fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Internationalt

Det danske U18-landshold overmandet af Spanien

Det blev et stort nederlag i første kamp ved U18 europamesterskaberne for de danske drenge. De tabte 64-88 til Spanien.

Foto: Jörgen Fastberg - DBBF

Lørdag eftermiddag startede de danske U18 herrer deres eventyr ved de europæiske mesterskaber i basketball. Dagens modstander var de stærke spillere fra Spanien. Selvom danskerne har fået en god forberedelse til turneringen, så var det deres modstandere forhåndsfavoritter til lørdagens kamp.

Show-basket fra start

Allerede i første periode kunne man se styrkeforholdet mellem de to landes U-18 mandskaber. De danske drenge havde svært ved at følge med de spanske spillere.

Danmark havde problemer med at finde kurven i starten af perioden, og når de fik bolden i nærheden af ringen, så manglede det sidste held. Samtidig med en svær dansk start, så var det anderledes hos Spanien. De kunne det hele på banen i første periode. Bag om ryggen-afleveringer og alley-oop dunk var en del af de spanske highlights i kampens første periode.

Men selvom de danske spiller mødte et bedre spansk mandskab, så var der god lyd fra den danske bænk, når der var nogle ting, som lykkedes for de danske spillere på banen.

Mod slutningen af første periode kom der lidt mere gang i det danske spil. En af spillerne bag den gode slutning var Andreas Holst. Med et minut tilbage rammer han en lang treer og leverer et flot blok i det sidste spanske angreb i første periode.

Stilligen efter kampens første ti minutter var 16-30 til Spanien.

Spansk dominans

I anden periode fik de danske drenge en fin start, men de spanske u18 drenge var bare alt for stor en mundfuld for Danmark. Det blev allerede meget tydeligt i kampens anden periode.

De spanske spillere spillede fortsat med stort overskud på banen, men det betød ikke, at det hele lykkedes for Spanien. For der var ikke altid modtagere på de smarte afleveringer, som spanierne forsøgte sig med.

På trods af den svære start på kampen, så havde den danske U18 landsholdstræner is nok i maven til at givet 11 ud af 12 spillere spilletid allerede midt i anden periode.

Slutningen på anden periode mindede meget den vi så i første periode. Danskerne fik lidt gang i spillet og scoringerne kom til lettere danskerne. Det ændrede dog ikke på stillingen. Spanien var bare for gode.

Stillingen inden pausen var 22-51 til Danmarks spanske modstandere.

Dansk sejr i perioden

Kampens tredje periode blev klart den bedste for de danske drenge. Der kom flere og flere scoringer på pointtavlen, og det lykkedes danskerne at få lukket en del mere ned for spanierne i defensiven.

Den flotte indsats i perioden betød, at da de ti minutter var gået, var stillingen 46-70, men Danmark havde vundet perioden med 24-19 til Danmark.

Rodebutik

Sidste periode var ikke god basketball fra nogle af holdene. Koncentrationen var ikke-eksiterende hos begge holdene, og det kunne man tydeligt se på banen. Der gik tre minutter og ti sekunder af sidste periode, før danskerne fik scoret deres første point i perioden.

Med en blanding af trætte og ukoncentreret danske spillere, så fik Spanien lukket kampen.

Kampen sluttede 64-88 til forhåndsfavoritterne fra Spanien.

Kæmpe topscorer

Det blev ikke så overraskende en spansk spiller, der løb med titlen som kampens topscorer. Det blev den 220 centimeter høje center Aday Mara, som sluttede med flest point. Han lavede 20 point og 9 point i sejren over Danmark.

Danmarks topscorer blev Anton Østoft, der til daglig spiller i Spanien. Han lavede 14 point i kampen.

De danske drenge skal allerede i aktion igen i morgen, hvor det er Italien, der skal spille mod Danmark. Den kamp kan streames her.

Jeg hedder Rasmus, og jeg er Fullcourts Basketligaen-redaktør. Jeg brænder for dansk basketball og kan oftes finde i de danske basketballhaller, når der er kamp. Når jeg ikke ser basketball, så læser jeg Journalistik på Syddansk Universitet.

Andre artikler med dette emne

Bakken Bears

Det gik uden problemer for Bakken Bears, der onsdag aften var på besøg hos Holbæk-Stenhus. Selv med flere erfarne spillere ude formåede Bjørnene alligevel...

Eurobasket

Danmark ydmygede torsdag aften Estland, der blev besejret med 81-53 i kvalifikationen til EM 2025.

Bakken Bears

Allan Foss har udtaget de spillere, som skal være en del landsholdssamlingen, når herrelandsholdet mødes i slutningen af november.

Basketligaen

Bears Academy kæmpede bragt, da de havde besøg af Randers Cimbria, men måtte se sig besejret. Gæsterne fra Randers vandt kampen med 89-108.

FIBA World Cup

Letland kom tilbage i en tæt kamp med de forsvarende verdensmestre fra Spanien og vandt 74-69.

FIBA

Anden runde i FIBA World Cup 2023 står for døren. Se hvilke hold, der fortsat er med i kampen om VM-titlen, lige her.

FIBA

FIBA World Cup 2023 bliver ved med at levere. Mandag bød på to historiske sejre, endnu en pragtpræstation af Luka Doncic, en sikker amerikansk...

Nyhedsoversigt

Efter sejren på 96-87, er Spanien nu sikret førstpladsen i gruppe G.