fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Internationalt

De danske mestre lagde ud med en sejr i EuroChallenge

Bakken Bears indledte det europæiske eventyr med en sejr på udebane over hollandske ZZ Leiden i sidste sekund efter at have været baggud i hele kampen. Kampen endte 61-62 til Bakken Bears.

De danske mestre leverede en flot præstation, da de onsdag aften besejrede ZZ Leiden på udebane efter at have været baggud med hele 13 point før 4. periode.

– Vi var lidt nervøse i første halvleg, og vi spillede ikke med den energi og selvtillid vi plejer at gøre. I tredje periode begyndte vi at løsne lidt op, men vi missede en masse gode skud. De samme skud endte dog med at gå i kurven i fjerde periode, fortæller Bakken Bears coach Ville Tuominen om kampen til Fullcourt.

Bjørnene vågnede pludseligt op i fjerde periode med blandt andet to 3-pointsscoringer af den rutinerede herre Andreas Jakobsen. Bakken reducere stille og roligt hollændernes føring, og pludseligt var en sejr ikke så langt fra, som man måske havde troet for få minutter siden. Bakken Bears kommer desuden foran for første gang i kampen efter 39 minutter og 19 sekunders spil. Føringen holdte de dog kun i 15 sekunder, da Jong udligner for Leiden til 61-61.

Læs også: Olympisk bronzevinder fra Argentina til Svendborg

Med kun få sekunder igen af kampen bliver Andreas Jakobsen fejlet, og har muligheden for at lukke kampen med to straffekast. Han brænder det første, og scorer på det andet, og sejren er nær. Leiden tager timeout, men deres spil fører ikke til noget, og i kor med slutsirenen kan bjørnene bryde ud i jubel efter en fantastisk start på den europæiske scene. Bakken Bears vinder kampen med et point 61-62.

Annonce. Scroll for at læse videre.

– Vi spillede rigtig godt forsvar i hele kampen, og det holdte os inde i opgøret. Ligeledes var vores angrebsrebounds en anden nøglefaktor i kampen, idet vi ikke skød så godt. Alt i alt er det en fantastisk resultat for os, afslutter Ville Tuominen med at fortælle.

Nicolai Iversen og Andreas Jakobsen blev  topscorere med 13 point, og de supplerede med hhv. 13 og 6 rebounds. De to amerikanere Brandon Penn og Kenny Barker scorede hver 10 point.

En stor bedrift af de danske mestre, som forhåbentligt fortsætter i samme stil tirsdag i næste uge, hvor finske Kataja kommer på besøg i Aarhus.

(Foto: Daniel Lambertsen)

Annonce. Scroll for at læse videre.
Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

Bakken Bears

Team FOG Næstved har i den grad meldt sig ind i kampen om førstepladsen i Basketligaen, efter de tirsdag besejrede Bakken Bears i Aarhus....

Bakken Bears

Bakken Bears levede op til favoritrollen, da de søndag slog Holbæk-Stenhus med 56-96.

Bakken Bears

Bakken Bears var i fuld kontrol, da aarhusianerne torsdag aften på udebane besejrede Svendborg Rabbits.

Bakken Bears

Den tidligere Bakken Bears-spiller Deshawn Stephens skifter til Italien, hvor han har skrevet under på en aftale med Dinamo Sassari.

Internationalt

Så er fremtiden på plads for Thomas Lærke, der drager mod sydens sol

Bakken Bears

BC Copenhagen fik ikke et ben til jorden, da Bakken Bears fredag aften gæstede Nørrebrohallen. Bears sejrede med hele 68-118.

Bakken Bears

Bakken Bears tabte deres tredje Champions League-kamp i streg til Hapoel Jerusalem. På den måde er Bakken Bears stadigvæk sejrsløse i deres europæiske gruppespil.

Bakken Bears

Bakken Bears spiller den første hjemmebanekamp i dette års Champions League i Ceres Arena tirsdag aften mod israelske Hapoel Jerusalem