olimpia Milano til italienske mestre for anden sæson i streg, men et særdeles veloplagt Virtus Bologna-mandskab ville det anderledes og fremvang en altafgørende kamp syv på fredag, hvor betingelserne er simple:

Vind eller forsvind. Alt eller intet.

Fredag falder afgørelsen

Virtus Bologna udspillede Olimpia Milano med cifrene 85-66, og nu skal det hele afgøres på fredag den 23. juni i Mediolanum Forum i udkanten af Milano.

Det var en sand holdindsats, der holdt Bolognas mesterskabsdrømme i livet. Holdets topscorer var Marco Belinelli med 14 point efterfulgt af Daniel Hackett med 13 point, Isaia Cordinier med 13 point, Mouhammadou Jaiteh med 11 point og Tornike Shengelia med ti point.

Mest scorende for Milano var Nicoló Melli og Johannes Voigtmann hver især med 11 point.

Shavon Shields fik 28 minutter på gulvet, flest af alle Milano-spillere, og sluttede med syv point, to rebounds og én assists. Iffe Lundberg har ikke været i aktion i årets finaleserie. Det fremgår ikke af Bolognas hjemmeside, om det er en skade, der har tvunget ham ud på sidelinjen.

Kamp syv spilles fredag med tipoff kl. 20.30.

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Peter Beier-Christiansen forlader Holbæk-Stenhus til fordel for basket i den næstbedste tyske række.

Basketligaen

Svendborg Rabbits mister en af sidste sæson stjernespillere i form af hollandske Dylan Van Eyck, der skifter til spanske Odilo FC Cartagena CB.

Bakken Bears

Den højtflyvende guard Magnus Møllgaard forlader spanske Class Bàsquet Sant Antoni. Det har klubben meldt ud på Instagram.

ASVEL

Dansk-israelske Noam Yaacov er igen blevet lånt ud af det franske EuroLeague-hold LDLC ASVEL - denne gang til Hapoel Tel Aviv.

Bakken Bears

Bakken Bears-stjernen Deandre Pinckney skal i næste sæson spille for israelske Hapoel Haifa.

Boston Celtics

Iffe Lundberg havde et kontrakttilbud på bordet fra Boston Celtics, men valgte Partizan Belgrade på bekostning af de 18-dobbelte NBA-mestre.

Bakken Bears

Den tidligere Bakken Bears-stjerne DeVaughn Akoon-Purcell skifter Lokomotiv Kuban ud med UNICS Kazan.

Internationalt

22-årige Bakary Dibba skal i næste sæson spille i Bundesligaen. Fredag er han blevet præsenteret i MLP Academics Heidelberg.