fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

EuroLeague

Den tunge erstatter den høje dreng – Baby Shaq til Beograd

Den tunge dreng erstatter den høje dreng – Det var managerens ord, da grækeren, Sofoklis Schortsanitis aka. ”Baby Shaq” aka. ”Sofo”, satte sin underskrift med den serbiske hovedstadsklub og erstatter officielt, Boban Marjanovic der er taget til NBA.

Man var ved at få bange anelser i Beograd, da man tabte sidste sæsons store profil, centeren, Boban Marjanovic, der denne sommer er blevet køb ud af kontrakten af San Antonio Spurs. Men erstatningen er nu på plads. Sofo trækker nemlig den rød-hvide trøje over hovedet i næste sæson.

Den 2.08m høje center er oprindeligt fra Cameroon, hvor han blev født i byen Tiko. Som helt lille flyttede hans familie dog til Grækenland, hvor han tog basketball til sig. Selvom han er afrikansk født, valgte han dog alligevel at spille for det græske landshold, som han har haft en del succes med. Navnet Baby Shaq stammer desuden fra sammenligningen med Shaquille O’Neal i og med disse to har en meget lignendende spillestil.

Sofo ér Grækenland

I sin professionelle karriere har han primært opholdt sig i Grækenland, hvor karrieren startede i Iraklis helt tilbage i 2000 – Og grækerne har siden da elsket ham.

Den 30-årige græker tog efter tre år i Iraklis (2000-2003) til Cantu og italiensk basket, men vendte hurtigt hjem tilbage til Grækenland. Herefter er det blevet til en enkelt sæson i Aris, og dernæst 5 år i Olympiacos (2005-2010), før han igen forlod Grækenland til fordel for Maccabi. Efter to år i Israel vendte han igen hjem til Grækenland, denne gang for PAO i en enkelt sæson, før han igen tog til Israel og Maccabi, hvor han har spillet siden 2013. Han blev i 2003 draftet i anden runde som nummer 34 af LA Clippers, men kom aldrig over Atlanten i og med at han ikke imponerede ved Summerleague.

På CV’et kan han prale med et Euroleague mesterskab med Maccabi Electra i 2014 hvor man lavede en kæmpe overraskelse og slog Real Madrid i Finalen. Derudover har han med det græske landshold vundet sølv ved VM i Japan i 2006 og bronze ved EM i 2009 i Polen.

Den fysiske form har dog givet Sofoklis problemer de seneste par år. Derfor kan man frygte at KK Crvena Zvezda ikke får den samme profil og styrke, som man havde i Boban Marjanovic, der i sidste sæson dominerede under kurven med konstante præstationer i både angreb og forsvar, hvor han blandt andet slog rekorden for flest double-doubles (16) i en sæson i Euroleauge.

I sidste sæson snittede den store græker i 26 kampe, 6.7 point, 2.3 rebounds og 1 assist pr. kamp i Euroleague.

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

EuroLeague

Den danske ungdomslandsholdsspiller Frederik Drejer Erichsen spillede endnu en god kamp, da Adidas Next Generation Tournament lørdag fortsatte. Danskerens mandskab sluttede gruppespillet med en...

EuroLeague

Den danske ungdomslandsholdsspiller Frederik Drejer Erichsen fik vist sig godt frem, da Adidas Next Generation Tournament fredag blev skudt igang. Danskerens mandskab indledte turneringen...

EuroLeague

I weekenden skal Europas største talenter i aktion til Adidas Next Generation Tournament i München, Tyskland, og Danmark er repræsenteret i form af SISU...

EuroLeague

Iffe Lundberg tog teten, da Virtus Segafredo Bologna torsdag var på besøg hos FC Barcelona. Det spanske mandskab fik ørene i maskinen og tabte...

Nyhedsoversigt

Virtus Segafredo Bologna besejrede torsdag aften Real Madrid på udebane med 92-95 - en sejr, som danske Iffe Lundberg havde en stor aktie i.

Nyhedsoversigt

Shavon Shields rundede stor milepæl og blev kåret som kampens spiller, da Olimpia Milano tirsdag tørnede sammen med Partizan Beograd i Euroleague.

EuroLeague

Maria Jespersen og ACS Sepsi-SIC skal spille EuroCup i denne sæson. Sepsi måtte nøjes med andenpladsen i Euroleague-kvalifikationen, hvilket ikke var nok til en...

Bayern Munich

Iffe Lundberg løb med overskrifterne, da han torsdag aften førte Virtus Segafredo Bologna til sejr mod tyske Bayern München i Euroleague.